Saturday, November 16, 2013

1,000 000 000 00 DANA UNTUK MELAYU

PROFILE SYARIKAT:

3G Herb Sdn Bhd (1062179-A)
Lembaga Pengarah: Tuan Syed Hamid bin Syed Mahmood
Jutawan Melayu - Pelaburan dan Hartanah Dalam dan Luar Negara
Pengeluar dan Pengedar Produk Herba Berkualiti Tinggi




Mengendali www.danaherb.com
Berstatus Multi Level Marketing di bawah Akta Jualan Langsung 1993

MENAWARKAN PAKEJ PRODUK

Pakej Silver - 50 USD - Produk Relax Plus @ Secret 69
Pakej Gold - 100 USD - Produk Relax Plus & Secret 69
Pakej Platinum - 700 USD - Produk Relax Plus & Secret Plus 69 + (Pilih 3 sahaja)  Secret 786 @& Permata Seri @& Secret Slim @& 3G Plus @& Bird Nest Plus

# Semua produk akan diposlaju ke alamat pengedar tanpa sebarang caj

INSENTIF / PELAN PEMASARAN

1. CTO - Keuntungan Jualan Syarikat
10% x Pakej - Dibayar Setiap Minggu selama 30 Minggu (Setiap Hari Isnin)

Layak Selepas Memenuhi Terma Dan Syarat berikut:
i.  Memperkenalkan Ahli Baru Sekurang-Kurangnya Seorang Dengan Membeli Mana-Mana Pakej
ii. Merujuk (Klik) Iklan Seminggu Sekali



2. BONUS PENAJAAN
10% x Pakej Penajaan     >>>> 50 USD = 5 USD
                                        >>>> 100 USD = 10 USD
                                        >>>> 700 USD = 70 USD


3. BONUS TAMBAHAN PENAJAAN (Dibayar Seminggu Selepas Penajaan - Isnin)
Penajaan >>>>> 50 USD =         + 10 USD
Penajaan >>>>> 100 USD =       + 25 USD
Penaajaan >>>> 700 USD =        + 55 USD


4. BONUS JUALAN KUMPULAN (PAIRING) - 5 %


92 comments:

  1. Kencing.. Aku dok HK setahun lebih dah dok dgn institusi kewangan sana.. FAKE.

    ReplyDelete
  2. WOW !!! $1 Billion tu.. Tgk surat pun tau FAKE... Melayu oh Melayu sampai bila nak kena tipu.. Surat tu copy paste.. tgk betul2.. magnifying.. tone warna tak sekata antara muka surat. logo, perkataan.. pixel pecah.. Dan HSBC tak tulis surat mcm tu kalau nak confirmkan dana tu, kalau bank tulis kepada company.. straight tu company takde nama personal.. kemudian paling lawak PRINT dgn inkjet je.. miskin ke HSBC nak pakai laserjet... Nice job la

    ReplyDelete
  3. PALING BLOW.. Motto HSBC yang sebenar adalah hsbc the world's local bank... Bukan seperti dlm LETTERHEAD PALSU tu.

    ReplyDelete
  4. Kalau nak fake g belajar dgn NIGERIA dulu.. tak pro langsung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elok tuan minta hsbc saman penama atau sekadar 'phd' tuan terlalu tinggi - tak boleh tengok orang senang.

      Delete
    2. labu peram semua ni. kah3.. sape masuk cepat dapat duit.. sapa masuk lmbat makan habuk.. tapi halal ker ni? sebab wajib cari satu akaun bawah baru dapat cashout duit.

      Delete
    3. Ni bkn labu peram..dn ini bin main sahamm...kne phm tu

      Delete
    4. percayalah.... main saham nie blh dpt untung ribu2... kaut untung.....

      Delete
  5. Mr Kluangman..... u ni taksub sgt... saya dah email HSBC..

    DFV Enquiry
    To Me
    Today at 9:16 AM
    Dear Mr Mohd

    Thank you for your e-mail of 17 November regarding the documents.

