Monday, September 21, 2015

PENDEKAR ke atau PENDEK AKAL...



I





# Kenapa Zeti guna perkataan "skandal" bagi menggambarkan 1MDB ....
Tidakkah itu satu tuduhan dan sabotaj kepada negara (?)
...Bukankah selama ini rakyat diberitahu 1MDB bersih dan suci...

9 comments:

  1. ted manof dah beri jawapan ... lelaki itu setaraf dengan ahmad maslan cgpa 3.96 ... hasan malek kpdnkk dan sehebat ah jib gong al blur ....

    ReplyDelete
  2. Satg ada macai Ah jib gor kata zeti tu bangang...

    ReplyDelete
  3. Zeti lebih maklum apa yang dia buat dan cakap. Kes dah diserah kepeguam negara pun. Kita tunggu jelah

    ReplyDelete
  4. Peguam negara orang ahjib.Tak ada apa2 akan berlaku.

    ReplyDelete
  5. maksud tersirat zeti, jika perlakunya rakyat biasa, tahun 2013 pasti telah disabitkan dalam sistem perhakiman negara.

    jadi signal mudah dari zeti, agensi pendakwaan negara tiada intergriti.

    ReplyDelete
  6. gabnor bnm dah kasi laporan hal ni kat menteri kewangan. menteri kewangan dah pas kepada pm. pm tunggu punahsihat lihat dan tentukan apa tindakan yang akan diambil. so tindakan sekarang adalah apa yang dinasihatkan oleh punahsihat, buat bodo jer.

    ReplyDelete
  7. Zet pon boleh dianggap bersubahat. Al jibon dah terbukti ade byk skandal kewangan, Zeti mesti berani lawan dan bersuara. Tp bila Zeti senyap dan cakap berkias-kias, Zeti sama sahaja nk jaga jawatan.

    ReplyDelete
  8. Heran bin ajaib...kenapa media mainsteam khususnya tv3 suku tidak menyiarkan .......
    1. Mahkamah Tinggi mengarahkan Najib membela diri saman Puan Anina berhubung duit RM2.6 billion yg depositkan ke dalam akaun peribadi Najib.
    2. Mahkamah Tinggi juga mengarahkan Najib memfailkan affidavit jawapan terhadap permohonan Puan Anina membekukan harta/aset Najib.
    3. Mahkamah juga menolak arahan Mat Zahid di atas kegopohan & syok sendiri beliau melanggar prosedur ketika menggantung penerbitan majalah "The Edge Weekly". Tak malu ke Zahid...macam mana dia nie dapat jawatan TPM...???

    Kelihatan jerebu yg memuramkan negara pun mulai pudar & ikut bersahabat dgn rakyat yg tertindas & tertipu oleh penguasa2 yg tidak amanah & salah guna kuasa.

    Satu dunia kini memerhatikan skandal yg berpunca dari cetusan slogan Najib Satu Malaysia dan 1MDB yg entah apa-apa.....!!!!!!!

    ReplyDelete