Monday, August 31, 2015

PESERTA BERSIH BERFIKIRAN CETEK...

Itu kata PM tercinta, Najib.

Dr. Mahathir pun termasuk golongan tersebut.

Yang berfikiran hebat semua tak hadir. Najib tak hadir. Zahid tak hadir. Ketua Bahagian tak hadir.

Sudah tentu Bersih tidak memberi kesan pun kepada Najib !!! Masih kekal PM.

Kegagalan Bersih petanda kegagalan penyelesaian politik secara berhemah.
Kegagalan sebelumnya bermula dengan upside down law.
Najib berjaya mengheret parti dan kerajaan dalam isu peribadinya.

Ini sangat merbahaya. Najib lebih bahaya dari DAP. Najib membahayakan orang Melayu jauh lebih bahaya dari DAP !!!

aspanalias.blogspot mungkin relevan.

8 comments:

  1. Whoaaaaaa, brader, " PM tercinta, Najib."?

    Aku tau le, Rosmah msti cinta dia.
    UMNO, mungkin banyak.
    Melayu? Ramai yang tak.
    Rakyat Malaysia? Di PRU13, 51% tak.

    Aku takut UMNO/BN lingkup di PRU14, kalo UMNO tak gantikan dia, beb.

    ReplyDelete
  2. Tun Mahathir pergi Bersih ha nya nak jatuhkan Najib. Bersih nak jatuhkan Kerajaan Najib - lesemua nya. Tun tak alah, Bersih salah.

    Baguih Police dah panggil pemimpin Bersih. Aku harap heret mereka ke Mahkamah dan di kenakan hukum nanti. Kalau tak naik kepala, pastu melanda landa, nak demo haram selalu, terjejas kepercayaan rakyat kapada pihak berkuasa -

    Police have called up seven members of the Bersih steering committee and secretariat over last weekend’s 34-hour rally, which Putrajaya had earlier said was illegal.

    Bersih 2.0 secretariat member Mandeep Singh said he and six others had been told to go to the federal police headquarters in Bukit Aman tomorrow where they would be investigated for concealing design to commit offence, attempt to commit activity detrimental to parliamentary democracy and unlawful assembly, charges under Sections 120, 124C and 141 of the Penal Code.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ANOM 12.33, Sokong pendapat saudara(i).

      Solute to Tun Mahathir kerana berani berdepan pembangkang...deep inside their area.... Kalau harap Najib... kecut telor le. Tak caya tengok NOTHINGTOHIDE forum.. tengok dia yang cabut dulu. Poorah!!!

      Actually Tun berani .... kata .'sokong BN' ..... patut proUMNO team berterima kasih pada Tun kerana ada juga ahli UMNO berani mcm tu walaupon dah tua...90 tahun beb. Orang UMNO yang lain bercakap dalam pentas sendiri dan dikeliling oleh orang sendiri bole le cakap berdegar2... sebiji macam tin kosong.

      Ini adalah contoh kenapa Najib perlu letak jawatan dari jadi nakhoda UMNO. Nanti kapal nak karam... dia yang cabut dulu.

      Sayang pada UMNO... bukannya pada pemimpin UMNO !!!

      Delete
  3. NOTHINGTOHIDE dia hilang bola nak pigi, Anti-Corruption Conference dia pun sengap sengap tarik diri.

    Dalam kapal suruh dia duduk di tempat yang karam masuk air dulu le, bro. Di buritan ke apekenama nya di panggil dek Nakhoda.

    ReplyDelete
  4. Betullll... setuju sangat dengan admin... tak payah tulis panjang2 , kalau melalut mcm puak2 pro Najib tuh nak buat apa...

    ReplyDelete
  5. Najib nak pergi Bersih, tapi kapten kapal pi turun layar masa sauh masih berlabuh. Terus potong.

    ReplyDelete
  6. Aik. Mana Nek Tempoyak tak sampai lagi. Selalunya dia yang first. Bila hari siang Nek Tempoyak menjubur eh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tempoyak dia dah abis, dia pergi cari durian busuk nak but tmpoyak lagi hehe

      Delete