Wednesday, September 30, 2015

Mahathir Offer Trouble..

Orang lain yang tercampak ke dalam air..
Orang lain yang dah nak lemas..
Orang lain yang tercari ranting memaut..
Kenapa Tun Dr Mahathir menawar diri pula...



11 comments:

  1. Reverse psikology bila pencuri menuduh org lain mencuri.

    ReplyDelete
  2. Reverse psikology bila pencuri menuduh org lain mencuri.

    ReplyDelete
  3. reverse psychology..
    bile kepala perompak si penipu tawar diri utk ditangkap.. not so weird but smells so stinky..
    supaya anak2 perompak penyamun rase kagum... pd 'perjuangan' si penipu..

    si kepala penipu rase takut dan tak selamat lg..di bayangi dosa2 lampau..so tawarlah diri utk di tangkap..
    macai spin je keje.. jd penjilat.. itulah keje.. jatuhkan org lain satu kepuasan.. iblis bisik..

    kah..kah..kah.. next game.. TAWAU.. byk kot crowd danial othaman akan bwk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamu ini sampai bila nak sedar diri dari tidoq , orang dah sampai kat bintang marikh kamu baru start nak jilat pungkoq Lanun bugis aka najib , cakap perkara basi , kalau dah tak tau cakap apa jangan share kebodohan kamu dalam blog ini bagi blog ini jadi sampah je , terlalu banyak ikut berita TV 3 sampai jadi batu otak kamu ye...kah kah kah .

      Delete
    2. pada izham;

      coretan permulaan dalam bentuk pertanyaan, adakah anda seorang pejuang membela agama, bangsa dan negara ?

      adakah anda memerhati dgn kejernihan jiwa muslim atas kerosakan yg telah berlaku atas kelemahan intragasi kepimpinan sekarang sehingga anasir luar negara spt kisah china street dan anasir dalam negara sedang meminda tatacara urusan masjid/surau mengikut kehendak mereka, sehingga majlis ilmu tidak boleh mengunakan pembesar suara tidak boleh dihalakan keluar dari kawasan masjid/surau, inilah akibat bila pemimpin2 menipu dgn pembohongan demi pembohongan, dunia diutamakan, agama diletakkan sebagai ajenda terakhir dalam kalam tugasannya, sedikit demi sedikit berlaku keruntuhan iman dan aib2 terbuka merentas pelusuk masa.

      anda menyatakan berlaku "reverse psychology" bahawa andaian dulu TDM ketua penyamun dan najib mencontohi apa yg dibuat ketua penyamun > jika andaian anda sila saman TDM berserta bukti2 yg anda ada, barulah dikatakan melangkah mencari kebenaran, jika tidak hujah anda membuang masa kami membaca. Anda pun sudah tahu saman permula keatas WANG DERMA diterima najib sedang difailkan banyak pihak dinegara ini.

      barangkall anda muda lg, tak memahami erti perjuangan secara menyeluruh, hanya tahu mengungkapkan perkataan "spin" bila pemimpin kesayangan anda dicabar atas perbuatan yg dia lakukan .

      pemikiran yg diberi hendaklah disertakan fakta yg menyokong hujah2, kalau dulu kita boleh andai WANG DERMA sebagai tomahan anasir luar menjatuhkan najib tapi sekarang memang najib menerimanya setelah berdalih2 dgn penerangan memalukan, atas fikiran yg waras cuba renung dgn setelus deria muslim, kecuali memang anda ada kepentingan, selalunya mengakibatkansemangat hujah2 jadi lesu, akhirnya anda akan terbabit dlm urusan merugikan dikemudian hari.

      Delete
    3. Izham Mohd...

      Saya tetpaksa ulang khususnya buat orang yg reti bahasa.

      Selain cerdas & bijaksana, Trait 'pukul dayak sindir koboi' adalah kelebihan pd 'That One & Only Grand Old Statesman' yg orang lain tidak ada, terutama budak mentah macam Najib & blogger2nya. Beliau menyindir.. berbahasa..tapi anda tidak bijak membaca & menerima. Margaret Thatcher, bapak & anak George Bush, Bill Clinton, Paul Keating, Lee Kuan Yew, George Soros perbah merasa penangan anak Melayu bernama Mahathir Mohamed. Mereka itu semua pemimpin besar.

