Saturday, August 1, 2015

PENYELESAIAN SENDIRI

Yang tidak setuju dengan Najib - letak jawatan.

Yang tidak setuju dengan UMNO selagi Najib jadi Presiden - keluar parti.

Fikirkan semula untuk join UMNO selepas Najib bukan Presiden dan jika UMNO masih menang.

Fikirkan semula untuk join UMNO selepas Najib bukan Presiden walaupun UMNO bukan lagi kerajaan.

Atau keluar UMNO seumur hidup.



Yang tidak setuju dengan Najib selagi jadi Presiden jangan undi BN.
Atau tidak undi BN seumur hidup.

Yang keluar parti perlu ke join parti lain (?)
Itu suka hati kau orang..

Apapula kata cai..
Eh eh eh.. dah tak kacau dia orang pun...masih nak sebok juga ke..
Kau orang ketawakan je lah...

Selesai tak (?)


Kiriman Ck.Said-Kuala Pilah.

22 comments:

  1. Silap najib...bukan 3 juta yg menyokong tp tinggal 2,999,990 sbb saya & 9 ahli keluarga lain nekad tidak akan menyokong & mengundi UMNO/BN pada PRU akan datang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Facebook Najib pun dh mcm Najis..masih tak malu2. Satu dunia dah tahu, Rakyat Malaysia bemci Najib mcm Najis..

      Delete
  2. Sy & isteri,adik beradik sy 4 org,sebelah isteri 3 org, makcik sedare 10 org belah isteri, sebelah sy 9 org sudah x sokong lg..kezen2 byk lg tp mls nk tambah...so dr anon 2,999,990 sekarang jd 2,999,962 tidak akan mengundi atau tidak pangkah umno

    ReplyDelete
  3. The beginning of the end for UMNO/BN sebab rakyat pro-UMNO sendiri dah tak sokong UMNO lagi selagi Najib masih Presiden UMNO. Pahlawan Bugis membawa padah kepada UMNO....biarkan...biarkan.

    ReplyDelete
  4. Saya dan keluarga akan terus undi Umno dan BN, with or without Najib

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pong setuju gak

      Delete
    2. Keluarga, sdra terdekat, jiran, sahabat & bekas pekerja2 bawahan saya siap untuk memulaukan UMNO kecuali Najib disingkirkan.

      Delete
    3. Gua dah 4 pilihanraya mengundi BN. PRU14 jangan harap le.

      Delete
  5. sokong...akan terus sokong umno...kalau Najib pm dan presiden umno terus sokong,,,kalau pm kluwangman ke din turtle juga akan sokong sehinggalah suasana politik malaysia berubah ....adil pada tempatnya...untuk pr..sorry laaaa

    ReplyDelete
  6. Saya pula akan tetap kekal 2,999,962 menurut nombor di atas. Isteri saya itu hak dia untuk mengundi siapa dia rasa perlu di undi menurut ilmu pengetahuan dia. Tak ada sebab untuk saya campur tangan kerana saya sebagai suami pun tak semestinya betul - tak nak isteri saya menjadi perangai isteri orang PAS sampai suamai berbaiah talak 3 pun akur.

    Saya menyokong BN (UMNO) dan akan tetap menyokong BN (UMNO). Tak rela memberi peluang kepada golongan peliwat, golongan komunis, golongan liberal mendapat peluang mengusai Malaysia walaupun hati ini sakit melihatkan kelakuan Najib.

    Saya rela 1MDB beli Tanah Rezab Melayu Kampub Baru dari melihat Malaysia menjadi Republik dan Presiden Pertamanya Mat Sabu.

    Saya rela bayar GST dari melihat Institusi Zakat di kuasai oleh orang Bukan Islam.

    Saya rela makan kangkung yang di petik dari longkang dari melihat tanda logo Halal tidak lagi wajib di premis makanan.

    Saya rela melihat hudud tak mampu dilaksanakan lagi dan di gantung dari Perkara 121(A) Perlembagaan Persekutuan di mansuhkan oleh LIM GUAN ENG.

    Lebih rela memilih mudarat yang lebih kecil (walauoun tersangat besar kecilnya itu) dari mudarat yang lebih besar.

    Ubah la UMNO. Kamu semua ini ialah menjadi mudarat sudah. Bukan lagi murni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow! Ini lah yg dikata captive market.
      Tapi itu hak kamu lah. Parti kamu.

      Delete
    2. "Saya rela 1MDB beli Tanah Rezab Melayu Kampub Baru dari melihat Malaysia menjadi Republik dan Presiden Pertamanya Mat Sabu."

      Aik, tertinggal bas ke? Tak tau ke tanah rezab Bumiputera asalnya tu tak lama lagi dah nak jual kepada pembeli asing? PM sendiri yang cakap ramai pembeli asing berderet nak beli tanah Bandar Malaysia, der.

      Sekarang nak sokong siapa lagi?

      Delete
  7. kita serah pada Allah ..tempat berhimpunnya doa...akur kpd qada dan qadar....kalau hari ini Najib ketua dan masih umat islam dan bukan islam hidup harmoni..maka sokongan saya adalah 100%.....mudah-mudahan nikmat keamanan dan kesejahteraan yg dinikmati hari ini kekal selama-lamanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malaysia masih aman... persepsi yg akan mengucar kacirkan akibat tidak puashati dan berbeza pendapat. Maka segala2 yg baik da tak nampak ... kelemahan di jadikan satu modal utk menjatuhkan dan melemahkan musuh dan apa jua penjelasan sebaliknya hanya digunakan sebagai senjata untuk lebih banyak menghentam dan mengelirukan lagi rakyat terutama rakyat yg belum matang dan mudah terikut2 emosi.Brada di seberang negara2 yg lain memberi keinsafan betapa kita perlu banyak bersyukur. Jgn lah cenderong mengelirukan rakyat yg tidak boleh berfikir dgn rasional dgn mengapi2kan keadaan. Bersihkan hati dan jgn biarkan ego membunuh diri kita. Hentikanlah kebencian apabila keadaan tidak menyebalahi kita. Sucikanlah.

      Delete
  8. TAPI AKU TAK SOKONG DAN TAK RELA JIJA MELAYU/BUMI BERPECAH BELAH!!

    CINA SEDANG BERUSAHA BERSUNGGOH2 UNTUK MERAMPAS TANAH MELAYU SAPERTI YANG BERLAKU DI NEGARA SEBERANG TAMBAK!!

    BERSATULAH DAN CARI PUNYA KEKALUTAN INI DAN HAPUSKAN!!

    ReplyDelete
  9. Saya nk kluar Umno masuk tabligh. Sebab tabligh non partisan. Semua parti politik kat malayysia ni berbau busuk macam bangkai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ted, hahahahahhaha tabilgh tu apa? Hahaahahaah. Betul tu. Maaf saya gelak. Saya pendokong kuat tabilgh. Tapi tuan 1059 tabilgh pun kena mengundi gak, tanggung jawab kita.

      Delete
    2. Ted Poyology Manoff - pembina tamadun (sendiri declare)

      .. kalo da benak..pegi skola lar blajar...

      p/s:.. nasehat di atas percuma..

      Delete
    3. ted manoff ni poyo jela..

      Delete