Friday, August 21, 2015

Makan Gaji buta...

KEMASKINI:
Dikhabarkan beberapa pihak dan individu akan mengambil langkah untuk menyaman Najib dan kerajaan di atas beberapa tindakan mereka seperti memecat atau memfitnah.

Yang ini Zahid belum ada komen apa-apa !!! Apakah menyaman Najib dan kerajaan juga satu kesalahan? Satu hasutan? Satu konspirasi? Satu agenda tersusun? Ada dalang?

Asal:
Najib mengulangi untuk tidak berundur sebaliknya menggariskan beberapa pencapaian di eranya.

Najib lupa, dalam masa yang sama, berapa banyak benefit yang bukan haknya dia sapu sendiri.

Najib tidak pula mencabar mana2 pihak untuk mengheretnya ke muka pengadilan..

Najib tidak pula mencabar PDRM dan SPRM untuk menyiasat kemewahannya...

Tidak pula mengizinkan mana-mana bank untuk mendedahkan semua maklumat akaunnya...

Itu dilakukan oleh Mahathir tetapi tidak Najib...

Tidak bersalahan lagi, Najib lebih teruk dari Paklah... Nak berundur pun tak mampu, tak ada kekuatan..Nak jawab pun, orang lain tolong jawab.

Makan gaji buta...

28 comments:

  1. kenyataan ko yang lain aku sokong, tapi yang ini, "Itu dilakukan oleh Mahathir tetapi tidak Najib..." kenyataan ini separuh benar bro. yang benarnya, kenyataan ko pasal najib. tapi bab kenyataan ko bahawa mahathir macam bagus, isytihar harta, cabar pdrm dan sprm siasat kemewahannya....hampeh. kalaulah betul sprm dah siasat kemewahan mahathir, dari sumber mana kemewahan yang ada pada dirinya kini? atau ko yang amat rapat dengan mahathir, tolonglah beritahu. kalau tak, aku pada sisi ke 3. najib dan mahathir sama sahaja. bertarung untuk kepentingan diri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro...
      Tun M dah ckp kemukala bukti salah guna kuasa die,kekayaan die, siapa ingat majlis kahwin anak die...die dah cabar tu...
      Yg ko bising2 bekap najib kat cni apahal?pegila buktikan...sprm pon ko dgn najib dah kawal...xkan x blh buktikan tun m sama jahat??siapa yg x muncul kat N2H??
      Siapa lg kaya dgn rm2.6 bilion dlm akaun?
      Kalo betol tun pentingkn diri xdela die siap2 sediakn duit khazanah nasional byk utk najib habiskan skrang..
      Kamu biasa sgt ke cr mkn dgn fitnah tun?ibu bapa sihat?
      Anak2 sihat?? Isteri sihat??

      Delete
    2. KD, ko lupa...

      Najib bukan sekadar tidak cabar..
      Saman SWJ pun tak berani...

      Delete
    3. Anon 8:21:00.. kalo ngko ader bukti dan yakin yg mahathir itu makan rasuah, hidup mewah..ke depan lar buat repot polis, buletin utama tv3suku da tentu tentu bg ngko primetime.. tak paya lar nak bagi komen POYO kat sini..

      Delete
    4. wei anon 9:59 pm. elok sgt la idea ko ni. kalau ada bukti, repot la kt polis. aku tunggu jugak bila masa mahathir nak repot polis supaya najib masuk lokap. ko ingat aku nak meraung ke bila najib kena cekup. aku meluat kt dua2 tu, cakap je lebih. nak saman, tak saman2. yang sorang lagi letak keadilan dekat depan mikrofon. berucap sana berucap sini katakan najib bla bla bla. repot ajelah kt polis ke, sprm ke, biar najib kena cekup. nak kata najib kawal polis pulak? habis mahathir dok pong pang sana sini takde pulak najib suruh polis cekup mahathir?

      Delete
    5. Ko mesti komen dalam keadaan mabok.

      Delete
    6. Anon 12:53:00 .. ngko punya meluat ader aku KESAHH!!!..

      Delete
  2. Betul tue you bro,,,,saman ler....cow cakap kat abang cow, suruh dia saman semua orang yang dajjalkan, fitnah, buat cerita, tohmahan dan lain,..nasihat kan dia supaya SAMAN SEMUA!...dah lama laki tunggu nie buat terburai taik yang busuk dan kotor..

    ReplyDelete
  3. Bro KD,
    citer paling hot skg adalah pasal Asmin Ali dan DEIG...... la
    Citer kau ni ..... boring la...
    Pergi la cari bahan citer pasal DEIG..... RM30B tu..... wang rakyat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEIG wang rakyat Selangor, tak ada kaitan...
      DEIG hutang billion - tak ada
      DEIG ada simpan unit di Bank Singapore- tak ada
      DEIG ada masuk akaun peribadi asimin - tak ada
      ....
      Lagipun belum di audit...
      Lagipun belum di CAT..
      Lagipun belum ada taskforce..
      Sabau le...