      Apalah yg ada pada Najib & kuncu2nya yg masih mentah dalam pengalaman hidup. Kami nak lihat, beranikah Najib & Zahid tangkap Tun Mahathir....???? Zahid dah lupakah penangan Tun M ketika dia over celupar kerana nak menjilat Anwar Ibrahim satu ketika dulu? Dan....kesudahan itu, kan Zahid menggelupur meminta ampun disaksi oleh masyarakat melalui tv1, tv2 & tv3......???

      Delete
  4. KD,
    Saya rasa bagus juga Tun M ditangkap tetapi dengan syarat mesti dihadapkan kemakamah , jangan setakat sosma 29 hari tahan tampa bicara tak guna hanya untuk sempati rakyat saja ini tak mencukupi , Saya percaya kalau masuk makamah peluang untuk najib diturun kan amat tinggi dan masuk penjara . Dalil nya ,kerana selama ini segala macam maklumat yang terdedah tentang penyelewengan najib adalah datang dari Tun M ,saya difaham kan Tun M mempunyai banyak maklumat penyelewengan najib dalam kerajaan , persoalanya adakah pihak najib berani nak buat tindakan atas Tun M ,sudah tentu tidak kerana mereka pun cukup tahu tentang hal ini. Jadi saya tak hairan kalau Tun M tawar diri kerana nak tunggu tindakkan najib tak mungkin berlaku .Yang saya mushkil kalau Tun M dan orang orang tertentu berdiam diri dalam masa yang lama kerana banyak perkara kejutan akan berlaku.

    ReplyDelete
  5. Kita lihat siapa yang makan umpan siapa...

    ReplyDelete
  6. not bad KD dh mula pasang byk clone macai(s).. kah..kah..kah..
    seronok jgk layan macai(s) meroyan... Najib duk di PBB nu.. mahathir nk ken apergi check mental.. nyayok teruk.. macai(s) duk sangka mamak sihat akal.. ikut Ketom jugak lah..

    kah..kah..kah.. no need to answer correctly when dealing with mamak's macai(s).. brain just put on their knees.. left or right..kah..kah..kah..

    counting macai(s) brought by KDngok ... >>> danial/othaman/roslan/mustafa... yg penting writing style depa SAMA... kah..kah..kah... pity2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pada izham;

      pasal clone ini memang jangkaan anda silap tersasar jauh sekali, barangkall anda belum sampai tahap mengenali diri anda sendiri, carilah ilmu mengenal hakikat insan dari bijak pandai arif agama berdekatan persekitaran tempat tinggal anda, bila kenaldiri barulah mudah mengenali orang lain.

      tengok gaya penulisan anda amat benci tapi rindu pada TDM, demi kepentingan tertentu anda kena lakukan, which side you choose mostly influence by nearby people attached , but the truth shall prevailed in the end

      anggaplah saya silap dalam penerangan diatas, namun untuk membuktikan anda hebat, cuba jawab soalan saya iaitu :

      BANTUAN DIHULURKAN TDM SEMASA BERLAKU PENYEMBELIHAN UMAT ISLAM DI PALASTINE DAN BOSNIA KEBANYAKAN RAMAI TAHU KAEDAH NYATA DAN TERSEMBUNYI DALAM MENGHULUR KEPERLUAN PENTING YG AMAT DIKEHENDAKI PADA WAKTU ITU.

      PADA KEJADIAN PENYEMBELIHAN ORANG ISLAM DI AMBON, APAKAH PERANAN TDM DAN KAEDAH BANTUAN APA DISALURKAN, SILA JAWAB

      huraian tepat melambangkan jaringan kerjaya anda memang mendaulatkan Islam dipentas dunia.

      Delete
  7. Mana dtg clown pondan izham sekor ni? Benda yg ko kata tu byk x kena...bila masa tun kata PASTI ditangkap...

    Bodoh bebenor ya pengikut pondan bugis ni semua...

    ReplyDelete