Thursday, August 7, 2014

Yang Sokong Khalid Ciput

Solat hajat perdana mempertahankan Selangor-Khalid 7hb ogos di kediaman MB hanya dihadhiri 350 orang mewakili seluruh rakyat Islam Selangor termasuk geng ustaz.

Geng umno, geng pas dan geng PKR yang sokong Khalid mana?

Jumlah yang menunjukkan Khalid tidak mendapat sokongan rakyat Selangor?

Jumlah yang akan membuka mata Tuanku Sultan Selangor !!!

9 comments:

  1. Apasal nk babitkan geng umno selangor pulak? Isu ini isu kerajaan pakatan, biarlah depa urus sendiri. Hadoi ko kluang diamond, skil berfikir dan menulis kok mcm gayat jer... Tunggu dan lihat je la apa akan jd nanti. Paling lama sampai ahad ni...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mempertahankan Selangor bukannmhak UMNO Selangor juga?
      ADUN UMNO tak makan elaun DUN yang tinggi tu juga ke?
      Ini solat hajat mempertahankan MB Selangor - open to all kan? umno selangor tak setuju atau hipokrik..
      Kalau Khalid lompat nak masuk umno - apa pendirian umno selangor?
      ( tapi umno jangan berangan le khalid nak lompat kesana-no way!!!)

      Delete
    2. Inilah mentaliti PKR. semua salah UMNO. Yang sebenarnya Allah SWT telah turunkan bala kepada PKR yang banyak membohong, menghina, fitnah, rasuah, liwat, berzina, membelakangkan ajaran Islam, pluralism dll. Duania zekaran Allah bayar cash.

      Orang UMNO tengok je.

      Delete
  2. Salam,

    Kepada Ustaz Nasharuddin Tantawi, saya cadangkan biar Lim Guang Eng dari DAP teruskan niatnya untuk menyaman Ustaz.

    Walaupon semuanya pengomen di atas ketawakan saudara, termasok penulis, tetapi PERCAYALAH... Lim Guang Eng nie Gertak ajer lebih, dia tak akan berani Projek Mega nya di Pulau Pinang dijadikan bahan bacaan untuk semua orang, bagaimana, sebua company rm2.00 modal berbayar diluluskan kerajaan negeri.

    Walaupon Gah hanya pada nama, pentertaan konsortium di belakang seperti CRDD BUGC dan dua lagi local company, but as China Government Rulling, NOT any of its investment arm could transfer a borrowed monies from the Government Bank abroad with a proper documentation in hand such as, LOA, and other sort of documentation.

    Jadinya at the time of award, company sememangnya tak layak... Jadi kenapa Puak Pembangkang selalu menuduh Kerajaan Memberikan Kontrak kepada company RM2.00, (sebelum Sysrikat Induk memasokkan duit).. Jadi caranya adalah sama yang di amalkan oleh kerajaan Barisan Nasional..

    Mana kelebihan Guan Eng? Tak der, cara sama ikut BN, Rasuah? Tak Der? Bohong...

    Jadi ustaz, biar Guang Eng saman, hjadi umum boleh tahu berapa banyak company yg masuk...

    Apakah ada rundingan terus untuk kontrak sehingga Local Giant (yang juga ada giant Funder Company dibelakang) kalah kpd company RM2.00

    Bukalah Mata... Jangan percaya dan terima Gunag Eng cakap.. Jangan Jadi Bodoh

    ReplyDelete
  3. Yang peliknya PAS yg lebih beria-ia pertahan Khalid. Dia ahli PKR mengapa PAS yg menyebok? Pada pandangan inilah"politik" PAS untuk raih penukong Khalid Ibrahim. Yn sebenarnya, PAS takut jadi Kerajaan selangorSEBAB: Akan wajib tutup semua kilang arak/pusat judi/hiburan/rumah urut dan tempat2 maksiat. Contoh di Shah Alam. Kawasan perumahan sunyi sepi di waktu malam seolah-olah sprt kawasa yg dilanggar Garuda.

    ReplyDelete
  4. betul, jangan bagi muka kat LGE kerana fasal bisnes china lebih pandai menipu. jangan kata ahli politik china, china yang jadi boss ditempat yang payah nak rasuah pun dia buat perangai. jangan tak tau jika guru besar china atau pengetua china akan bawak bisnes dia ke sekolah atas nama orang lain....sedang dia kelihatan bersih saja.

    ReplyDelete
  5. Pokoknya kenapa ciput sangat yg sokong khalid terutama dari pkr sendiri? Yg gembar gemburkan khalid dapat sokongan rakyat selangor mungkin datangnya dari pecacai umno shj? Hakikatnya khalid yg dilihat mesra dng umno tetap ditolak...

    Jika dun dibebarkan - umno akan hilang banyak lagi kerusi! !!!!!!!!

    Matteropong

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awat le mengong hang ni. Bila dah serabut ni,pandai pulak cari umno. Bila menang,senang suruh umno jangan campur urusan rumahtangga pkr. Podah lu. Cakap macam mulut jamban.

      Delete