Friday, March 19, 2010

Tanda tanda Malaysia dah nak kiamat..




Dulu: Paklah dengan "Bekerja Bersama Saya" dan Report Cardnya.

Di mana semua tu sekarang?? Siapa yang terbilang, siapa yang gemilang, siapa yang cemerlang??

Sekarang: Najib dengan "Be my partner to help me transform Malaysia" dan KPInya.

Tampak senada dan apakah bakal senasib dengan Paklah.

Apakah 4 bekas Perdana Menteri yang lalu tidak bersama rakyat atau rakyat tidak bersama mereka memajukan negara ini. Bezanya mereka bekerja dan bertindak untuk memajukan rakyat dan negara, tetapi bekas PM yang ke 5 dan PM ke 6 lebih banyak bercakap dari bekerja seolah olah bercakap hari ini benda itu akan terjadi esok dengan sendirinya...

Orang Melayu banyak didahulukan dengan gula gula...dan akhirnya mendapat derita dari penyakit kencing manis di kemudian hari...

Apalagi yang Najib dan Paklah ada persamaan...

7 comments:

  1. apa nak buat... itulah nasib kita... setiap masa dihidangkan dengan slogan-slogan yang kelihatan sangat menarik tetapi kosong.

    Sampai bila kita nak telan slogan-slogan ini, entahlah... anehnya, boleh dikatakan majoriti ahli politik sukakan slogan... terlebih-lebih lagi Ketua Penerangan UMNO yang cukup suka dengan shortform.

    http://theflyingkick.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Lain macam je ko bro...

    ReplyDelete
  3. Bro, YAB PM kita okay dan boleh harap. Cuma minta bini dia dan bini menteri penerangan tu jangan over. Kadang-kadang meluat gak tgk dia orang tu.

    ReplyDelete
  4. Cucu Tok Wan: Terima kasih dan satu penghormatan atas lawatan ke blog. Mungkin salah satu KPI ialah 'Johan Slogan Terbaik'

    Sidekoss: Terima kasih...hehehehe macam macam ada..tu pun slogan juga (Astro)

    Anselmo: Guru Besar boleh control satu sekolah, Cikgu boleh kontrol satu kelas...tapi kalau kat rumah, kadang kadang depa paling menikus dari tikus. Bukan depa takut bini cuma bini tak takut kat depa..

    ReplyDelete
  5. Malaysia tak kiamat ,yang kiamat orang Melayu yang akan dikiamatkan olih orang Melayu sendiri.
    MELAYU MATI TERCEKIK SLOGAN.

    ReplyDelete
  6. Tebing tinggi: terima kasih...agak agaknya ada juga PM yang mendapat gelaran Bapa Slogan Melayu.

    Sekarang apahal pula le Najib dok sebok tumpang nama arwah bapa dia...dia tak ada kewibawaan dan kemampuan tersendiri ke, asyik bernostalgia dan hebohkan seluruh Malaysia.

    ReplyDelete
  7. Kena FAHAM Najib terima jawatan PM pun ada syarat2.. ini apa yang kita faham.. jika tidak Mantan PM Terompah tu x akan lepaskan jawatan jika x bersyarat..bayangkan kita ada kuasa tiba2 nak serahkan mesti ada sesuatu syarat..Najib terima jawatan PM BN/ kerajaan pun da teruk dan kacau bilau.. Fitnah terus Najib hadapi sebelum jadi PM dan selepas jadi PM..Najib nak betulkan mana kebocoran kapal BN yg hampir terbalik di kejakan oleh Pak mertua dan menantu amat sukar.. dalam kabinet Najib pun ramai orang Dollah ZZZZZ.. kalau najib nak kuat yakin selepas BN menang besar PRU 13 ni.. baru Najib akan mempunyai menteri Kabinet beliau sendiri tanpa ada bayangan mantan PM zzzzzzzzzz tu.. yang kami dgr BINI Najib yg akan merosakkan Najib.. mcm Dollah dgn KJ..kau semua survey sendiri apa aku cakap ni betul atau tidak.. kau tengok tv di restoran suara sumbang kan komen Isteri najib ni..Dia kalahkan menteri wanita...dia mcm menteri..ada kata di PM .. LU Fikir lah sendiri...Nabilllllllllllll R lawak

    ReplyDelete