Sunday, March 29, 2015

Kalau beras naik, kita makan pizza hari-hari

Harga barang naik mencanak sana sini - kita tidak perlu bimbang, kita ada Najib dan Ahmad Maslan.

Jangan buang masa dengan komplain lebih - Hassan Malek kan ada...

Kita sepatutnya bersyukur, walaupun harga naik, harga kita lebih murah dari negara-negara lain di dunia...

Lebih penting, rakyat perlu berhemah dalam berbelanja, ubah style, gaya hidup...kalau beras naik, kita makan pizza hari-hari...

GST untuk rakyat kepada rakyat....

<<<<<<< Kalau nak makan free...pun PDRM tak pernah kedekut walaupun digelar anjing...Rafizi pun dijamu KFC

5 comments:

  1. Sdra KD,

    1. I read without fail the following blogs;

    i) Kluangdiamond
    ii) Din Turtle
    iii) Apanama
    iv) OTSB
    v) Chedet
    vi) Dato AKJ

    2. Saya mendapati ke enam2 blog di atas sangat memberi kepuasan kepada saya dalam mempelbagaikan kefahaman tentang kelemahan Najib daripada kekuatannya.

    3. Isu isu seperti abolishment of ISA, attempt to repeal sedition act, the danger of TPPA, BRIM that we can do without, controversial 1MDB etc etc have opened our eyes irrespective of whether you support them or otherwise.

    4. Is/are there any amongst umno KBU, Heads of W, P and Puteri, VPs and Dep President who is/are vocal enough to call a spade a spade viz all controversies surrounding the issues?

    5. Based on my many casual talks with some umno grassroot members, supporters and sympathisers, they appeared to have lost interest in the party citing their dissatisfaction not only in najib but the while umno MT members.

    6. What have been discussed by the above bloggers were acknowledged and more often than not agreed by grassroot members. Unfortunately the KBU were quick to silence them " in the name solidarity behind President".

    7. Many have predicted that we are goibg to the dogs come pru14. Inspite of regular feedback to the respective heads, all were rejected and ignored. Some would have already declared they would come out to vote unless there are drastic changes.

    8. As a non umno member but a staunch BN supporter at federal level, i sympathise with these umno grassroots. If any umno KBU or members close to those in power, please let them know. Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tidak berguna.


    ReplyDelete
    Replies
    1. 6 blog tu macam kalau parti pembangkang kita baca harakah, keadilan daily, Malaysia kini dan insider....
      Tak telus dan bias.....mereka tu tak suka Najib.......mestilah isi cerita yg buruk aje tentang naijib...

      Cuba baca blog pembangkang, semua pemimpin dia baik, semua pemimoin BN tak baik....

      biasa lah.....kita kena bijak....

      Delete
  2. Terima kasih di atas perhatian yang diberi, adalah sangat sedih kalau dulunya sebahagian KBU sangat dihormati tetapi apabila mereka bersolidariti dengan tangan diikat, mulut disumbat hanya sekadar membesarkan lubang telinga sehala maka keadaan semakin parah.

    Jika dulunya Najib dipertikai, diragui dan ada yang sampai tahap membenci, tapi kini KBU dianggap bersubahat dan diseret untuk duduk di belakang seekor kerbau yang terpalit lumpur.

    Meneruskan BRIM, 1MDB dan GST seolah kerajaan cukup menang hari ini, menang dengan rakyat, menang dengan pengundi yang menyokong mereka sebelum ini tetapi menang sampai bila...
    Bukan kemenangan yang dicari tetapi penyelesaian...dan ini yang belum dijumpa.
    Niat kerajaan walaupun baik tetapi perlaksanaan yang gagal (seperti gagal mengawal perniaga yang monopoli dan menaikkan harga barang) akan hanya "backfire" kerajaan itu sendiri.

    Simpati rakyat kepda UMNO sudah tamat, apa yang sedang diteruskan oleh Najib sekadar menyedarkan rakyat dan penyokong bahawa UMNO bukanlah penyelemat, tanpa UMNO pun Melayu boleh hidup.. hidup yang lebih bermaruah.

    ReplyDelete
  3. Saya ulang...
    Adalah sangat merbahaya jika orang Melayu, grassroot dan sebahagian rakyat mula sedar UMNO bukan lagi penyelamat, tanpa UMNO pun Melayu boleh hidup...dan yang lebih penting hidup bermaruah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hidup sudah pasti....tapi senang atau merempat, kita tunggu dan lihat...

      Jgn jadi bodoh.......kebencian sesame org islam akan merosakkan umat islam sendiri

      Kita kena sokong orang Islam UMNO , PAS dan PKR bersatu.....bukan sokong PKR dan DAP yg terang menolak org islam dan melayu sebagai yg dominan di Negara islam Malaysia...

      Delete