Thursday, June 5, 2014

sikap jamil khir dipuji

Sebagai menteri yg bertanggungjawab berhubung ugama Islam sikap jamil khir mempertahankan jais sangat kena pada masa dan tempatnya ketika banyak pihak mengambil sikap malu dan takut utk mempertahankan jais tanpa mengetahui duduk perkara sebenar. Sekadar bermaklumat dari sumber yg tidak sah.

Sudah sampai masanya semua pihak terutama pemimpin kerajaan menggunakan akal bila membuat kenyataan dan hendaklah merujuk dan menyerahkan kpd jabatan. Kementerian dan menteri yg relevan utk menjawab. Ini bukan isu politik yg suka mak bapak dia utk campurtangan semborono.

Apa yg puak kapir tahu tentang Islam untuk campurtangan sdg kan mereka sendiri tunggang langgang dlm ugama mereka sendiri.

Apa yg pemimpin Islam komen sekadar prasangka dng merujuk kpd media zionis yg memang sentiasa menunggu memburukkan imej Islam dan Melayu.

Tahniah kpd jais yg menjalankan tugas dengan berani tanpa rasa takut kpd persepsi dan tuduhan liar.

Cuma diharap jais membaiki kesilapan dan kelemahan yg ada kerana ini memberi ruang dan peluang untuk musuh Islam membesarkan isu.

3 comments:

 1. PENGGANAS KAPIRDAJAL Paria HindrafBANGKAI-CELAKA boleh pi MAMPOS, nak MENGGERTAK JAIS/Jbtn. Agama Islam! Bayangkanlah umat Islam menyerbu majlis Deepavali di Malaysia mahupun di India - tentu puak Hindu MENGAMOK ! Tapi kat Tanah Melayu ni, saja puak PENGGANAS/PENJENAYAH HINDU boleh BERMAHARAJALELA sampai menyerang majlis Hari Raya UMNO dan membina KUIL HARAM sesuka hati!

  Dahlah tu, BUMIPUTERA Islam India akan terus tersiksa dan dibunuh dlm. Genosid berterusan (utk. mengurangkan umat Islam India dan meramapsa TANAH PUSAKA mereka) oleh PENGGANAS HINDU akibat PM baru dari BJP ini, yg. pernah terlibat dlm pembunuhan beramai umat Islam (Genosid) di Gujarat, India dan mungkin juga yg. terbaru, di Uttar Pradesh - tapi tak pula dikecam si KEJADAH UN/Barat-ZIONIS tu (lihat di - http://www.muslimnews.co.uk/newspaper/world-news/hindu-nationalist-bjp-premiership-modi-made-history-india-muslim-mp-ruling-party/ , Hindu Nationalist BJP under premiership of Modi, made history of India – no Muslim MP in the ruling party, Sajeda Momin in Kolkata, India, 30th May 2014)!

  Dan lihat berita terbaru di EvangeliSStar ("Nazi-Jerman-SS"), di mana MCAcing siap dgn. jbtn "Syariah Law and Policy Implementation Special Task Force" MENGHINA JAIS kerana menyerbu upacara perkahwinan Hindu (apa KEJADAHnya nak masuk campur undg-undg Syariah kat NEGARA ISLAM ni sampai ada "Syariah task-force" MCAcing sendir?!)! Lihat di http://www.thestar.com.my/News/Nation/2014/06/03/MCA-on-Jais-detaining-woman-at-Hindu-wedding-ceremony/ ,Show prudence, MCA urges Jais over disruption of Hindu wedding ceremony , by p. aruna, June 3, 2014.

  Sedgkan apa yg. JAIS buat adalah BETUL mengikut undg-undg SYARIAH kerana pengantin perempuan dlm ICnya adalah beragama Islam- bahkan aku syak bapa Hindunya yg. masuk Islam, yg. hilang kononnya, telah diBUNUH akibat masuk Islam; lepas tu EMPAT anaknya dibesarkan sbg. Hindu! Jadi NGO-NGO ISLAM/Melayu patut buat lapuran polis supaya PDRM/JAIS patut buka siasatan Mungkin inilah hikmah serbuan JAIS itu - ALLAH SWT mahu membuka mata kita terhadap nasib bapa anak-anak Islam ini yg. mungkin diBUNUH dan anak-anak ini dianiaya dgn. MENGHINDUkan mereka, yg. melanggar undg-undg Syariah!

  Dan ini njuga bermakna MCAcing-DAPBANGKAI-CELAKA ni nak masuk campur hal Hukum ISLAM utk. umat Islam! Jadi kalau jbtn. agama pi menyerbu kuil/tokong/gereja HARAM yg. makin BERLAMBAK kat NEGARA ISLAM ni, MCAcing-DAPBANGKAI, asyik nak masuk campur juga?!

  Inilah akibat si Islam/Melayu-LIBERAL-PENAKUT asyik tunduk pd. si KAPIRDAJAL mcm. ni! Sedangkan si Islam/Melayu LIBERAL–PENJAHANAM-agama/bangsa/negara mcm. nilah yg. menyebabkan hak, identiti dan tanah pusaka Bumiputera Islam/Melayu TERGADAI!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 2. SAMBAL SAMBAL SAMBAL NI READ BEAN KOT

  ReplyDelete
 3. Confius....Menterin ini yang banyak orang suruh tukar!

  ReplyDelete