    We would like to confirm that the documents in question are NOT issued
    by HSBC. To safeguard your interests, please disregard the documents.

    Thank you for drawing our attention to this matter. If you have any
    other questions, please call our Personal Banking Hotline on [852] 2233
    3000.

    Yours sincerely


    Candy Luk
    Customer Communication Officer
    Retail Banking and Wealth Management

    **********************************************************************
    Your feedback is important to us. Please let us know if our service
    meets your requirements or if we need to improve. Simply send a return
    e-mail to us giving us a rating of:

    Excellent - if we completely met your requirements and our reply was of
    a good standard
    Good - if we met your requirements
    Fair - if we only met some of your requirements
    Unsatisfactory - if we did not meet your requirements at all



    The Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited


    ************************************************************************
    ******

    The Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited
    whose registered address is 1 Queen's Road Central, Hong Kong


    ************************************************************************
    ******
    -----------------------------------------
    *******************************************************************
    This e-mail is confidential. It may also be legally privileged.
    If you are not the addressee you may not copy, forward, disclose
    or use any part of it. If you have received this message in error,
    please delete it and all copies from your system and notify the
    sender immediately by return e-mail.

    Internet communications cannot be guaranteed to be timely,
    secure, error or virus-free. The sender does not accept liability
    for any errors or omissions.
    *******************************************************************
    "SAVE PAPER - THINK BEFORE YOU PRINT!"

    ReplyDelete
  6. U pun dah jadi mcm Anwar? saman sana sini.. Buat apa HSBC nak saman. Dah bersepah org buat fraud atas nama BANK ni. Hanya org yg berakal je hubungi BANK untuk buat verification.

    ReplyDelete
  7. Internet communications cannot be guaranteed to be timely,
    secure, error or virus-free. The sender does not accept liability
    for any errors or omissions.

    Hang pun tak dak akai - sapa nak percaya itu pengesahan dari hsbc - hsbc pun tak simply nak layan ..

    ReplyDelete
  8. Bro kluangman...bleh bg pncerahan?

    ReplyDelete
  9. Ini satu lagi dana penipu....cakap nak bayar setiap minggu..tapi ada yg tak bayar berminggu-minggu...last cabut lari apb duit sudah banyak..

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. apa cerita sekarang kluangman?kan dana herb tu tipu....

    ReplyDelete
  12. dana herb dah mula buat hal. lambat bayar utk bulan Feb 2014 ni.. eeeiii geram betul...

    ReplyDelete
  13. Memang dana penipu...dah berbulan-bulan tak bayar. Bonus sponsor pun susah nak jual...Sah dana penipu. Haram jadah tipu orang utk dpt duit....buat bekalan utk bawa dlm kubur dgn cara menipu...

    ReplyDelete
  14. tipu...........................tipu........................


    ReplyDelete
  15. kalau aku kaya.....kaya...kaya.. kawan aku dah kena.....dia cakap dia tak halal dunia akhirat....sebab dah kena...

    ReplyDelete
  16. apa sudah jadi dgn danaherb bro, sya da la buat loan personal 10k semata2 kerana danaherb, masa gala night ckp pumpang2 skang ni,bonus minggu pon tak masuk2.
    parok aye!

    ReplyDelete
  17. DANA HERBS PEMBOHONG.NORDIN RICH KUAT GORENG. ROHIM TAK BUKA LANGSUNG HANDSET.

    ReplyDelete
  18. Puak-puak CEO Dana Herbs akan tersiksa dalam kubur. Hutang tak bayar. Roh berterbangan antara bumi dan langit.Pelabur tak halal duit yang disapu.

    ReplyDelete
  19. PALING TRAGIS...bila dwline kita adik beradik sendri..ksian kat depah...duit asb hangus ke danaherb..tak ksian ke dgn org susah.klu tak mau bg keuntungan yg di janjikan..tak pa lah.pulangkan modal pun dah syukur..

