Monday, August 31, 2015

Himpunan Kotor Baju Merah

SABAK BERNAM: Himpunan satu juta menyokong Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak akan diadakan pada Oktober ini untuk mengatasi jumlah peserta perhimpunan Bersih 4.

Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar, Datuk Jamal Md Yunos berkata himpunan sejuta orang menyokong Najib itu akan diadakan pada 10 Oktober ini dengan memakai t-shirt merah.

Jamal berkata, beliau sangat yakin dapat mengatasi jumlah peserta yang berkumpul di Dataran Merdeka bagi bersih 4.

“Kami telah memilih 10 Oktober untuk perhimpunan kami. Kami akan berkumpul di Low Yat, Bukti Bintang dan 1 juta ‘Baju Merah’ akan turun bagi menunjukkan sokongan terhadap Najib”, katanya selepas perasmian mesyuarat UMNO bahagiannya.

Jamal baru-baru ini menubuhkan kumpulan Anti Bersih bagi berhadapan dengan peserta Bersih tetapi dibatalkan di saat-saat akkhir selepas dinasihat polis.


30 comments:

  1. Eh eh.... baru perasan la...
    Najib pakai rantai la....
    Rantai apa tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

      Delete
    2. Mbah, goblog lo kue kok neng kene ngomong silit. Kue ojo ngempret neng kene, apo ora kenek? Goblog temenan lo kue........

      Delete
  2. Kata baju kuning tak ramai, so nape nak lawan jumlah pulak? Kalau nak adil, bagitau dulu haram perhimpunan, haram baju merah bercetak "kotor 1", pejawat awam haram turun, student haram datang, buat banyak sekatan jalan dan menteri dan polis bagi warning jangan datang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kasi tau depa yang kita pun bole buat apa depa nak buat, bro - even better.

      Delete
  3. Perangai tak ubah seperti kanak - kanak tadika bagi ke dua - dua pihak . Jika ini berterusan mencerminkan tahap intelek minda kelas ke tiga dan yang lebih menyedihkan ianya bakal menjadi bahan sejarah bagi anak cucu belajar di sekolah pada zaman mendatang .Malang sungguh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak masuk dalam sejarah - lbih penting lagi dlm kepala depa la ni - yng depa tak boleh buat apa depa suka saja tanpa di challenge, di kasi reaksi bhawa we cannot take things lying down, so they better behave themselves, tau tak?

      Delete
  4. aku sokong baju merah.. baju kuning hanya anjing menyalak bukit je.. keh keh.. biar terjelir lidah tapi Najib tak akan jatuh malahan akan semakin kuat lagi.. Melayu dah tak ramai join baju kuning tu.. keh keh keh.. orang2 PAS dah sedar perangai DAP kafir tu.. Mat Sabun akan jatuh tergolek nanti.. keh keh keh!! Akhirnya Kluang Demon jugak yg melopong & meroyan keh keh keh!! Madet dah tak relevan lagi.. keh keh keh!!

    ReplyDelete
  5. Baju kuning di taja oleh Yahudi. Yahudi musuh Islam.

    ReplyDelete
  6. Yg nak pakai baju merah ni siapa pula pendermanya....2.6?

    ReplyDelete
  7. Walau pon aku tak sokong najib tapi himpunan 1 juta depan low yat...pabillion dan bukit bintang 3 hari 2 malam ako sokong bio lumpuh kawasan cina....yg ni ako setuju bebenoooo.....

    ReplyDelete
  8. WOOOOOOIII

    Aku dah turun ke PWTC, tapi tukar tarikh

    Nanti 10 Oct Aku dan ramai Group aku Grenti turun

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teruk betul Macai macai Kangkung Bangang BangsatiAh Jib Gor. Suka sangat maki hamun . Sikit pun tak ada ciri ciri Kemelayuan yang penuh kesopanan.
      Dah sama dah dengan Macai2 Aljuburi kaki fitnah dan kaki maki.
      Macai macai Ah Jib Gor dan Aljuburi boleh buat TAG TEAM tentang Tun habis habisan

      Delete
  10. Ada ke orang yg sukarela nak turun demo sokong najib?Tak percaya aku.Kalau berbayar tu aku percayalah.Tapi berapa ramai nak bayar?Kalau 10ribu orang bayar rm100 sorang pun dan rm1juta kena keluar duit.

