Thursday, March 19, 2015

Yang Mahu Najib Berundur Kian Terdesak...

Ketika dulunya saranan lebih kepada meminta Najib berubah kini bertukar  kepada majoriti mahukan Najib untuk lepaskan jawatan Presiden parti dan PM untuk memberi laluan khususnya kepada Muhyiddin untuk mengambil alih.

Nyata perubahan telah berlaku sebaliknya, Najib terus memperkuatkan dirinya dengan membariskan seramai mungkin panglima dan hulubalang yang sanggup mempertahankannya. Segala bentuk dan kaedah serta perancangan telah dibuat untuknya terus kekal berkuasa dan tidak nampak sedikitpun goyah.

Ketua Bahagian UMNO dan Ketua Parti Komponen sudahpun berikrar sokong Najib...kemuncaknya kita tunggu Muhyiddin bersalam dan berpeluk mesra dengan Najib tanda semuanya ok...

Dalam ketika harapan kepada Muhyiddin kini dilihat sudah tidak boleh diharap lagi, tidak ada penegasan nyata, tidak ada kepimpinan jitu maka sudah bolehlah di anggap jika pun Muhyiddin naik...ia sekadar mewarisi kelembekan...

Justeri yang desperate untuk melihat Najib berundur kini mula tangkap muat, sebaik sahaja Ku Li membuat saranan yang bernas di Parlimen, maka tumpuan untuk mengangkat Ku Li sebagai pengganti yang terbaik dan rasional sudah mula kedengaran. Sedangkan pada sebelumnya, ramai yang tidak terfikir bahawa Ku Li adalah lebih baik dari Muhyiddin.

Tangkap muat juga berterusan sehingga Hishamuddin pun mahu diendosekan "boleh" asalkan bukan Najib. Sudah tentu Hishamuddin ini lebih 1000 kali baik dari Hishamuddin itu >>>

Apakah selepas ini, apa sahaja yang melintas dan melayang didepan mata sudah dikira layak untuk menggantikan Najib (?)

Kemaskini:

Kalau Syed Hamid, ok tak (?)

10 comments:

  1. Wow....is that hte pondan hisham rais in the photo?

    It is so unfair...how can one person be so FUCKING UGLY inside AND OUTSIDE!!!

    No wonder he looks like a bitter old pondan who hates everything except Al Juburi and LGBT. He is a very bitter and angry old pondan who can only get attention by promoting hatred by the roadsides and tepi longkang.
    This is a product of a pondan Malay boy who went to the U.K to look for fortune and love and got neither. Again, TOO FUCKING UGLY to make it in the U.K!!

    So, balik Malaysia, buat taik! Itu lah pondan giler dalam gambar tu.

    ReplyDelete
  2. Buang masa melayan puak perosak negara, bangsa dan agama. Akan tidak kehabisan mereka akan kecam sapa-sapa pemimpin. Kalau Nuar memang bagis dan hebat walaupun Nuar tu peliwat, penzina cinadoll, penipu, pembohong, kaki kelentong, kitol kepada yahudi Israel dan america. Pemimpin BN focus kepada buat kerja membangun Negara dan tingkatkan kebajikan kepada rakyat. Puak 3-jahanam hanya kerja porak peranda Negara untuk dapatkan kuasa dengan apa cara jahat lagi licik.

    ReplyDelete
  3. Isu semasa

    Criticism, advice, sarcasm you name it
    Caused najib to rattle but he wont quit
    KBU's solidarity firmly gripped the throttle
    BN party leaders' support puts Najib in full control

    For PM's detractors they have said their piece
    They may have to concede to leave najib in peace
    Should najib and his PMO start celebrating?
    For only pru14 will we see sad or happy ending

    Pas Hudud law deserves a serious note
    Ideological differences now become one
    Muslims affected, non muslims affected they not
    Is this justice as preached in the Quran?

    If Pas' interpretation I would not bother
    When umno/bn agrees, its a serious mockery
    Come implementing they should not differ
    For Allah's Law is compulsory for everybody

    With BN in its lowest ebb and
    position dicey
    For PR they should have drawn a practical strategy
    Though Anwar in jail but still have GE and Hadi
    To lead the loose coalition to an imminent victory

    For all above issues I have this to say
    One man's meat is poison to another
    To all politicians fly by night or day
    Malaysia has gone down in history as self destructor

    ReplyDelete
  4. Aku tak tau sepatah haram apa yang mamat atas dok goreng cakap orang putih. Yang aku tahu 4 perkataan sahaja yes, no, alright, fuck you.

    ReplyDelete
  5. Bila Melayu bodoh bahasa inggeris..mudah sikit kena goreng dengan pemimpin dan kapitalis.

    ReplyDelete
  6. Bila Melayu bodoh bahasa inggeris..mudah sikit kena goreng dengan pemimpin dan kapitalis.

    ReplyDelete
  7. Anon 9.24

    Suruh belajar tak mahu
    Suruh mengendap "itu hobi ku"
    B. Inggeris SPM gagal tak malu
    Bila tak faham cakap merapu

    Hanya tahu YES macam KBU
    Dicucuk hidung macam lembu
    Konon solidarity tapi kaki ampu
    Kalah nanti nangis tak tahu malu

    NO kononnya "akulah pejuang umno"
    Sebenarnya lembab muka maka dono
    Disuruh angguk, dia angguk
    Disuruh buat bodo sememangnya bongok

    ALRIGHT Najib itu saje kau tahu
    Kononnya maksum ketua kamu
    Hutang naik tak tahu nak turun
    Ampu kiri kanan macam lanun

    Betullah apa dikatakan anda
    Hanya empat huruf anda tahu
    Kebodohan itu tak kemana
    It goes to say,"FUCK YOU"

    jangan marah.....nanti kenal jual.....hahaha


    ReplyDelete
  8. KAMI BUKAN MAHU PEMIMPIN UMNO SAJA MENYOKONG NAJIB TAPI KAMI MAHU AHLI2 UMNO KESELURUHANYA MENYOKONG NAJIB. KALAU PEMIMPIN SAJA YG MENYOKONGBELUM TENTU NAJIB KUAT

    ReplyDelete
  9. KD,

    MSO kata zahid makan malam rumah muhyiddin malam ini......ada dengar khabar ini? Fitnah?

    speculating game

    1. Zahid asked by najib
    2. Zahid on his own accord
    3. Zahid asked by muhyiddin
    4. Joint forces of zahid and muhyiddin against najib and hishamuddin

    ReplyDelete
  10. 57 Merdeka - Jangan tersalah pilih pemimpin lagi

    1. Malaysia had once strong PM1, humble PM2, soft but militarily-firmed PM3 and most energetic and intelligent PM4.

    2. Nonetheless we were disappointed at having hadharically slumbered PM5.

    3. Now we have the worst PM6 the country ever had.

    4. PM6 had successfully abolished ISA the best established security act a country must have to have peace and prosperity

    5. PM6 almost got sedition act repealed not after "stiff resistance" from all ex veteran lawmakers, law enforcers, rational thinking citizans etc.

    6. PM6's rein is badly tainted on the issues of 1MDB, BRIM etc

    7. The fear of TPPA to be signed by year end would end all efforts of Fathers of independence, development, unity and modernity.

    8. It is no surprise that PM5 triggers the the country to self destructing mode with PM6 pushing all the "correct" buttons.

    9. As peace loving citizens, be prepared for what you have seen in DEEP IMPACT or ARMAGEDON INDEPENDENCE DAY etc.

    ReplyDelete