Thursday, June 26, 2014

UMNO dan PAS saling mendahului...

Dari perjuangan sebuah negara Islam, PAS memperlihatkan kesungguhannya dengan menukar ke nada perjuangan Negara Kebajikan ketika berpeluk rapat dengan DAP walaupun diejek hebat oleh UMNO.
Hasil luarannya tanpa disangka PAS For All kini diterima baik masyarakat cina...walaupun hasil dalamannya PAS tidak menang banyak kerusi.

Kerjasama itu lebih menguntungkan DAP.

Menyedari realiti, UMNO kini turut menuruti langkah PAS dengan mengambil pendekatan "liberal" dan secara beransur menghilangkan identiti terlebih melayu sebagai teras perjuangannya. Perlantikan Kj sebagai menteri merupakan detik awal fahaman liberal mula diresapkan kepada akar umbi dan kepimpinan umno.

Keliberalan ini makin nyata kukuh dan berpengaruh untuk menenggelamkan suara Melayu purba di dalam UMNO. Kalau masih nak lihat UMNO lama, UMNO zaman dulu kala..sedikit sebanyak ada pd perkasa.

Hakikatnya, dengan pertukaran nada PAS dan UMNO ini.....Melayu dan Islam sedang berenang sendirian...

Berbeza dengan DAP yg masih ditakok lama, mengutamakan kecinaan dari segalanya telah hampir
berjaya melenyapkan sepenuhnya MCA dan Gerakan...malah mereka berjaya menanam rasa kebencian yg tinggi kpd umno.
Kini mereka selangkah lagi kedepan dng memberi tempat kpd Melayu asal shj melayu itu akur dan mudah dilenturkan dng dasar parti...
5 comments:

 1. Artikel yg. BERNAS, KD!

  Si LIBERAL sibuk nak jadikan Malaysia ni negara maju - tapi Islam/umatnya terus diHINA/diGERTAK/diJAJAH di Tanah Melayu ni dan global - sampaikan TANAH PUSAKA termasuk Tanah Rezab Melayu terus TERGADAI termasuk kat si KAPIRDAJAL warga asing ! Patutlah si pengikut SYAITAN, si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS dan ejen tempatannya MELALAKdan KETAWA habis-habisan!

  ALLAH SWT harapnya akan MENGHUKUM PENGKHIANATAN si Islam/Melayu-LIBERAL, PENJAHANAM agama, bangsa dan negara di Tanah Melayu, PUSAKA nenek moyang kita ini, dr. sebelum dijajah si KAPIR LAKNAT British-ZIONIS dan mana-mana puak PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL yg. asalnya dibawa si PENJAJAH buas tu!!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. YA ALLAH,
   TIADA UPAYA KAMI MENGHALANG KEROSAKAN YANG DILAKUKAN OLEH PEMIMPIN LIBERAL KAMI,
   KEPADA ENGKAULAH TEMPAT KAMI BERLINDUNG DARIPADA AMARAHMU,
   LINDUNGILAH KAMI BANSGA MALAYU ISLAM SUNNAH WAL JAMAAH YA ALLAH,
   JAUHKAN KAMI DARI FTINAH DAN PERBUATAN KERAJAAN LIBERAL INI YANG CUBA MEROSAKKAN AGAMAMU DAN BANGSA KAMI, PADAHAL MEREKA ITU SEDANG CUBA MENIPU HATI HATI KAMI.DENGAN BERSELINDUNG DISEBALIK TOPENG MELAYU DAN ISLAM.
   ENGKAU KALAHKAN TIPU MUSLIHAT MEREKA YA ALLAH.
   ENGKAU BERI KEFAHAMAN DAN KEJERNIHAN DI HATI SEMUA UMAT MALAYU (YANG TELAH BANYAK TERLEKA DAN TERTIPU DENGAN SIHIR INI) SUPAYA MEREKA TIDAK TERUS TERTIPU LAGI DENGAN DAYA MUSLIHAT MEREKA.
   YA ALLAH, ENGKAU SATUKAN BANGSA KAMI DENGAN MEMBERIKAN KAMI SEORANG PEMIMPIN DAN PEJUANG, YANG IHKLAS BERJUANG DEMI AGAMA KAMI & BANGSA KAMI SUATU HARI NANTI, SESUAI MENGIKUT PERHITUNGAN WAKTUMU..
   DI KALA INI HATI KAMI HANYA MAMPU DAPAT BERSABAR DAN TERUS TAWAKKAL MENERUSKAN HIDUP KAMI YA ALLAH KERANA ENGKAULAH SEBAIK BAIK TEMPAT KAMI BERLINDUNG DAN MENGADU.
   YA ALLAH, ENGKAU PERKENANKANLAH DOA KAMI DAN RINTIHAN KAMI KERANA KAMI TIDAK SANGGUP MELIHAT AGAMA KAMI DICERCA LAGI DI BUMI TANAH MALAYU.
   AMIN YA RABBAL ALAMIN.

   Delete
  2. AMIN. Insya-ALLAH Kreng Krong!

   .

   Delete
 2. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Untuk melabelkan KJ secara keterlauan kurang sesuai, adalah haknya jika "liberal" .

   Delete