Monday, February 18, 2013

majlis syura jadi kuasa 3rd class

sebahagian rakyat tak sabar nak benamkan pembangkang dan tunjuk jalan ke liang lahat dan sebahagian lagi rakyat nak sangat kerajaan sekarang digantikan....cuma tak jelas apa sangat mereka nak ganti, sesuatu yg lebih baik dari segi aa?

adil? apa nilai adil yg mereka maksudkan...kebebasan mengaut kekayaan? kebebasan mengembangkan ugama? kebebasan kahwin sejenis? - itu tak pernah kerajaan bn buat dan mungkin itulah yg mereka nak buat sebagai ganti?

majlis syura pas kelak jadi kuasa kelas tiga, terpakai untuk grassroot..tidak terkesan kepada pemimpin pas kerana mereka hanya patuh pada pm?

dan terbaru ada beberapa saranan ' undi pas sebagai haram ' tentunya membawa maksud undi dap dan pkr membawa ke neraka jahanam?

jika benar majlis syura adalah kuasa tertinggi, kenapa nik aziz dan hadi  tidak dipecat kerana mendahului dan membelakangi majlis syura dalam isu kalimah Allah sepertimana hassan ali dan nasha dipecat dengan alasan yg lebih keil.

jika benar majlis syura kuasa tertinggi, kenapa sekadar kecam karpal, kenapa tidak keluar shj dari pakatan haram?

No comments:

Post a Comment

BERAPA LAMA KERAJAAN ISMAIL SABRI BOLEH BERTAHAN

  Tempoh bertenang, wait and see bagi kerajaan sheraton Ismail Sabri sebagai PM mungkin telah tamat sepertimana yang dinikmati oleh Muhyiddi...