    ReplyDelete
  20. WHERE IS THE MONEY YOU PROMISED US. NEXT STEP IS TO LODGE POLICE REPORTS AGAINST ALL UPLINES, SO THAT OTHERS DONT GET CHEATED. PEOPLES HARD EARNED MONEY WILL NEVER BE LOST, BUT IF YOU CHEAT US YOU WILL HAVE PAY THE PRICE.

    ReplyDelete
  21. Jom joint saham lain...jgn labur byk2 rm50 - rm300 je..x yah riban2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku dh tkene ni..7 lot lg..sial pnya danaherb

      Delete
    2. 30 ribu hangus....siot tul danaherbs ni....mana pi billionaire tu....

      Delete
    3. Kata tgu pnys tgu..minggu ni nk masuk..tp hmpa..ewallet ade masuk..tp draw dh 5 kali draw duk sangkut lg ni..

      Delete
    4. Bg blik modal kami pun x pe dah...klu x idup angpa yg mnipu ni x aman..produk x yah citer lh..bayang pun x nmpk..puii..kne lnggwr lori lh kau tpenyek bwh tayar...

      Delete
  22. Untuk pengetahuan semua, danaherb adalah sebuah syrkt penipuan terbesar pada tahun 2014.
    Dikatakan pemilik syrktnya lari entah kemana.
    Dan dikatakan pula org suruhannya pula ambil alih syrkt untuk membayar duit pelabur dgn membuat pinjaman.
    Hati2 dgn money game online ini. Ramai kawan2 saya sudah terkena, termasuklah saya (tiga akaun platinum)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isyarat terkini dikatakan, modal pelabur akan terus ghaib sbb tokey besar jugak ghaib.
      Takkanlah org suruhannya akan bertanggungjawab atas kesalahannya menyamun org lain. Fikir2 kan.

      Delete
    2. SAPE KATA TIPU.... JUMPA SAYA

      Delete
    3. TIPU TIPU TIPU TIPU TIPU TIPU TIPU TIPU TIPU TIPU TIPU TIPU TIPU TIPU TIPU TIPU TIPU

      Delete
    4. BETUL TAK TIPU.. TIPU SIKIT AJEEEE

      Delete
  23. DANA HERB: BERITA BAIK ....ANDA BOLEH DATANG TERUS BERJUMPA DENGAN SAYA . ALAMAT: KILANG PT WOOD PULAI CHONDING KELANTAN... SAYA AKAN BAYAR TERUS BONUS ANDA.. JGN TEL SBB SAYA TAK JAWAB..... ROHIM CEO DANA HERB

    ReplyDelete
    Replies
    1. TIPU TIPU TIPU TIPU TIPU TIPU TIPU

      Delete
  24. DANA HERB BUKAN SYARIKAT PENIPU... FAHAM...

    ReplyDelete
  25. jauh no kelantan... awat tak bayar bonus kat akaun mcm diwar2kan? bila dikata PENIPU, pandai pulak marah2.. kalau bukan penipu, sila laa bayar bonus ahli...

    ReplyDelete
  26. Bukan setakat bonus tak nampak bayang, barang kesihatan hangpa yg kata dok baguih sgt tuh pon tak sampai2... haish laa manusia kalo nak nipu!!

    ReplyDelete
  27. mmm ....kalu betoi dah tentu tepati janji.....tapi ngaper yer???? Klu ada masalah kabo le kat klien...ni tak senyap jer.....tu sebab orang kata penipuuuuuu...janji tinggal janji jer.....nak duit orang...... manis jer cakapnya....semuanya baik...tak ade yang tak baik.....dahlah baru nak idup....cepat beno matinya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. TIPU TIPU TIPU TIPU TIPU TIPU TIPU TIPU

      Delete
    2. Jgn doakan TIPU... kawan...