      Ada asimin belanja juta juta pakai kad kredit?
      Ada Shamsidar beli handbag mewah?
      Ada Asimin kenduri kahwin anak naik 3 kapalterbang...

      Lagipun negara kita..UPSIDE DOWN LAW..kebal buat mereka yang berkuasa dan berpengaruh...dah ada contoh.

      Relax ler brader...

      Delete
    2. Ayat2 red bean army dah mula kuar dari si kd ni.......ini mesti kes siapa bayar dialah master...cash is king.

      DEIG....duit rakyat selangor dan duit lain2 rakyat Malaysia yg duduk di selangor yg membayar cukai.

      DEIG....hutang kerajaan negeri serap tapi aset jadi hak milik persemdirian. Hotel2 dah bankrup. Tanah2 dan aset dijual dan nak dijual. Hasil....masuk persendirian.

      DEIG....simpan duit rakyat kat akuan sendiri. Macam kira sapu bersih la.

      DEIG....syarikat sendirian berhad. Audit hanya untuk pengarah syarikat. Bukan rakyat.

      Maknanya duit aset Selangor jadi milik peribadi Azmin. Bodoh!!!

      Shamsidar...kalau konek pun bol3h kongsi, apa lagi nak beg handbag, kereta mewah dan aset2 lain? Sebab tak ada org mula siasat jangan kata tak ada.
      Anak dah ikut cara hidup mat saleh....

      Upside law macam guna ISA pd zaman kutty. Siapa lawan tangkap. Raja dan sultan pun noleh hilang kekebalan sebab atas arahan kutty.


      TAHNIAH JAWA KLUANG....SELAMAT MAJU JAYA SEBAGAI RBA terbaru pasaran.....jadilah anjing kesayangan raja mandaliar (kutty) dan yg sewaktu dengannya.

      Delete
    3. Fitnah tu bro..
      Sabar le..
      Lagipun belum di audit...
      Lagipun belum di CAT..
      Lagipun belum ada taskforce..

      Negara ada uandang2..Asimin ikut undang2..
      kahkahkahkahkah...

      Delete
    4. Panasszz puak ni bila taktik yang mereka gunapakai diguna oleh orang lain..
      Kesian Cai Najib, dah kena betulkan semula lidah sendiri yang dah terbelit tu...

      boleh tumpang tak..
      tumpang apa?
      Tumpang ketawa kahkahkahkah

      Delete
    5. x payah nk bising lebih la keris berayon..

      yg red bean army tu ko sendiri kot..

      isu 2.6 billion smpai skrg pun masih blegar2.. x selesai lg.. kes 1mdb pun sama gak..

      pastu timbul lak kes azmin 30 billion..

      selesaikan dulu kes sendiri.. pastu baru bjuang habis-habisan utk cari setiap kesalahan dan kekotoran yg ada dlm kes azmin 30 billion.. baru nampak transparent.. pasti rakyat kembali menyokong!

      ini kes sendiri pun x selesai lg.. diri sndiri pun nmpak x bersih lagi.. nk citer lak pasal kes org lain.. buat malu jela..!!!

      Delete
    6. Anon 1.01.....kau ckap pasal siapa ni? Wkakakakakakakakakaka...tak bersih nak mengaku bersih...kihkihkih....

      Anon 11.13.....taktik siapa yg makan siapa sekarang? Wkakakakakakakakakakakaka.......siapa yg terbelit dan tergagap? ?....kihkihkih.....ingatkan khalid je gagap. Sekarang azmin pun dah gagap.

      Delete
    7. Eh eh keris mangkok berayon a.k.a. mat rempit poyo!

      ..nampaknya bersaing rapat dgn nek tempoyak keparat dlm bab menyodot nyodot telo najib..hanya photo finish saje yg bole menentukan pemenangnya..kehkehkehkeh..

      Delete
    8. eh keris berayon.. ko x payah la nk buat gelak besar2..

      nampak poyo je lebih..

      bersihkan kepimpinan umno dulu.. terima hakikat umno kini dah x seperti umno dulu.. kepimpinan umno kini dgn presiden yg ada skrg telah dilihat sgt teruk di mata rakyat..!

      bila umno dah dilihat bersih dan kuat.. baru kita boleh lawan pembangkang dgn yakin..!

      bkn seperti sekarang.. diri sendiri pun terpalit dgn pelbagai skandal..! nak pertikaikan pulak org lain.. mmg nmpak x kena.. bukan kata x boleh.. cuma nmpak x kena.. mmg x kena..

      so x payah nk gelak besar la keris berayon... nampak poyo jer.. dan memalukan!!!

      Delete
  4. macam tun lah juga bila buka kad laporan semua bagus. cakap diri sendiri bagus. masuk bakul angkat sendiri. data tu boleh terima ke ? orang luar terima ke ? atau main cakap ikut sedap skrip penulisan sastera. cakap macam fakta dengan angka, tetapi realitinya keadaan sekarang ni bagus sangat ke serupa dengan yang dibentangkan. kira orang lain salah dan bersangka buruk dan jahat terhadap ahjibgor. nak percaya pun serba salah pasal spin cerita bab lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan suruh percaya buta pada sesiapa pun tetapi guna akal buat penilaian...

