Google+ Followers

Thursday, February 2, 2017

KEMASKINI: Jom Pekena Hot Sup Pagi Jumaat / TAJUK ASAL: TAKKAN DAH TAK ADA SKANDAL MAHATHIR... SENYAP SUNYI JE

Di Malaysia ni, byk kepimpinan parti diwarisi turun temurun. Sejarah telah membuktikan kepimpinan yg terdahulu lebih unggul berbanding sekarang.

4 PM pertama telah berjaya memacu Malaysia ke era kegemilangan. Tapi yg kemudian2 ni makin tenggelam dalam keserabutan.

Berdasarkan kpd berita di akhbar2 dan media2 eletronik termasuk media2 sosial, berikut adalah apa yg dpt disimpulkan, mungkin tidak tepat tapi boleh digunakan sebagai panduan:-

Najib tidak setanding Tun Razak
Hishamudin tidak setanding Tun Hussein
Mukhriz tidak setanding Tun Mahathir
Nurul Izzah tidak setanding Anwar Ibrahim
Kj tidak gemilang sehari hari Paklah
Nik Abduh merapu,  tidak setanding Nik Aziz
Lim Guan Eng tidak setanding Lim Kit Siang

Hadi Awang tidak setulus Fadhil Nor
Ini sebahagian contoh2 depan mata yg nyata

Berdasarkan fakta diatas anda sepatutnya tahu siapa yg patut dipilih utk menerajui negara dlm PRU akan dtg.

Ramai lg mereka yg hebat di luar sana tetapi mereka diketepikan dek permainan politik kotor dlman parti masing2.

Mari ketengahkan mereka semula demi kebangkitan semula bangsa MALAYSIA yg CEMERLANG, TERBILANG & GEMILANG. Kita tidak mahu PM 1MDB (1 Malaysia Di Buang)



Che'ah


SUP PANAS


Thursday, February 2, 2017

*Breaking News : MOI's Stolen Bombardier Jet Seized In Singapore ! !*

Someone sent me this :




MO1's Bombardier Jet Bought By JoLo With Money Stolen From Malaysia



JET GLOBAL 5000 N689WM HAS BEEN IN A HANGAR IN SINGAPORE SELETAR AIRPORT WITH A RED NOTICE PASTED ON IT'S DOOR FOR THE PAST TWO WEEKS AND COUNTING.
ONE BOMBARDIER GLOBAL 5000 JET AIRCRAFT, BEARING MANUFACTURER'S SERIAL NUMBER 9265 AND REGISTRATION NUMBER N689WM, ITS TOOLS AND APPURTENANCES, AND AIRCRAFT LOGBOOKS

The Unites States of America brings this complaint against the above-captioned assets and alleges as follows : PERSONS AND ENTITIES

1. The plaintiff is the United States of America.
2. The defendant in this action is one Bombardier Global 5000 Jet Aircraft (hereinafter, the "Defendant Asset"), more particularly described in Attachment A.
3. The Defendant Asset is titled in the name of Wyton Aviation (Global 5000).

In 2010, Jo Lo used funds traceable to the $700 million wire transfer from 1MDB to the Good Star Account to acquire the BOMBARDIER JET, a Bombardier Global 5000 aircraft bearing manufacturer serial number 9265 and registration number N689WM, with two Rolls Royce engines bearing manufacturer's serial numbers 12487 and 12488, for approximately  US$35,371,335.

The above plane, a Jet Global 5000, N689WM is in a hangar in Singapore Seletar Airport with a "Red Notice"  pasted on the Jet door. 


This is one of the assets that the US Department of Justice is after.

The Malaysian Government is NOT doing anything to get back that Jet bought with OUR 1MDB money.
It is the United States Department of Justice that is trying to recover the billions of dollars fraudulently diverted from 1MDB by multiple individuals including public officials and their associates 


...of which the above Jet is but one of the assets purchased with OUR 1MDB money


...and the United States Department of Justice is doing it on behalf of the Malaysian Rakyat!  

What is the Umno led Barisan National Government doing about it?

And who is the numero uno of these Public Officials mentioned by the United States Department of Justice in their legal papers served upon those multiple individuals and public officials?


My comments : I just received this today.  They say that some announcements are expected in Singapore soon. Tick tock, tick tock.  


The mortal wound has already been inflicted. It is now death by a thousand cuts. Slowly but surely. Painfully too.


Posted by Syed Akbar Ali at 5:00:00 PM

19 comments:

  1. Senyaplaah kejap kesian mamak tua tu kang tak pasai2 kena masuk IJN pulak.. sesak napas banyak dosa lampau dia ingat boleh kambus gitu.
    Dosa bertimbun dia tak bersihkan..sibuk nak fitnah orang lain konon pernah buat dosa macam dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awal benar pagi ni anjing jiran aku menyalak

      Delete
    2. xde la awal sbbb anjing barua mcm ko pun sibuk jugak time2 gini kt umah jiran.. setakat nk komen gitu merugikan dedak je.. opsss puak bangang 94%!!hehehe

      Delete
    3. 4.18,

      Betullah.....awak saja termaksum dalam blog ini

      Semua makhluk Allah berdosa kecuali kamu

      Delete
    4. Apa kata kalau kita pun mulut jahat macam anon 4:23...... sibuk dok kata awal anjing menyalak.... apa rasa kalau kita kata awal lagi babi menyondol..... amacam... beat?