      Delete
  28. AnonymousWednesday, April 16, 2014 11:17:00 PM tu siapa sebenarnya? jgn mainkan perasaan dan harapan manusia. Kalau ada kebenaran, kembalikan modal pelabur balik. PLEASE

    ReplyDelete
  29. Minggu berganti minggu, bulan berganti matahari, namun bayaran modal kpd pelabur belum ditunaikan walaupun
    Sekupang. Wallahi, duit org2 melayu habis dikencing, dikaut oleh sicelaka dr negeri kelantan darul naim.
    Janji hanya tinggal janji. Negeri yg penuh dgn penipu ini patutnya ada org yg menegur dan mengajar penyamun danaherb drpd terus melakukan kezaliman keatas bangsa melayu ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn slhkn negeri, tp individu 2 y ptt d persalahkn,, rkyt Klntn pn Rmai y kne tipu ngn org y xde prasaan 2,,,

      Delete
    2. ya betul tu...kami kat kelantan ni pon kena kincin ngan org kelantan sendiri...tak guna punya olang!

      Delete
    3. Mintak maaf lah jgn masuk negeri please... .. Negeri x bersalah...Siapa yg BODOH SKRG ini... tu je...

      Delete
  30. Sedih tol...sy wat loan AIM nk tlg suami...sy pulak dh sebulan berenti keje..harap gaji suami 1k sebulan ape nk mkn.ank skolh lg...loan AIM byr setiap mggu rm224.nk byr keta,moto..kata nk tlg bangsa melayu..ni bkn je cekik darah tp rumahtagga org blh berantakan..org2 yg trbabit dlm penipuan ni sy x halal dunia akhirat..rmi yg traniaya dan doa org2 yg traniaya makbul...lg2 para istri yg brkorban wang ringgit niat utk bntu suami..yg trlibat dlm penipuan ni sy doakn akn mati dgn aib dan kubur berasap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap bersabar lah puan...x baik kita mendoakan si penipu mati dgn cara yg bukan2...soal mati dn azab,biar Allah SWT yg menentukan..yg penting kita berdoa kepada Allah SWT supaya di lapangkan lagi rezeki kita dan terus berusaha selagi ada hayat...jikalau ditakdirkan Dana Herbs bukan rezeki puan terimalah dgn hati yg sabar dn terbuka...mungkin ada hikmah disebalik ini...mungkin juga rezeki yg lebih baik ditempat lain....jadi kan ini sebagai pengajaran utk dimasa hadapan ...Terus berdoa dn jgn putus harapan....!!!
      (Saya pun salah seorang dari pelabur program ini juga, apa yg boleh saya lakukan...Hanya berdoa,berusaha & memaafkan)...!!!!

      Delete
    2. Jgn lah doa dia mcm tu...kita tak ada rezeki kat Dana herb,,, itu je... Anda boleh tel CEO Rohim...017-9834228... dengan cerita org di dah kawhwin satu lag,..Tahniah atas perkahwinan ANDA ..Rohim... tp jgn lah tipu org...

      Delete
  31. DANAHERB SCAM!!! DANAHERB SCAM!!! DANAHERB SCAM!!! TAK HALAL WEH MENIPU ORANG!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tel lah saya..saya x tipu tp org atas sy tipu...ROHIM 017-9834228

      Delete
  32. Real bisnes korok pok mung

    ReplyDelete
  33. 1 sen pon x dpt...plg x pon pulangkn lik modal sy 2 lot rm4900...

    ReplyDelete
    Replies
    1. beratus ribu duit pelabur dorang dah kebas cik kak oooiiii.....

      Delete
    2. Cik kak oooi... kami dah tel Rohim... dia kata syed yg lari duit tu...Dgn cerita dia lari ke Hong kong...Tp sabar cik kak...Tuhan nk bg rezeki ko lain tu...

