Google+ Followers

Thursday, May 4, 2017

MUKTAMAR YANG GAGAL MENGGUGAT PEMBANGKANG


Pecacai tentunya tidak sabar untuk melihat kekechohan kerajaan Azmin selepas PAP tetapi nyata ia tidak berlaku. 

Pemimpin pembangkang juga bersahaja tanpa menunjukkan kebimbangan. 




Seperti yang diduga dan diyakini penyokong pembangkang,  jika PAS turut serta,  BN pasti mudah ditumbangkan dan beberapa negeri akan difaraid untuk ditadbir antara sesama parti. 
Jika MSU membuat kesilapan berganda meluluskan putus hubungan dengan PKR dan BERSATU. 
Untuk menang,  PAS tiada pilihan,  kena bekerjasama dengan umno dan berdepan dengan satu lagi proses perundingan yang memeritkan. 

Jika pertandingan tiga penjuru berlaku,  PAS akan dikenang SEJARAH MALAYSIA MODEN  sebagai parti yang sanggup diperalatkan oleh musuh tradisinya,  umno. 

Sungguh malang dan kasihan! 

28 comments:

  1. Orang orang lain pun bersahaja jugak. Tak kecoh pun. Apa bezanya dg Turn M..bukankah dulu DAP itu musuh tradisinya. Sebenarnya PPBM yang lebih terdesak kerana base nya masih kecil dan sedikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nukilan pakar C&P Datuk Seri TONG SAM PAH.
      Sepupu Anak Butir Jho TAHIK LOW.

      Salam Ya Selam

      Delete
  2. Dijangkakan dalam PRU 14 nanti UMNO/BN akan menang di kerusi kerusi traditional nya, PAS akan menang di kerusi kerusi traditional nya dan DAP pun akan menang di kerusi kerusi traditional nya. PKR juga akan menang beberapa kerusi tetapi tidak lagi di kawasan kawasan yang disedekah kan oleh PAS semasa PRU 13.
    Yang terpaksa berhempas pulas adalah PPPBM dan PAN kerana mereka tidak ada kerusi traditional, yang ada hanya kerusi kerusi yang mereka bawa keluar bersama mereka yang tak berapa kerat pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nukilan pakar C&P Datuk Seri TONG SAM PAH.
      Sepupu Anak Butir Jho TAHIK LOW.

      Salam Ya Selam

      Delete
    2. Anon 4:14,,banyak tonton cerita dongeng zaman purba..

      Delete
  3. Nada kecewa Dr kluangman

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nukilan TAHIK Datuk Seri TONG SAM PAH.
      Sepupu Anak Butir Jho TAHIK LOW.

      Salam Ya Selam

      Delete
  4. Di mana-mana sahaj, tanya 10 orang, adakah mereka akan
    undi PAS atau BN...................?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dua2 pun ok...Asal bukan pakatan harapan.

      Delete
    2. Dah tentu 9 orang tak akan mengundi BN.

      Delete
    3. sebenarnya semua umno bahagian sedang menghadapi masalah kekurangan sokongan pengundi..

      Delete
    4. Taubat Nasuha nak undi BN lagi,, yang sudah-sudah tu takpe,,untuk kedepan tetap Pakatan...!!

      Delete
  5. Kah... kah...kah, betul tu anon 6:19 AM

    ReplyDelete
  6. Anon 6:17 AM dan 6:16 Am tak de modal. Itu lah kut hujahan beliau yang dia rasa dah terbaik setakat dua perkataan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 627, nukilan ya sanglap sasung A9

      Delete
  7. Nak tanya penyokong umno?...rela Kah kedah...trengganu... Perak...Selangor... Pahang diserahkan pd pas? Rela ke pas serahkan kelantan pd umno... Jawab Secara jujur

    ReplyDelete
  8. Kita tak rela negeri mana pun jatuh kpd Pakatan Haprak. Under worst case scenario, kerajaan campuran BN/PAS pun tak ape.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini menunjukan umno dlm kedudukan lemah...selama ini umno memerintah negeri kecuali Pp kelantan sarawak tampa pas... Yang untung pas..

      Delete
  9. Kita tak rela negeri mana pun jatuh kpd Pakatan Haprak. Under worst case scenario, kerajaan campuran BN/PAS pun tak ape.
    Ingat DAP ingat 13 Mei.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan lupa Gerakan sekali ye...

      Delete
  10. Tak payah tanya soalan tu 10.21 am,kan pru 14 nanti akan jadi pertandingan tiga penjuru di kebanyakan kawasan jadi siapa yang dapat undi paling banyak dia lah yang menang.Serah menyerah ni memang teori tak boleh pakai la.

    ReplyDelete
  11. seronok tengok blogger =-blogger PAN Imayam kutuk Muktamar PAS! Makin banyak kutukan golongan liberal Pakatan Hopeless ni, makin ketarlah kegelabahan dia orang! muakakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada orang yang kutuk muktamar pas, kalau mereka bangang, kita cuma kesiann..

      Kalau mereka mudah ditipu, kita simpati..

      Kalau mereka bodoh sombong, kita kesali..

      Itu je, mana ada kutuk..

      Delete
  12. hopeless party...diharap selesai mendaftarkan satu parti nak bertanding satu lawan satu dgn bn. baru boleh tunjuk ada telur ke tidak.
    sambil itu, bagaimana hopeless party nak cover isu pengerusi parti bersatu sama ada beliau jahil, jahat atau penipu? yelah, selama lebih 22 tahun pengerusi bersatu bercakap bahawa dap adalah parti cauvanis dan mempunyai agenda jahat, membenci Islam dan melayu dan pelbagai lagi dakwaan yang tiada satupun baik. kini selepas disisihkan oleh umno, tiba2 bercakap berlainan nada. adakah selama ini beliau jahil tentang dap, atau beliau berbohong pasal dap atau beliau memang berniat jahat kepada dap? kalaulah jahil adalah jawapan, tempoh 22 tahun tidak mampu menjadikan seorang negarawan belajar insaf daripada tuduhan buruk kepada orang lain. bagaimana nak jawab tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 5:56, tahu tak kamu ada parti yang lebih corrupted dari DAP, lebih racist dari DAP, lebih sesat dari PAS..

      Hang tau kan..
      DAP masih perlu di awasi, cuma satu lagi parti tu memang kena hapuskan terus.

      Delete
    2. Walau benci Macamana pun pd Tun tolong baca artikal Tun tentang dap... Ini politik bro...Yg di tudoh kapir... Nikah tak sah...Sembelih haram di makan... Sembahyang Yg berimankan tak sah... Apa cerita?

      Delete
    3. AnonymousThursday, May 04, 2017 6:50:00 PM

      Reply

      Itu kisah lama. Alhamdulillah Allah suka yang perbaiki amalan mereka.

      An-Nisā':28 - Allah (sentiasa) hendak meringankan (beban hukumnya) daripada kamu, kerana manusia itu dijadikan BERKEADAAN LEMAH.

      An-Naĥl:128 - Sesungguhnya Allah beserta orang-orang yang bertaqwa, dan orang-orang yang BERUSAHA memperbaiki amalannya.

      Delete
  13. Parti itu ialah...bunga dan kuali

    ReplyDelete

Sendiri cakap, sendiri tanggung..