Google+ Followers

Saturday, February 11, 2017

PEMIMPIN SIMPAN MACAI DALAM GUA



Bila nak dapat brim, macai macai akan keluar dari gua, bila barang naik macai akan menyorok dalam gua,  tengok tivi tiga suku, rutin harian hidup seorang macai...

# Selepas petrol naik akan ada Menteri memberi amaran,  peniaga jangan naikkan harga. 
Itulah Menteri umno,  hidup dan simpan penyokong dalam gua. 

25 comments:

  1. Amacam????..... nampaktak bagaimana subaidi bersasar mula memainkan peranan..... yang hang ni kecoh2 apasal.... saja jer nak kasi bakar line kan.... KD org kaya....janganlah marah kalau tak dapat subsidi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juboq nepall...๐Ÿ’€๐Ÿ’ฉ

      Delete
    2. Apa yg ko nmpk suharli?

      Delete
    3. tu bukan subsidi..tu rasuah...nak beli undi je tu...

      Delete
    4. Sokong 943. Tentang segala yg nak beli undi.

      Tendang, hingga tonggang langgang, lintang pukang.

      Sampai ke Pru14, terajang ke dlm lobang hingga Najib dan Umno/Bn lingkup.

      Delete
    5. Suharli Masrop...jawa bahalol

      Delete
    6. Mana berani suharli nk jawab.
      Mangkuk berayon, suharli dina masuk bg komen bebal sekali terus lari.

      Mungkin ini blog anti najib.
      Tp dlm blog pro najib pun bila bg komen ajak berfikir sikit terus lari.

      Delete
  2. Suharli, ko dah pilih nama Mandarin utk cucu ko tu?

    ReplyDelete
  3. is ok, semua rakyat malaysia tau yg suharli, keris and go fly kite adalah 3 ekoq anjing najib bangsat and pencuri duit rakyat....cakap lah apa yg hang nak cakap tapi kami rakyat malaysia akan tendang umnobn, najib, and semua ahli umno yg makan duit rasuah and duit haram fr najib harami !!!
    yg tingggai pun 3 ekoq aja anjing najib nie...tu pun 6.6% aja.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekoq aja, Bang, bukan 3 ekoq. Dia pakai tiga nama. Kekadang pakai nama lain jugak. Tabiat ultra kiasu ungrateful ingrate.

      Ungrateful sebab boss dia di kasi undi tak reti terima kasih, tak perintah betul, seleweng 1MDB and songlap you know what.

      Delete
    2. Suka hati korang lah.... ada mak kisah.... jawablah plak apasal Tun bleh berkasih sayang ngan DAP.... kena ingat yer... kita melayu tidak pernah takut dengan DAP.... tapi kita tak mahu cina yg perangainya dari PERUT DAP..... sebab selama i kita boleh hidup rukun.....(selingan jer)...

      http://taipingmali.blogspot.my/2017/02/lokasi-tanah-ditengah-bandar-menjadikan.html?m=1

      Delete
    3. Org islam hanya kena takot dgn Allah.
      kenapa nk takot dgn DAP?

      Najib sendiri jual ipp kepada negara datok nenek moyang DAP.
      Najib pergi ke negara nenek moyang DAP, merayu nk bg duit kt depa, jual proton kt depa tp org melayu pulak kena takot dgn DAP?

      Xde modal atau credit lain ke yg boleh melonjakkan rating najib?

      Alahai suharli.
      Masih muncul dgn idea dangkal dan bebal seekor pemakan dedak

      Delete
  4. subsidi bersasar kepala hotak dia...mereka hanya bercakap tentang orgh yg miskin..ditangga paling bawah..dgn org kaya yang berada ditangga atas..tapi..camne org yg kat tengah2 ni? Yang Br1M pun takleh nak dapat...pastu tidak sekaya orang2 yang dia org cakap kaya2 seperti dia orang tu...golongan pertengahn ni paling ramai jd mangsa..lebih2 lagi golongan miskin bandar dsb...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Subsidi bersasar
      Suharli tersasau
      Masrop tersesat

      Delete
  5. Bila minyak RM3.00 ... BN dah tak wujud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul betul, betul. Aku setuju. Kita kena kerja kuat, tentukan Umno Bn lingkup di Pru14.

      Delete
  6. 2 X kenaikan pun PM buat buat bisu, ini pulak mau pi 3 hinggit seliter.... memang mencekik tengkuk. Petronas bayar cukai berbilion, lagi pau harga tinggi.

    ReplyDelete
  7. Ini bermakna harga petrol tahun ini akan naik hingga menjadi RM 3.00, kenyataan menteri ini adalah pembayang kepada perkara ini.

    Sedarlah semua.

    Salam pejuangan A Ba Ta,

    Ikhlas daripada,

    Mohamad Faiz Hamzal Ismail
    Ahli Parti Pribumi BERSATU Malaysia
    Bahagian Jerlun
    Kedah Darul Aman

    ReplyDelete
  8. Ayoooooyoooo!
    Takda MENTERI KANAN UMNO istihar berhenti tapi EMPAT orang
    Wakil Rakyat DAP MELAKA, kelaur party!!!!.
    Apa dah jadi..............????????
    Adakah empat orang ni jenis CINA Kiasu yang benci MELAYU
    dan tak mahu kerjasama dengan Melayu..........?????
    Maknanya Lim Kita Siang taklah teruk mana.
    Yang teruknya ahli CINA DAP.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama jer LKS ngan 4 org tu... cuma korangjet yg sucikan LKS sebab dia buddy Tun skrg ni..... lu pikio sendiri.

      Delete
    2. Cina yg baik pulak sokong MCA.
      Bape bnyk seat MCA?

      Delete
    3. Xmenjawab soalan si suharli dangkal. Kita bukan nk tau bn menang atau kalah.

      Nk tau brapa ramai cina yg konon baik yg sokong mca@gerakan.
      Dan berapa ramai cina jahat yg sokong dap.

      Kalau xbebal dia xkn sokong najib.

      Delete
  9. Nampak sangat Nak bodohkan rakyat... Kalau petrol cecah 3.00 rakyat tak bolih bising... Brim kan ada... Unsor rasuah lg...

    ReplyDelete
  10. BR1M adalah undi rasuah abad ini.

    Tepuk dada tanya iman. Sanggupkah kita?

    ReplyDelete