Monday, August 3, 2015

PASTIKAN ANDA SETIA CGPA 4.0

Diwar warkan yang mengkritik Najib sudah didiamkan.

Ayat itu kurang tepat kerana majoriti diam kerana memilih untuk berdiam.

Sebelum ini pun mereka yang mengkritik Najib hanya pada perkara pokok 1MDB, kemudian disusuli persaolan sejumlah wang yang masuk ke akaun peribadi Najib.
Penjelasan terbaru SPRM, duit itu tiada kaitan dengan 1MDB !!&$@/+?/! :-)

:)  :)  :)  :)  :)  :)

Dari dua persaolan di atas, pengkritik Najib sekarang hanya mahu lebih menjadi pemerhati untuk melihat jawapan demi jawapan.

Akibat dua saolan itu yang dikatakan tak ada masalah..

Kita boleh lihat bagaimana tunggang langgang penyokong Najib siang malam berhempas pulas menjawab secara hentam kromo dan akhirnya saling bercanggahan sesama mereka.

Dua persaolan itu juga menyebabkan ada yang hilang jawatan.

Dua persaolan itu juga menyebabkan sampai sekarang belum selesai.

Dan ramai yang diam sebenarnya untuk menonton penjelasan yang disertai dengan ugutan dan  amaran satu demi satu.

Perhatikan setiap jawapan mereka dulu dan sekarang, sebelum dan selepas....

Kurangkan bercakap, pegang tombak, jadi pak pacak - sang setia.

# RAKYAT MALAYSIA KENA MINTA MAAF DENGAN SWJ (?)
I



15 comments:

  1. Mmg pukimaklah! Komen skrng dh dpantau? Seolah2 tkot byg sendiri!? Hanya macai mcm ted manoff pukimak dbenar komen!! Siapa yg sanggup bagi 2 bilion tu? Jgn ingat rkyt bodo mcm ted manoff pukimak!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya kita masih boleh bebas komen tanpa halangan kerajaan asalkan tiada tuduhan tanpa bukti (fitnah)

      Tetapi jika itu satu kebenaran yang jelas lagi nyata disahkan pelbagai pihak adalah wajar rakyat mahu penjelasan.

      Kerajaan harus sedar, integriti penjelasan mereka berada ditahap rendah untuk meyakinkan rakyat.

      Delete
  2. Kah kah kah malu weiii mana nak letak muka ni...dulu puak2 ni kata WSJ dan SR fitnah...la ni memang betul ada 2.6 billion tu...bukan sikit...wakakakaka malu2...

    ReplyDelete
  3. Pentaksub Pentaksub Najib...

    Mad Maselan kata hanya org BODOH mskkan duit USD700 juta ke dalam account peribadi!!!...so kalo nak marah, marah kat mad maselan yer...tapi dari sudut yg lain ape yg mad maselan cakap tu mmg betul lar..mmg BODOH DAN BINGAI org yg buat mcm tu....

    ReplyDelete
  4. Wow!!!Mana setan2 yg duk sebut 'takkan nak msk akaun sendiri tu..."??? Ni aku nak habq ckit...KEPALA BAPA HANG!!! Dari dlu lgi aku da sebut, klu org nak menyonglap, dia akan guna layers of accounts utk elak di jejak!!! Knp x buka akaun luar??? Byk sebab...satunya psl easy access/conveniency, lgi psl beneficiaries local atau international, lgi psl mgmt of fund, lgi psl authority to manipulate what needs to be manipulated dan byk lgi sebab...buka akaun luar pun x bermaksud org x blh trace...cuma mungkin ambil masa

    Kantoi lagi menipu dia ni....siap htr surat bodoh ke wsj...ugut nak saman...tup..tup..tup betul ada duit sebanyak yg di kata wsj tu da msk akaun sebagai "donation"... donation??? nak menipu lagi??
    Kalau x silap dlm akta macc "grafication" tu termasuk donation....jadi apa lagi macc...kasi kantoi la mereka yg langgar akta macc ni!!....singgit dua blh la donation...ini sampai lebih dua ribu juta!!! Wow!!!

    LK

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko agak rakyat lupa tak tentang skandal ni sewaktu nak memangkah dlm PRU14??
      kalau BN lingkup, PM akan lingkup sekali ke atau dia boleh berjoli sakan 2.6B kat oversea, biarkan rakyat berkecamuk dgn masaalah dlm negara ini?

      Delete
  5. Dah terkantoi oleh video TSMY.... terpaksa mengaku

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah kah.... camtu SPRM tak payah buat kerja la, makan gaji buta. Tunggu je ada mana-mana pembesar yang buat video kandid, nanti tertuduh terus mengaku.... ek ela.. kosong betul pemikiran kamu ni. Kesian

      Delete
    2. adoii..lepas ni tak masyuk la jawab nye...takpe, boleh create nama blog baru bila ada tuan baru he.he.he...

      Delete
    3. Da tu nape si bodoh bahlol pondan bugis ni x nafikan statement sprm tu? Punya la benak macai2 jibgor...nak menipu tapi bodoh nak mampos.

      Ooi mangkuk...sebelum video tu pun org da lama bising dan korang para mangkuk haram jadah duk sibuk kata 'takkan nak msk akaun sendiri'...NENEK KO

      Delete
  6. Aku rasa Najib dah kena main dengan punahsihat2 dia yg tersohor tu...adoii..sian org Melayu..eh takpe..Bugis bro..

    ReplyDelete
  7. Bila dh menipu, terpaksa menipu lagi utk cover yg tlh d tipu, menipu dan terus menipu....semakin ramai la org x percaya........dosa semakin bertambah, rakyat Msia ada 28 juta....badan pun dh semakin panas, hati dh x tenteram, x bole tdur la.......bertaubat la Najib & Rosmah sblm terlambat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saranan terbaik setakat ini... harap2 jangan mati sebelum taubat... kalau taubat pun, kena ganti balik setiap sen duit rakyat no...

      Delete
    2. Bayangkan berjuta2 rakyat Malaysia sumpah seranah dia x berjuta pun beratos2 ribu orang sumpah dia...orang kata sebut bodoh 40 kali jadi bodoh sungguh ni kalau beribu2 kali tak ke naya?

      Delete