    Jamal ni kaki bodek kuat.Itu hari sembang lebat kata boleh kumpul 30ribu ke 300ribu..sekali tak jadi sebab memang tak boleh kumpul seribu pun.Jamal ingat dia jilat kuat najib, bolehlah jadi menteri.Jamal jamal..meniaga orang lagi untung dari meniaga onta..

    p/s:tapi pasal nak berkumpul area b bintang tu aku setuju sangatlah..kalau boleh buat seminggu hahaha

    ReplyDelete
  11. Boleh je pegi joint, tapi jawab dulu soklan2 1mdb, 2.6b dll isu yg berkaitan, nnt taklah tebal muka nk nyokong , kalau isu tergantung, jwb mcm komedi seram jer, camna...

    ReplyDelete
  12. Tak payah 1 juta le bang. Kalo nak 2 kali ganda Bershit, depa bukan 500,000 mcm si sepet tu cakap. Media kata paling inggi pun 100,000. Polis kata pada 29 Ogos ha nya 25,000. Kali lebih pada 30 Ogos pun, paling tinggi 50,000.

    Kupra worak depa nak tuntut angka mcm orang gila.

    ReplyDelete
  13. Najib gamak nya suka benda cmni semua sebab nunjukkan sokong dia lawan Bersih yang nak guling dia. Tapi dia tak sedar ni semua boleh bakar api nanti menjulat terbakar satu kota.

    UMNO mesti ambik tindakan gantikan Najib nih. Bukan saja rosak ekonomi negara, akhlak rakyat dgn galakkan Cash Is King dll, juga bahaya kpd negara pemerintahan nya.

    Kalo jadi gaduh besor nanti, tentera tentu pegang kuasa mcm di 13 Mei 1969. Takda demokrasi juga. Ha nya yang bagus nya 13 Mei timbulkan DEB. Najib ketepikan DEB nak ngambik hati Cina tapi kena tampar dgn tsunami Cina juga. Dapat hasil paling buruk di PRU13. UMNO mesti gantikan dia.

    ReplyDelete
  14. Kalo Najib galakkan benda camni hingga menjejas keharmonian dan keselamatan negara, maka bangang, bangsat, hamjadah lah dia. Kata kata yang dia pakai utk pmbangkang dia tuh, kenakan kpd muka dia plak.

    Cukup le Baju Merah dah tunjuk Bersih bhawa mereka anti-Bersih. Dan ramai yang tak keluor ke himpunan hari tuh sebab takut gaduh kaum - "overwhelming Chinese" tu bikin ramai rakyat khuatir.

    Yang mustahak skarang gomen tangkap pemimpin depa yang buat salah atau cakap salah di masa demo jalanan tuh. Jangan kasi depa naik muka nanti melanda landa demo tak henti henti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang khuatir tu depa, bukan kita - kalo tak lebih ramai lagi depa keluoq. Dari segi jumlah penduduk aje pun, depa tau tiap satu depa ada hampir tiga kita.

      Tapi depa lebih khuatir Tentera kata kalo ada rusuhan Polis tak boleh kawal, kalo gomen istihar dhharurat, Tentera ambil alih kerja mengawal keadaan. Depa tau apa berlaku di 13 Mei 1969 bila tentera keluar kawal keadaan. No nonsense. Dah cara, SOP, disiplin Tentera.

      DAP tentu naik gila tak dapat nak cakap apa bertahun, Parlimen dan DUN2 di suspend. Tambah pulak, 13 Mei 1969 timbulkan DEB.

      Delete
    2. Tengok nih - belom hilang lagi bau busuk kat kelengkang depa berdemo di jalanan, dah cakap

      What's next, Bersih?
      The Rakyat Post - 14 hours ago

      Bedebah punya jenis.

