Friday, November 7, 2014

Liberal mempengaruhi dan menguasai negara...

Jika pihak pembela gagal mengemukakan sebarang keraguan yang munasabah...sudah sewajarnya hakim-hakim mahkamah persekutuan segera membuat keputusan dalam kes rayuan terakhir anwar liwat ll...Anwar sudahpun didapati bersalah dan dihukum penjara 5 tahun oleh mahkamah rayuan...jika tiada keraguan..Mahkamah persekutuan berperanan mengesahkan.

Jika Anwar dibebaskan, sudah tentu lebih ramai yang gembira berbanding dengan mereka yang tidak gembira. Anwar juga sebahagian daripada ciri-ciri liberal yang memberi harapan baru kepada pencinta liberal untuk menyuburkannya di bumi Malaysia.

Jika liberal itu ujud secara terbuka, luas dan ramai penganutnya di pihak kerajaan dan pembangkang maka penyatuan akan lebih mudah.

Semangat ukhuwah dan persaudaraan Islam yang dianggap mampu mencantumkan antara PAS dan UMNO tidak menjadi kenyataan sebaliknya harapan itu beralih kepada kekuatan pengaruh liberal.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

SPEKULASI TERKINI

Banyak sangat SPEKULASI MENJELANG keputusan mahkamah rayuan besok dan kemungkinan perubahan hukuman DIBUAT keseluruhan atau sebahagian tidak...