Google+ Followers

Wednesday, May 24, 2017

BUATLAH SIKIT KEJUTAN PADA CALON PM PAKATAN HARAPAN.. NAMA NAMA SEPERTI ANWAR, MAHATHIR DAN MUHYIDDIN SUDAH STEREOTYPE WALAUPUN LEBIH BAIK DARI NAJIB

Apabila Anwar di"sepanduk"kan PM7 di Kongress PKR,  nyata ia hanya strategi dan psikolohi politik untuk memastikan mereka yang suka dan setia pada Anwar terus menyokong  PKR berketuakan Wan Azizah dan Azmin. 

"Anwar" jadi penyejuk kepada yang tidak sebulu sesama mereka atas nama semuanya kroni Anwar. 

Setiap parti tentu ingin mencalonkan pemimpin masing masing bagi menerajui selamatkan negara dan seterusnya memajukan negara dan mensejahterakan rakyat. Banyak halatuju dan polisi negara sekarang perlu diperbetulkan. 

Setiap calon berkelayakan dan perlu dihormati. Tidak ada yang tidak bersetuju tetapi permuafakatan akan menghasilkan yang terbaik. 

Sudah tentu Anwar tidak mungkin PM7 cuma keberangkalian PM8 atau seterusnya. Tun Mahathir tidaklah gagal matematik untuk meng"ia"kan dan dipersenda kemudiannya kalau turut mengangkat sepanduk.

Psikologinya yang tidak menyokong atau tidak suka Anwar akan terus sokong BERSATU kerana pendirian yang berkecuali. 

Jadi,  PM7 masih lagi kosong...  Kekosongan menjadikan parti lawan masih kebingungan untuk menyusun strategi menyerang pemimpin yang dinamakan. 

Kenapa tidak Shafie Apdal dinamakan (?)
Keluar dari tradisi dan kotak pemikiran biasa.. 



20 comments:

  1. High time orang muda diberi peluang.
    Ramai yang berkalibar.

    ReplyDelete
  2. hehehehehe...kd...kd
    susahnya nk buat posting menyelamatkan tun madey yg dh kena game
    tapi oklah jugak, ada usaha yang nampak walaupun masih tak ada impak
    kena game tetap kena game....mana mau lari beb. malu ooooo org tua main tipon

    ReplyDelete
  3. Biar betul PM ke 7 ialah seorang gay, homeseksual dan pernah kena tangkap khalwat

    ReplyDelete
  4. Entahlah...dh mcm xde org lain lagii kerr..anwar dh xreleven dlm konteks politik semasa..bkn dia tanding pilihanraya pun..bebaskn anwar dan biarlah dia jalani kehidupan biasa..biar org muda uruskan negara..yg penting kalahkan bn dulu..hal lain bincang kemudian..๐Ÿ˜ฟ๐Ÿ˜พ๐Ÿ™€๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ™๐Ÿ™

    ReplyDelete
  5. Mengapa tidak menyenaraikan criteria calun PM Pakatan Harapan, antaranya mungkin :
    1: Melayu
    2: Umur..... 48 ke 55 Tahun
    3: Kelulusan.....sekurang2nya Bachelor
    Degree

    4: Clean and seen clean
    5: Lelaki tulis ( bukan dlm kalangan LGBT)
    6: Menang dlm PRU 14 dengan jumlah majoriti yg banyak
    7: Boleh diterima oleh sebahagian besar rakyat Malaysia termasuk parti yang kalah
    8: Kena buat medical check up, bagi mengesahkan tidak menghadapi penyakit kronik.

    Macamana.... ok ke.

    ReplyDelete
  6. Tak kan semudah itu Anuar nak dilantik jadi PM.Tiba2 tanpa bertanding dah dapat jadi PM.Apa hal orang2 yang dok berusaha tanpa henti ni??...

    Kalau sesenang itu tak payah adakan pertandinganlah, kira pakai terus angkat je si Anuar tu jadi PM walau pun la ni dok dalam jel.

    Kalau ini yang terjadi.....maka sudah nasiblah rakyat Malaysia ni diketawa dan diperlekehkan oleh seluruh dunia!!....apa tidaknya PM Malaysia
    6) PENYANGAK/PENCURI
    7) PELIWAT.

    Kalau ini yang terjadi,memang dah sesuailah dengan rakyat Malaysia yang bodoh ,terutamanya penyokong2 PKR yang tak sedar diri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3.02,apa kamu buat sini.
      Bos arah praktis tarian naga utk upacara sambutan maharaja Komunis CCP tu.
      Baginda dijangka melawat kirang ploton , tayong marin, Nanyang.
      Jgn malas nnt cadre CCP MCA akan pecat ko !