      Delete
  34. untuk CEO @ KUNCU2 DANA HERB ....kamu semua ni tak ada perasaan ker....bermacam2 tohmahan di tujukan kepada kamu..KENAPA KAMU DIAM. sedih saya membacanya tentang sahabat2 seugamaku....kalau kamu betul2 seorang manusia yg berhati perut....kamu perlu jawab segala tohmahan itu dgn jujur ...inilah sikap segelintir manausia yg hidupnya...nak menipu sahaja...insaflah dan jangan kita jadi insan yg selalu disumpah oleh manusia....tempiasnya akan terkena juga pada anak2 dan cucu2 kita nanti..KESIAN MEREKA...terpaksa tanggong malu segala perbuatan kita ini...dan kita pula disumpah oleh anak2 @ cucu2 kita nanti...sudahlah dan fikirlah betul2..ADAKAH PERBUATAN AKU INI BETUL ATAU SALAH..disisi UGAMA. harap maaf..ini satu teguran bukan nak mengajar kalian...dan sekadar renungan kita sbg umat islam..doa orang yg teraniaya akan cepat dimakbulkan ALLAH. anggaplah ini dugaan kamu sbg pentadbir DNHB..kalau dah tak mampu ...kembalikanlah hak2..mereka itu...insyaallah...

    ReplyDelete
  35. BIAR CEO DAN KONCO2 NYA MATI BERKECAI SELURUH BADAN!! ... X AMAN DUNIA AKHIRAT! BIAR MATI DILAKNAT API NERAKA!!..CELAKA KAU!!..MAKAN DUIT HARAM HIDUP PUN HARAM!!..HARAM MACAM BABI!!..BUTOH!

    ReplyDelete
  36. Duit aku hilang hampir RM 90,000.00. cheh! bongok punya org kelantan yg buat danaherb butoh ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pehk bole rumah sebijik...

      Delete
    2. assalamualakum... kawan2...guna bahasa elok sikit boleh tak... jgn sebut org kelantan...ramai org kelantan tak bersalah... FAHAM...BODOH KAYU

      Delete
    3. ye la, ramai orang kelantan yang terkena dengan penipuan yang paling teruk keatas bangsa melayu ini. inna lillahiwainna ilaihi rajiuun.

      Delete
  37. EVERYBODY DONT BOTHER BLOGGING YOUR COMPLAINTS, JUST KEEP MAKING POLICE REPORTS ABOUT YOUR UPLINE AND SOON ENOUGH THIS SCAM WILL BE BUSTED BY THE POLICE. GOOD LUCK.

    ReplyDelete
  38. Mari kita berniaga cara sah dan halal. Bukan senang nak dapat duit banyak. Kalau nak banyak duit, buat bisnes menipu dan senang sikit nak rompak duit org macam yang dibuat oleh si lahanat syed hamid ni. Kalau cukup bukti dan disabitkan kesalahan, kalau ikut hukum jenayah syariah, perompak yg menzalimi manusia mcm nilah kena jalankan hukuman itu dekat dia. Wallahua'lam.

    ReplyDelete
  39. Haramjadah dan laknat kpd:
    1. Syed hamid al kazzab (big liar swine)
    2. Rohim ( kakdai tunggangan syed hamid al kazzab).
    Semoga anda insaf pada masa hadapan, dan tidak akan memperdayakan manusia yang miskin ini.
    Wassalam.

    ReplyDelete
  40. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serang x de gunanya....Nak serang siapa..? Apa kesudahan selepas serang..? Adakah duit Pelabur2 yg tertipu akan dikembalikan slps serangan berlaku...? Jalan yg paling baik ialah......Berkumpul mengikut kawasan/negeri masing2 dan buat report Polis, Bank Negara & suruhanjaya komunikasi dan multimedia malaysia....Biar Undang2 yg menghukum manusia yg menipu ini.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  41. Pundek betul si penyangak (leader2) danaherb ni. Cakap melangit dan kencing orang kampung semua. Sampai sekarang dok cari mangsa nak ngap pitih org! Sial ko!

    ReplyDelete
  42. insyallah dio mati kawe ambik gmbar...kita semua pakat tengok kuasa allah...jika kawe panjg umur...kawe sekapung je dgn dio..

