Tuesday, September 8, 2009

UMNO sebok Slogan dari tambah pengundi..

PUTRAJAYA 8 Sept. - DAP ( No. 1 ) adalah parti yang paling aktif dalam membantu Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mendaftarkan pengundi baru yang melepasi umur 21 tahun sejak Pilihan Raya Umum Ke-12 (PRU-12) tahun lalu.
PAS No. 2, UMNO No. 3 dan lain lain hampeh..

Apakah UMNO sebok dengan 1Malaysia dan mereka terpedaya dengan iklan2 di media massa yang kononnya menunjukkan pelbagai kaum menyambut baik slogan itu. Mereka mengharapkan keajaiban akan berlaku pada slogan sebagai faktor untuk kemenangan di pilihanraya nanti...karutttttttt...
Zaman slogan menjadi terpenting dan terpengaruh sudah pudar sejak slogan Cemerlang, Gemilang, Terbilang dan makin berkubur dengan slogan Islam hadhari.
Adakah 1Malaysia, Rakyat Didahulukan Keberkesanan Di Utamakan akan menerima nasib yang sama?
Apakah benar, kata dibibir, sama di hati ?!!
Rakyat sedang menilai.
Mungkin slogan 1 Untuk Najib 1 Untuk Muhyidin (N1H1) lebih popular dari slogan slogan di atas.
Slogan Bersih Cekap Amanah dan Malaysia Boleh di zaman Mahathir sahaja mampu betul betul dijiwai dan mempengaruhi rakyat itupun kerana Kepimpinan Melalui Tauladan.

3 comments:

 1. Jangan lupa slogan Cemerlang, Gemilang, Terbilang juga diakhiri dgn TEMBERANG - yg memang jelas berlaku sehingga ahli UMNO undi PAS dan PKR, mungkin juga DAP.

  Salah ahli biasa atau ahli atasan ?

  Jadi ape yg diharapkan kepada ahli atasan UMNO yg 'tak terfikir' sebab sebenar kekalahan. Mereka masih lagi dibuai mimpi zzzzzzzzzzzzzzzzz ...

  Ahli atasan UMNO 'tak terfikir' perlunya menambah ahli baru ... biasalah ... zzzzzzzzzzzzz

  Nani Cheras

  ReplyDelete
 2. tapi dalam umno sebok2 menangani isu2 negara... disamping tu buat2 slogan la kan .. aku tak dengar pun pemimpin pakatan rakyat ni bersuara mengenai indonesia yang hendak menganyang malaysia....? apa ka? pakatan rakyat takut ke?

  ReplyDelete
 3. Nani Cheras...betul tu, hairan bin ajaib, depa dok lena sakannnnnn...

  Media Cyber, terima kasih kerana memberi ulasan, rakyat Malaysia di dalam dan di luar negara asyik kena 'buli'..

  ReplyDelete