      Delete
  7. Bagi yang tiada kaitan dengan Pakatan tetapi masih memberi komen, terima kasih sebab ada juga hati nak ambil tahu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adunan api,kaca, racun, dan yg paling utama JARUM akan terus diserapahkan oleh lalat2 A9 dan Q7 didlm blog Budin. Siap maki tuan blog lagi.Tapi SOP basi memanaskan bangsa dan agama sudah ketinggalan zam
      Blog mykemut , hanukah, akhbar2 utusan , media 3suku semua dh mampos tak mampu bayar gaji pun.
      Apa kira pun...
      Virus 60tahun UMNO Klepeto-Akristokarato dan Pastalibanana harus dipadamkan dulu.
      Tugas anak cucu pula, bayar hutang dan tebus kembali khazanah tanah air dari Maharaja komunis China.
      NO CHOICE !!!

      Delete
  8. Ape dok melalut ni anon 6:02 AM....dah nak masuk bulat Ramadhan dah pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab masok ramadhan maka perlu lagi perkemaskan iman , tolak mungkar, elak songlap. Jgn munafik kpd iman ko sendiri.632.
      Jhn Ramadhan retorik saja, tak kemana.

      Delete
  9. Astagfirullahalazim...... Anon 6:34AM tak habis meroyan lagi ke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat mengeluh tk.berhujah mmg ko tahap melayu benyai lagi anoy 734. baja sikit akal anugerah Allah tu. Asyik jumud totok buat malu melayu dan islam

      Delete
  10. Paling praktikal ialah Tun M sebab dia yg paling berani berhadapan dgn najib, paling arif tentang selok belok politik dan yg paling penting orang2 melayu masih menghormati beliau sebagai negarawan terakhir pre and post independence. Mungkin utk tempoh setahun dua...buat spring cleaning dan paling penting menyediakan suasana harmoni utk melantik pengganti dikalangan pemimpin2 PH. Soal pokok kat sini ialah menumbangkan najib dulu....lepas tu baru cerita. Kalau nak letak Tun M sebagai PM tapi bersyarat pun masih boleh diterima asalkan Tun M vs Najib boleh direalisasikan. Kdg2 org2 melayu nie mcm tak berpijak di bumi nyata...nak Anwar jadi PM walhal dia kat penjara....Wan Azizah takde pengalaman...Mat Sabu tak cukup popular...Azmin mungkin tapi karisma tak cukup...rafizi maybe but not now...Nurul ada potensi tapi terlalu muda...Mukhriz + TSMY mmg layak sebab ada pengalaman luas dlm kerajaan tetapi kena lah dipersetujui oleh PH dulu.

    Kenapa jawatan PM nie jadi rebutan? Sebab kuasa PM sekarang terlalu besar mengalahkan Sultan...hampir2 ke tahap diktator. Jadi sebelum nak lantik sapa2 tu pastikan ada jawatan2 check and balance yg boleh meneutralkan kuasa PM. Jadi setiap komponen PH mesti ada wakil yg boleh picit telor PM kuat2 kalau tetiba perangai najib berjangkit kat PM baru kita...tak kira sapa pun. Di sini la element paling penting yg perlu ditonjolkan kepada rakyat bahawa PH berbeza dgn BN sebab kita ada wakil drp semua pihak yg akan menjentik telor PM kuat2 sekiranya dia khianat kepada rakyat.

    Sekian terima kasih

    ReplyDelete
  11. Setuju seratus petatus saranan 45.00 AM.Paling tepat dan lojik...

    ReplyDelete
  12. 8:01 AM...nak meroyan sampai satu Ramadhan ke. IQ tahap darjah berapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam bulan Ramadhan perlu lebih diperkemaskan iman , Tolak Mungkar, Elak Songlap.
      Jgn munafik pd iman ko sendiri 821.
      Jgn Ramadhan Retorik saja,walhal masih sekongkol UMNOBNPAS tu. Tak kemana pun nnt, lapar sj ko dapat.
      IQ pakai darjah ker? hmmm Malyuu Melayu ler ko ni.

      Delete
    2. pada 22 april 2014 beliaulah yang mewakili proton (selaku pengerusi proton) dalam perundingan bersama geely dari china. kini setelah 3 tahun, hasil perundingan berjaya maka beliau berkata bahawa negara ini dijual kepada china untuk bayar hutang. kata2 ini diungkapkan setelah beliau bukan lagi pengerusi proton. adakah manusia serupa ini tidak termasuk dalam kategori seperti yang awak ungkapkan di atas? dulu buat lain, sekarang kata macam tak ada kaitan... nilaikanlah!!!

      Delete
  13. TunM calon PM.. 1Malaysia pakat lingkup
    najin tidak takut pada pembangkang..
    tetapi amat kecut dengan TunM..

    ReplyDelete
  14. Halo,
    Perkenalkan, Nama saya Wenny
    Saya adalah development dari ForexMart, Kami melihat website anda dan kami ingin mendiskusikan kerjasama kemitraan dengan Anda. 
    Boleh saya minta kontaknya untuk menjelaskan lebih lanjut atau anda bisa langsung menghubungi saya ke wenny@forexmart.com, terimakasih

    ReplyDelete