Friday, September 11, 2009

Menteri yang penangis - sesuai ke pegang KDN !!!







Kini sudah ada desakan supaya Peguam Negara meletak jawatan kerana terlalu berlembut dengan pelbagai isu jenayah yang tidak di ambil tindakan, malah mengutamakan yang lebih remeh seperti isu kepala lembu.





Begitu juga persaolan dengan kredibiliti Ketua Polis Negara yang gagal mengawal keamanan negara dengan bertambahnya kes jenayah dan perasaan tidak selamat di kalangan rakyat.



Apakah kedua duanya terpengaruh dengan 'emosi dan kelembutan' Menteri Dalam Negeri yang emosi, penangis orangnya !






No wonder why, penjenayah yang bakal menjadi banduan tak takut langgar undang2 kerana kelemahan Menteri Dalam Negeri ini ?

10 comments:

  1. Dia ni memang keturunan penangis, dari datuk, ayah sampailah kat dia, bukan apa depa ni berhati lembut. Eloklah tukar kan aje ke kementerian lain.

    bat69

    ReplyDelete
  2. tukar ke kementerian hal ehwal wanita jer...

    ReplyDelete
  3. Teloq sangkut dlm seluaq dalam, tu yg nangis sebab senak perut tu.

    ReplyDelete
  4. Kembalikan Tun Dr.Mahathir sebagai menteri dalam negeri.Ketegasan beliau boleh menangani Anwar,DAP dan segala pengacau negara.Kembalikan TDM untuk kepentingan umat melayu sebelum terlambat.

    ReplyDelete
  5. Sangat setuju jika KDN di urus oleh orang melayu yang sangat2 tegas.... menteri la ni sangat2 la lembiknya.

    ReplyDelete
  6. dulu kdn power sbb d pgg oleh org2 yg mcm king ghaz sbb tu dpt glrn KING, skrg ni DS Najib try bg kat spupu dia dgn hrpn so that dia jd lbh macho brutal dari dulu kot, tp npknya sygnye tidak ada prubahn..ntahla spatutnye sapa yg pgg kdn ni kenela brutal dn macho sbb bela m'yu bkn asik bg amaran je...

    ReplyDelete
  7. Agak agaknya masih adakah calon yang sesuai dari UMNO..

    ReplyDelete
  8. salam Kluang,
    kah..kah P.Kj lawak lah kau...

    ReplyDelete
  9. hari tu pas tak bagi musa hasan sambung perkhidmatan hangpa nak sambung...la baru nak bising....kalau depa tak tahan geng hangpa geng kepala lembu tak dak pun hangpa nak bising....kah..kah..kah...

    ReplyDelete