      A - cabar buktikan salahlakunya, mahkamah tempat terbaik....malah A tidak pernah menutup mulut musuh politiknya dengan saman atau ugut nak saman...

      B - tak berani cabar tak berani saman walaupun ugut nak saman.

      Otak ada fikir...

      Delete
  5. Yang memerentah malaysia ialah BN&PAKATAN, tak bersangkut paut dgn kerajaan pembangang, buat kat dia lah, yang fonen nie issue PM dgn MDB dan juga "donation aka dermas", tak jawap, dia kata dia dah jawap!...jawapan nya apa!..walaupun raayat dock senyap bukan maksud mereka tak ambil perhatian, they all knows la...dah meluat, raayat kampung pun dah tau guna computer....depa tunggu, Najib had done lots of mistakes, mengukit, mengaku memberi uang kepada bahagian, cawangan, dan pada beberapa ahli parlimen, adun dan lain 2. Menybunyi kan donation is about issues yang amat sensasi...tak payah lah dok temberang dan bunk lagi, orang muda tambah lagi lah menghayati dan reading in the blogs. SO please lah wak.....tak payah jadi macai tegar....

    ReplyDelete
  6. Haha macai Najib selalu panas punggung...kesian aku tengok...tambah2 keris berayon tak boleh terima kenyataan wakakaka

    ReplyDelete
  7. Saman la.......
    Jawab la dah masuk Sep ni Ajibgor masih PM lagi......
    Dah la tu JD,duk melalak,habuk pun tak ada
    Suruh tunggu GE 14,tak sabar sabar....agaknya dah tahu masa tu semua rancangan punah ranah
    Ni timbul DEIG....... JD tolong komern sikit,masa sibuk 1 MDB,awak dah jadi pakar pelaboran mee segera,sekarang tolong enlighten sikit,bukit sikit RM 30 bilion tu,bukan 2.6 bilion duit derma,tapi duit rakyat Sgor......
    Apa lagi buat lak kempen supauya Assmin digulingkan....ada berani.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. 441...kmi akan berusaha agar pondan bugis ko tu diberhentikan...kami juga akan berusaha membawa dia ke muka pengadilan, kami juga kan berusaha agar mereka2 yg mengkhianat/menipu/merompak negara dan rakyat akan dihukum...

      Dan kami doakan juga agar mereka2 ini akan diazab di alam barzakh nanti...
      Bagi kami utk doakan yg baik2 utk pemimpin yg SIAL macam pondan bugis ni dah tamat. Kami doakan agar dia diseksa dunia dan akhirat. Jika esok dia mampos...kami akan teruskan doa kami agar dia dihimpit bumi dan diseksa...amin

      Delete
  8. ALLAH pun ada berfirman agar kita berusaha dan seterusnya tawakal.Tetapi apa yang kita usahakan itu biarlah berlandaskan kebenaran,bukan daripada buktii yang belum pasti kebenarannya.Mendoakan sasaorang itu dengan doa yang tidak baik,walau sejahat mana beliau adalah satu perkara yang ditegah agama kita.Saya. nasihat sdr 11.48 supaya bawa bersabar dan mengucap,biarlah lah ALLAH menentukannya.Sebaik baik nya ia lah kita mendoakan beliau insaf dan kembali kepada jalan yang benar jika benarx beliau telah buat salah.Salam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa kata ustad 1009 g suruh rakyat palestine berdoa saje tanpa apa2 tindakan....
      Apa kata kita doakan supaya regim israel pun insaf?

      Delete
    2. Camtu mungkin salah la ya rasullullah dan khalifah/sahabat nya buat undang2 ya...patutnya dorang doakan aja smua yg bersalah tu supaya dotang insaf...
      Camtu undang2 syariah masih nak pakai lg ke tak? Pasal cara hang sebut macam doa sahaja da cukup... undang2 manusia punbkora boleh buang gak lah ya....tapi bukan ke dalam Quran pun ada undang2?

      Delete
  9. Abis yg aku doa tu kat sapa? Belum pasti kebenaran? Yg menipu jelas2 tu apa? Tolong cek balik dan pahamkan ajaran Quran yg betul sebelum bg nasihat. Hang menyokong penipu? Quran kata apa psl pemerintah gini? Bila dia perintah gini makna dia langgar ajaran agama islam. Bila dia langgar sekiranya dia x mau berubah apa kata quran? Nape rasullulah g perang?

    Allah kurnia otak, bg kaki tangan, bagi lagi pedoman (Al Quran) utk dirujuk, difahami dan di praktis...

    ReplyDelete
  10. 1039...sokong...
    banyak disebut psl pemimpin zalim dlm Quran....bukan ke zaman rasulullah pun disuruh perangi mereka yg zalim menindas muslim?

    ReplyDelete