Google+ Followers

Friday, April 28, 2017

SIAPA THAKSIN SHINAWATRA MALAYSIA




20 comments:

  1. khairulryezall a/l osmanFriday, April 28, 2017 4:44:00 PM

    Pendekatan Najib semakin berhasil....

    Sabar,focus serta pengurusan hal ehwal negara secara berhemah dan bijaksana oleh YAB DATUK SERI NAJIB(DSN) kini membuahkan hasil yang membawa faedah yang besar kepada rakyat dan negara

    Percubaan memfitnah secara berterusan, kempen membenci serta usaha menakut nakutkan rakyat dgn pelbagai cerita rekaan yg di tular meluas kini bukan saja tidak menjadi TETAPI semakin di tolak rakyat.

    Keadaan ekonomi negara semakin mantap.Pelan Transformasi Ekonomi bukan saja "menjadi"tetapi kini membuah hasil lumayan.Metawang negara muncul mengukuh melebihi 3% menjadikannya THE BEST PERFORMING ASIAN CURRENCY"sejak awal tahun ini dan di jangka terus mengukuh.

    Harga minyak dunia yg semakin meningkat melepasi paras kritikal dan kini melebihi unjuran belanjawan negara MEMBUAHKAN HASIL PENDAPATAN NEGARA YG SEMAKIN LUMAYAN

    Istiqamah pelaksanaan GST dlm usaha mentransformasi sistem percukaian negara serta memperluaskan asas pendapatan negara bukan saja MELETAKKAN NEGARA PADA KATEGORI DAN RATING/PENARAFAN yg sangat baik tapi juga mengekalkan negara sebagai PUSAT DAGANG DAN PELABURAN yg menarik dlm perdagangan antara bangsa.Ia juga menjadikan ekonomi negara lebih "resilient"...berdaya tahan dan berdaya saing

    Malah isu 1MDB yg disebut oleh PAC sebagai satu "Business model"yg salah telah mula di perbaiki secara penuh bertanggungjawab melalui pelan rasionalisasi yg cermat dan berjaya.Terbaru penyelesaian pertikaian IPIC-IMDB misalnya berjaya di sepakati secara "business deal"tanpa melibatkan dana kerajaan.Kejayaan demi kejayaan memulihkan 1MDB adalah igauan buruk bagi penentang kerajaan Yg berhasrat menjadikan 1MDB satu "Polong Politik"bagi menakutkan rakyat.Sebaliknya 1MDB bakal muncul sebagai satu entititi pelaburan strategik yg berjaya.

    Dalam bidang diplomasi DSN meletakkan negara pada kedudukan terbaik dlm sejarah.Hunbungan dgn US,China,India,EEU,Saudi dll terus kukuh di bawah "NAJIBLOMATIC" yang cukup di hormati

    Malah dalam konteks politik dalam negara DSN secara focus menjadikan UMNO paling stabil,padu dan terpenting kini melalui satu proses PENGUKUHAN ORGANISASI SERTA GERAK KERJA YG PALING TERSUSUN pernah kita lihat dlm sejarah UMNO

    SITUASI Ini membolehkan usaha pemantapan solidarity BN yg semakin ketara.SIKAP DAN CARA WASATIYYAH DSN kini mula membentuk satu corak ORDER BARU politik negara yg BUKAN SAJA DAPAT MENYAINGI DAN MELEMAHKAN "Pakatan Harapan"yg di catur DAP,tetapi juga menjadikan PERPADUAN UMMAH yg semakin padu

    Ringkasnya PIMPINAN DSN YG ISTIQAMAH,BERWASATIYYAH,serta keupayaannya mengerahkan segala pengalaman yg begitu lama di timba dibawah pimpinan terdahulu kini umpama SEGELAS PENAWAR DAN SEBIJI GELIGA bagi pelbagai masaalah negara

    Berkat doa rakyat yg jujur lagi ikhlas serta kegigihan TEAM PRO RAKYAT pimpinan DSN,kita berharap situasi ini akan terus bertambah baik dan menuju kearah negara gemilang.RAKYAT BERHAK UTK MENDAPAT YG TERBAIK KERANA IA ADALAH DARI RAKYAT,OLEH RAKYAT,UNTUK RAKYAT dan kerana ALLAH SWT JUA...

    WAMAKARU WAMAKARALLAH...WALLAHUKHAIRUL MAAKIRIIIN(Kita merancang dan ALLAH juga merancang..Dan perancangan ALLAHLAH yang terbaik sekali)
    Tan Sri Annuar Musa
    Ketua Penerangan
    UMNO MALAYSIA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tan Sri...nak termuntah rasanya

      Delete
    2. Hak hak puih...nak termuntah baca.

      Dah tentu penulis termakan kahak hijau dedak Bijan. Sanggup mengipas ... dah lupa sangsara rakyat.

      Delete
    3. orang yang sedang lemas dan bila-bila masa boleh tenggelam..
      kata-kata yg tiada bermakna memang begitulah bodek nya.

      Delete
  2. muntah dan cirit tk berhenti2 eelepas terbaca baru suku.

    ReplyDelete
  3. A drowning will grasp at a straw to save his life!