      Delete
    5. Suharli xyah ikot rentak komen kebudak budakan.
      Meh komen mcm org berfikir.

      Jet bombardier pulak.
      Awat jet kerajaan xcukup lg ke?
      Dh la maintain jet kerajaan lg mahal dari biasiswa pelajar.
      Dok beli lg 1 jet.

      Suharli xle berfikir dh ke?
      Atau dh abes alasan utk temberang?

      Delete
  2. Peringatan kepada pembaca setia blog politik, termasuklah saya;

    Wahai orang-orang yang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka “TABAYYUN” selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan. (al-Hujurat: 6)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenkiu atas peringatan ugama......diharap tuan boleh menulis benda yg sama kpd puak puak parti pas...dan jgn gunakan agama utk self interest....

      Delete
  3. Tak hebat takpe jugak tp jgn la mencuri

    ReplyDelete
  4. Anon 3:53, dah tabayyun, 5 negara sdg siasat dan ada yang dah ambil tindakan.

    Cuma di malaysia, sedang berayon ayon, tak lama lagi kena le..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 5 negara sedang siasat, dah ada yang ambik tindakan. tindakan apa dan kepada siapa?. yang kau bising2 tu kata najib yang curi duit, kenapa najib masih dok elok je kat putrajaya, patutnya kalau ikut cerita kau, najib sedang duduk dalam penjara. ada berapa banyak najib yang kau kaitkan dengan wan emdibi ni? ke kau ni demam panas, elok cepat dapatkan ubat kat klinik 1malaysia. walaupun kau tak suka najib, klinik tu tak taupun kau tak suka najib. ubat tetap diberi. pegilah cepat, karang melarat pulak.

      Delete
  5. Suami najib xsetanding dgn isteri tun razak.

    ReplyDelete
  6. Negarawan2 tu lahir hasil drp semangat melawan penjajah yg real punya...kalau kata berkorban tu mmg btol2 letakkan kepala kt hujung pedang. Ini la keberanian yg REAL punya, bukan cakap kosong atau tong kosong. Skrg rakyat cuma ingin pemimpin2 BERANI dalam bentuk BERSUARA dgn benar....bukan mintak bubuh kepala kt hujung pedang. Keberanian nie pun takde kepada pemimpin2 sekarang melainkan sebilangan kecil2 yg masih ada sedikit keberanian. Aku bayangkan kalau la China komunis tu dtg btol2 dgn bala tentera dia...perkara berikut mungkin akan berlaku dlm negara:

    Najib - Menyorok dlm kain Rosmah
    Rosmah - Bagi collection beg2 hermis kt bini presiden China
    Mat Maslan - Aaaaa...boss...boss..
    Nazri - Welcome to all the mainland amoys...hell to all the girls i love before
    Hishamuddin - Can i kiss my keris goodbye uncle??
    KJ - I'm Chinese in black coating dear uncle...trust me
    Haji Hadi - Hudud..? Errr...just gurau2 la apek...main2 saja mau undi maaaa. Mau tanya angpow ada??? Sini kasi la 90 million...heheheh

    Sambung la sapa2 nak sambung..

    ReplyDelete
  7. Lupa satu lagi personaliti penting....jeng..jeng..

    Jamal Jamban - Nyorok dlm jamban dgn taik cirit berciciran...kesian sebab cebuk pun takde air.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azeez Tabung Haji - Dey tamby! Kalu KJ chinese coated in black saya lagi chinese drp dia laa dey...Apek..mau tanah kaa?? Tabung Haji ada tanah bagus punya dlm KeeeEeel mau jual

      Delete
  8. Hihihi.....berasap telinga geng
    6 jahanam...

    ReplyDelete
  9. Suharli, keris and go fly kite adalah 100% anjing anjing najib pencuri.
    Hidup depa nie Tak takut pada tuhan...makan duit haram and duit rasuah....dedak from najib bangsat.
    Jawap Lah nanti Wahai anjing anjing najib...rakyat hanya tunggu pilihanraya aje.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mme rskyat tunggu praya jerrr nihhh... ape2 kita singgah dulu ke Srawak.... mme nak ajar adun Ampang.. Bukit Antarabangsa.. Pandan.. Lembah Pantai...Shah Alam Matang... boboi.. kutty.. jidin. .. Pastikan ahli PAS wang deposit hangus si mulut celupar PKR dan Kuttyy...

      Delete
  10. http://khairulryezal.blogspot.my/2017/02/perdana-menteri-malaysia-tidak-terlibat.html?m=1

    link dia atas klu macai mamak boboi.. jidin..kudin.. kutty tak puas ati ..... sila saman reuters...kikiki

    ReplyDelete