Monday, June 2, 2014

Cadbury: halal haram flip flop... (FGVH ??)

Apakah Jabatan dan Agensi Kerajaan menerima tekanan ?


Why?


suara dari pembangkang - ia berkaitan dengan kesan kpd saham fgvh? betul ke bohong?

6 comments:

  1. Aku syak sampel coklat yg. dihantar JAKIM kat makmal lain tu mungkin dah diTUKAR -sebab takkkanlah Kem. Kesihatan boleh jumpa DNA babi awalnya dan sekarang dah tak dak pula!

    Yg. aku heran kenapalah Malaysia ni sbg. NEGARA ISLAM dan pusat Halal, tak tubuhkan sendiri MAKMAL ISLAM yg. besar dan mat canggih (dgn. bekerjasama dgn. Dunia Islam lain terutamanya yg. kaya dan tidak pro-ZIONIS, cthnya dr. UAE dan Brunei); dgn. SAINTIS-SAINTIS/pekerja ISLAM tulen (bukan PENYAMAQ - mesti disiasat latarbelakang mereka dgn. teliti)! Jadi tak payah bergantung kpd. Kem. Kesihatan atau mana-mana makmal; yg. senang diSABOTAJ si KAPIRDAJAL!

    Sebenarnya ada perancangan halus dr. si KAPIRDAJAL Barat-ZONIS/Israel dan ejen tempatan mereka dr. DAPBANGKAI-CELAKA/PKRSODOM utk.membubuh DNA babi secara RAHSIA, dlm. semua makanan terutamanya yg. halal [melalui bahan perasa (flavours/additive) yg. tidak dinyatakan kandungannya, terutamanya 'serbuk bacon' yg. menyebabkan ketagihan (addiction)], di Dunia Islam - salah satu cara utk. MENGURANGkan jumlah umat Islam global dgn. pelbagai virus dan penyakit yg. amat merbahaya, dlm. Genosid! Bayangkanlah Dunia Islam yg. majoriti penduduk satu negara adalah umat Islam terutamanya di Timur Tengah - amat senang disasarkan dgn. cara ini! Sebab itulah ALLAH SWT MENGHARAMkan babi; kerana ternyata babi sgt. merbahaya - lihat di - http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/12/12/eating-pork.aspx , Why I Do Not Recommend Pork - Nearly 70 Percent Contaminated with Dangerous Pathogens, By Dr. Mercola, December 12, 2012!

    Dan memang seluruh umat Islam global mahu diKURANGkan melalui pelbagai cara oleh si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS yg. berterusan di samping merompak kekayaan minyak-gas-minerals Dunia Islam - spt. yg. disyaki oleh Dr. Kevin Barrett, termasuk melalui wabak penyakit terbaru yg. sungguh GANJIL, yg. sedang melanda Dunia Arab, terutamanya mungkin juga mensasarkan JEMAAH HAJI yg. BERJUTA - disyaki didalangi ZIONIS-Israel dan sekutu mereka (lihat di http://www.presstv.ir/detail/2014/05/05/361346/bioweapons-could-lead-to-apocalypse/ , Bio-weapons could lead to ‘apocalypse’, By Dr. Kevin Barrett, May 5, 2014; dan di http://www.nst.com.my/latest/mers-cases-reach-more-than-400-more-than-100-dead-1.588584 , MERS cases reach more re than 400, more than 100 dead, 06 May 2014)!

    Makcik Sambal Belacan.

    ReplyDelete
  2. Kalau kerajaan bertindak membohongi rakyat dalam soal halal dan haram, pemimpin bertanggung jawab sepenuhnya, minta Allah turunkan cash kpd mereka...

    ReplyDelete
  3. Jangan MAKAN CADBURY lagi...

    Boikot Cadbury...

    BABI Haram... Tak Ader Samak Dalam Islam.. Tapi hanya ada paka Pak Ustaz, Ulamak Alamak, Mazhab..Haram Hukumnya Haram..Tiada Dolak Dalih..

    Dah Tahu Cadbury Ada BABI.. Haram Makan Cadbury...

    Pemimpin Nak Flip Flop Itu Dia Kena Jawab Di Mahkamah Allah Nanti.

    Felda or FGVH.. sepatutnya JUAL SAHAM, KELUAR dari Cadbury..

    Rugi sikit tak aper, Nanti Rugi Lagi Banyak.. Bila Sales Menjunam, Rugi rugi rugi berterusan...

    Tanggung Biawak Hidup OK jugak, Tanggung Babi.. Habis lah sebab BABI Dia akan SODOK SEMUA.. nanti dengan Felda menjunam ke dasar tanah.

    ReplyDelete
  4. Bodoh ostad2 Jakim parasit neh.. kenapa ambik sampel di kilang kafir tu? org ramai beli coklat tu di kilang ke di kedai atau di hypermarket? kenapa tak ambil dr rak rak pasaraya atau kedai yg itulah end point pembeli akan makan!

    Bodohnya ostad2 JAKIM.. ambik sampel di kilang kafir tu.. agak2 bodoh sgt ke owner kilang tu nk bg sample yg betul2/ tercemar?

    Kenapa tak ambil random di kedai2? Cadbury mesti pastikan coklatnya tak tercemar atau xde babi dr awal di kilangkan sehingga masuk ke mulut pembeli Islam..bukan hanya di kilang.

    Betapa bodohnya Ostad2 JAKIM yg rata2 pencacai PAS ni.. mudah sgtlah musuh2 Islam ini tipu.. kalau ceramah dlm radio IKIM bkn main pandai ckp..sindir org itu tak Islam, mereka shj bersih.. org itu tak betul org itu rasuah.. tp perkara begini pn mereka diamanahkan GAGAL!. entah2 ostad2 JAKIM ini telah di beli.. atau org2 atasan termasuk Menteri2 berkaitan juga ada kaitan dalam skandal ini???


    Selamanya dibodohkan..itula org Melayu! Tunggulah balasan Tuhan TUNAI jika penjaga amanah umat Islam-JAKIM dn Krjn Najib ini khianat.. jgn sampai menyesal Jamil Khir.. Nik Najis pun menyesal tak cukup tanah dah skrg.. sbb dlu kuat menipu atas nama Islam..

    ReplyDelete
  5. Gua kira orang2 JAKIM ni sekolah ke apa. Mana ada orang ambil sample kat kilang. Orang2 JAKIM diamanahkan untuk menentukan produk2 dipasaran adalah halal. Kalau gagal baik letak jawatan je.




    ReplyDelete