    ReplyDelete
  4. Yg merasakanya adalah Rakyat.... maka wajar lah rakyat ketawa dengan fakta raja lawaak nii.. ha ha hiburan ketika kesempitan..

    ReplyDelete
  5. Turn M dan Lim Kit Siang sudah terbelit dengan keputusan muktamar PAS. Lebih baik kerajaan sekular nationalism daripada kerajaan sekular socialism.
    Ini lah balasan kepada manusia2 yang celupar.
    PAN dan BERSATU tidak ada kekuatan bergerak bersendirian, melukut ditepi gantang. PKR pun sama, semasa PRU 13 dibantu oleh grassroots PAS.
    PRU 14 akan menjadi lebih menarik dengan PAS menjadi blok ke tiga.
    Kah....kah..... kah

    ReplyDelete
  6. Thai BERANI bangkit tendang keluar petialang.

    Melayu BIJAK terima hanya sebuah Sansang A9.
    Ada yg SUCI sanggup tukar hatga diri dgn sebuah Q7.
    RAMAI MELAYU HEBAT, KERANA TAKUT BUKA MULUT hanya konon sebab periok nasi.
    Melayu sangat2 ISLAMIK sebab sanggup makan nasi dslam periok dipenuhi anak butir TAHIK LOW.
    Melayu sangat Berpandangan jauh sebab boleb hidup dibawah Parti Kleptobrahmin, dan Parti Taliban Benggong.
    HIDUP MELAYU !!

    ?

    ReplyDelete
  7. Anon 7:29 PM...kalau nak menulis tu eja le semua perkataan betul2, ejaan macam budak darjah dua je pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 802.
      ko ada rasa sedikit panas dikawasan punggung kan? Bagus, kemanusianmu masih berbaki .

      Delete
  8. Dulu vs kini

    Dulu
    Ketika cuma naik sepeda
    Seronoknya andai naik kereta
    Ketika tiap hari menu serupa
    Alangkah hebat kalau
    Hidangan beraneka
    Ketika setiap Sabtu Ahad
    Dipaksa ke huma
    Sumpah...besar nanti
    Aku akan berkurung cuma
    Ketika mama marah
    Membebel binggit telinga
    Tunggu aku besar
    Kutinggalkan mama
    Ketika masak di dapur kayu
    Berceloreng muka
    Besar nanti semua picit tekan
    Pulas saja
    Ketika membelah kayu dan
    Menimba di telaga
    Sumpah..... aku tak rindu
    Kau si kayu dan telaga

    Ketika itu
    Semua susah semua payah
    Semua seksa
    Ketika itu
    Impian hanya satu tiada tara
    Aku akan belajar
    Sampai menara
    Aku akan mengembara
    Tinggalah duhai sengsara

    Tapi kini
    Susah payah seksa sengsara
    Itulah bahagia
    Kerana semua itu percuma
    Kerana semua itu mendewasa
    Rindu si kayu api dan telaga
    Rindu bebelan mama yang
    Membingit telinga
    Rindu sepeda yang bergerak
    percuma
    Rindu mencabut anak padi
    Menugģal di huma
    Rindu menanak
    Nasi atas bara

    Tapi kini
    Semua sudah tiada
    Hanya tinggal cerita

    HASRAH MATRASHID

    Utusan Malaysia 29 April 2017

    ReplyDelete
  9. An-Naĥl:112 - Dan (berhubung dengan hal kaum yang kufur ingkar) Allah memberikan satu contoh: Sebuah negeri yang aman damai dan tenteram, yang didatangi rezekinya yang mewah dari tiap-tiap tempat, KEMUDIAN penduduknya kufur akan nikmat-nikmat Allah itu, maka Allah merasakannya kelaparan dan ketakutan yang meliputi keseluruhannya disebabkan apa yang mereka telah lakukan.

    ReplyDelete
  10. Syabas DSN anda sudah bisa dan terbiasa menghadapi cabaran getir melebehi mana2 PM sebelum anda termasuklah berhadapan dengan gelombang fitnah dan hasutan dunia maya yang ganas lagi sadis.Tapi ternyata adalah sesuatu yang begitu mudah anda atasi.Maka tiada lah sebab untuk malaysia dibawah pimnpinan anda yang sentiasa dibantu oleh parti yang kukuh lagi kuat untuk tidak dapat melaku kan satu lompatan saujana dalam persaingan global yang semakin menarik.....anda berada dalam class tersendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko asah lidah ko dipunggong Najib , sampai bilah lidah ko jadi cabang tu.

      Delete
  11. Syabas dsn.. Kepimpinan yg Telus ttp kuat dlm hadapi fitnah dn Cabaran..bijak mentadbir Negara tnpa emosi.Teruskan buah fikiran mu utk Negara tercinta..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah nak pilihanraya ni ... para pendedak dah active. Blog pendedak tak ada orang nak baca...pi fitnah dlm blog ni.

      Fitnah = cerita perkara yang tak betul.

      Delete
  12. Fitnah = Cerita yang direka reka bak balas dendam hasad dengki iri hati yang kuat dan tebal.

    ReplyDelete
  13. akhir kalam penfitnah akhir nya sudah tidak ada daya untuk terus menabur fitnah.

    ReplyDelete