    ReplyDelete
  43. Hujung minggu ni cash ada masuk kot dlm akaun.. hu hu tak sabar rasanya..

    ReplyDelete
  44. Tahun ne raya x meriah d sebabkn penipuan sesama agama sendri....seblm dpt uit ckp nk tlg bngsa melayu sndri...skrng ape dh jd...dh dpt uit lesap ntah ke mn...yg tnggung beban kt sendri...ak x kn halalkn dunia akhrt uit yg ak labur kt danaherbs ne untk keluarga d slh gunakn phk danaherbs walaupon mati hdp semula....slm

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingat nama ni sampai bila2:
      1. Syed hamid al kazzab (big liar swine)
      2. Rohim ( kakdai tunggangan syed hamid al kazzab).

      Delete
    2. WHERE IS THE MONEY YOU PROMISED US. NEXT STEP IS TO LODGE POLICE REPORTS AGAINST ALL UPLINES, SO THAT OTHERS DONT GET CHEATED. PEOPLES HARD EARNED MONEY WILL NEVER BE LOST, BUT IF YOU CHEAT US YOU WILL HAVE PAY THE PRICE!!!!!!

      Delete
    3. 1. Syarikat buat marketing plan yang offer pulangan lumayan.

      2. Tapi sebenarnya skim piramid (duit orang baru bayar duit orang lama)

      3. Menawarkan pelbagai pelan pulangan modal dari tujuh hingga 20 hari dengan keuntungan modal pusingan syarikat sebanyak tiga kali ganda daripada modal asal.

      4. Lepas tu kencing pelabur. Mangsa kencing lebih dari 300 orang

      5. Keuntungan penganjur = jutaan ringgit. Kerugian mangsa kencing = jutaan ringgit.

      6. Orang-orang yang kena kencing lepas tu pakat-pakat buat report polis, sebab penganjur dah tak bayar dan lari.

      7. Saya simpati dengan mereka yang kehilangan wang dengan budak ini. Kalau dah tahu pulangan tu tak masuk akal. Join juga buat apa?

      8. Tapi seperti biasa, ramai lagi orang yang akan kena kencing dengan skim-skim cepat kaya pada masa hadapan.

      9. Mudah sungguh kelabu mata dengan tawaran untuk cepat dan untung lumayan.

      10. Semoga orang-orang yang menipu ini mendapat balasan yang setimpal di dunia dan akhirat.

      Delete
    4. baru punya crita anne.... macam danaherb la pulop...kah kah kah kah

      Delete
  45. dah tutup pun laman web penipu iiii ramai org dan kawan saya kena tipu.....

    ReplyDelete
  46. billion billion boleh kantoi ?

    ReplyDelete
  47. Doa Nabi Musa A.S sebagaimana yang direkodkan di dalam al-Quran, "Rabbi syrah li sodri, wa yassirli amri, wahlul 'uq datan min lisaniy, yafqahu qauliy", bermakna: "Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku, permudahkanlah urusanku, dan bukalah simpulan dari lidahku, agar mereka memahami perkataanku............ini untuk Syed hamid al kazzab (big liar swine) dan Rohim ( kakdai tunggangan syed hamid al kazzab)

    ReplyDelete
  48. my moneeeeeyyyyyyyy!!!!! RM 128,000.00...hu.hu.........hu.....waaaaaaaa....waaaaaaaaa....hek..hek....

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya lebih sikit RM 240000. dah rugi. Sedih adk kakak wei.

      Delete
    2. Sekarang ni kata 15/12 dah janggut nunggu nya

      Delete
  49. Duit mana kau???????
    Nordin mamat mana??????
    Manusia teruk!!!!

    ReplyDelete
  50. nordin mamat????? pelingkop manusia la si tua tu....cari duit cara nak makan/kincin atas orang

    ReplyDelete
  51. I know where now nordin mamat..he live very rich now..where he got the money from?big liar!

    ReplyDelete