      Delete
  15. SALAM BRO,AKU TETAP SAYANGKAN UMNO TAPI AKU MELUAT DENGAN PEMIMPIN YANG BERCAKAP MACAM LIDAH BIAWAK...........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pi pujuk mana mana ahli umno, mintak depa yang pegang jawatan usulkan gannti Najib.

      Delete
    2. ada dah buat, yg dipujuk tanya balik "WHAT DO I GET IN RETURN" , guna formula tok guru CASH KING.

      P/S: peringkat cawangan dan kebawah tak termasuk ketegori diatas.

      Delete
    3. Yang nak menganjurkan tu,semestinya kaki bodek yang paling kuat dalam dunia?

      Delete
    4. mustafa, bagus dah buat, Cuba lagi, bro, teruskan, kalo bolh sampai bila bila hingga najib keluor.

      aku plak tak kenal ahli umno, gamak nya aku campur tak kena......aku ngaku le aku tak banyak campur, dah fedap ngan politik nih. Tapi nak sesangat najib di gantikan.

      Delete
  16. Diorang kata

    Back no-confidence vote against Najib, Dr M implores Umno, BN MPs
    Malaysiakini (subscription) - ‎1 hour ago‎
    Former premier Dr Mahathir Mohamad has "implored" (rayu) Umno and BN members of Parliament to back a no-confidence vote against Prime Minister Najib Abdul Razak.

    Kalo Madey boleh dapat diorang setuju dengan hitam putih buat usul ha nya supaya no confdence kpd Najib aje, tidak kpd UMNO/BN, aku rasa boleh jalan.

    ReplyDelete
  17. saya dan rombongan akan turun 10 oktober kasi ajar itu cina

    ReplyDelete
  18. Maaf kpd semua tpi sya nak komen ckit (x sempat komen ditajuk sebelumnya)

    Ada yg kta sembahyang hajat & sya stuju cuma plu ada tindakan. Sembahyang shj x ckp...walau sejuta org, walau sebilion org...mesti ada tindakan...bayangkan 1juta/1billion org blh wat apa?
    Cuba tanya knp org islam susah nak maju? Cina india dan bangsa lain xde agama ke? Knp dorang blh bersama2 berhimpun? Knp dorang x berdoa/sembahyang je? Knp dorang mcm lebih paham maksud "x kan berubah nasib seseorang jika dia x ngubahnya"...knpa dorang seolah olah lbh paham qada qadar? Bukan ke semuanya di ajar dlm Quran? Kenapa biarkan bangsa asing lebih maju walhal kita adalah pemegang hak utama Al Quran?

    Mmg le bangsa dorang akan lebihkan bangsa dorang tpi bangsa melayu tak ke? Cuma pondan bugis je yg manjang bg kpd bangsa lain.

    Tuan2/puan2 semua, masa utk kta ikut shj tanpa blh bertanya kpd ustad2 da tamat...masa utk kta akur shj kpd pemimpin tanpa soal da tamat!!!

    Umno skrg dan pas sangat x relevan dgn pembangunan islam...mereka lebih relevan kpd kepentingan masing2 menggunakan nama bangsa dan agama sahaja. Malaysia perlu pemimpin yg radikal...yg blh membawa negara dan rakyatnya maju spt yg di gambarkan tun...Bila maju, negara, rakyat dan agama akan dipandang tinggi!!!

    yg penting skali ialah usaha utk membuang pemimpin yg mencuri/mengkhianat/menipu rakyat...kemudian memilih pemimpin baru yg blh memajukan kita

    utk peniaga yg komplen bisnes rosak psl bersih, sta nak tanya klu duit jatuh teruk, ekonomi x bagus, gst, rakyat ramai kena buang keje...sape yg nak datang beli lagi? Kalau cina blh tutup kedai 1-2 hari utk pastikan pemimpin bangsat ini jatuh kenapa tak melayu? Busnes melayu akan turut maju jika ekonomi baik, duit stabil, pekerja ada kerja dan tiada gst.

    singkatnya ialah jadi lah praktikal berlandaskan ajaran Quran yg betul...

    ReplyDelete