Monday, August 3, 2015

2.6 B HALAL SAH MULIA

Hari ini admin cuti beberapa jam untuk memberi ruang dan membolehkan pembaca budiman dan yang tidak budiman untuk explore pelbagi web di mana unta-untanya sedang spin dan menghalalkan kemasukan sejumlah wang ke dalam akaun peribadi Perdana Menteri.

Dalam lain perkataan, duit itu halal, sah dan perbuatan serta penderma dan penerimanya sangat sangat berhati mulia.

Najib ini cukup beruntung, ada penderma sana sini, kahwinkan anak pun, menantu yang tanggung kos.

Tetapi jangan salahkan unta, mereka sekadar cari makan, perbuatan mereka juga mulia dan sah di sisi undang-undang.

Mereka sekadar hamba suruhan pemberi makan unta, tali yang dikalung di leher mereka menjadikan akal dan sel sel  kurniaan Illahi tidak berfungsi.

14 comments:

  1. Apakah kita terlalu bodoh? Apakah pemimpin kita anggap rkyt tu bodo lagi boleh dpermainkan!? Kalau dkt jepun dh lama ltk jawatan dn minta maaf kpda rkyt

    ReplyDelete
  2. Apa lagi yg hangpa tak puas hati,....? Cer cite ...cer cite.

    ReplyDelete
  3. Hang pulak unta jenis apa? UNta Arab ka, Unta Australia ka atau Unta Auta?... hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ..unta pak tiri laki mak ngko..hehehe..

      Delete
    2. Unta Nabi saw chai2 tak mau kutok sama kamu?

      Delete
  4. Kalau dah dirahsia identiti penderma, itu dinamakan derma ikhlas. kira dah setel la tu..huhu. jom lawat blog saya. informasibestmobile.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Kalau perasan mana ada blog pro Najib main isu 2.6 bilion ni semua kena jilat ludah balik wakakakaka

    ReplyDelete
  6. bala.. balaa... baru tau ada derma bagai lah pulak...... apa sistem ni???

    ReplyDelete
  7. Ceritanya pondan bugis MENIPU LAGI!!! Dan siap belakon nak saman wsj plak tu...tubuhkan task force padahal da tau pun betul duit ada msk...

    Ooi mangkuk beruk cai2 pondan bugis kaki tipu....berenti la nipu diri sendiri....x yah nak buka crita duit dtg dr mana....org tanya de trima ke dak dan skrg macc dan kasi kompom ya...nak hrpkan pondan gampang ni spai ari ni x nak jawab betul2..

    Apa yg kmi da tau skrg ialah pondan menipu & mengelak utk jawab soalan senang!!! PONDAN BUGIS TERBUKTI PEMIMPIN YG SUKA BERBOHONG DAN MALAYSIA BENCI PEMIMPIN YG SUKA BOHONG!!!

    ReplyDelete
  8. hari tu bukan main lagi mereka gasak tsmy, la ni jilat balik air liur mereka. macam s**d*l mak sendiri jer mereka ni

    ReplyDelete
  9. Kesian kau Najib. Diam pun kena hentam,bersuara pun kena hentam. Sebelum kau mental lbh baik kau berundur.

    ReplyDelete
  10. Rakyat masih sayangkan UMNO tetapi malangnya Najib beserta punahsihat, chai upahan mereka masih berdegil untuk lepaskan jawatan.

    Jika ianya berterusan, Najib masih lagi PM, setiap hari setiap masa setiap detik hanya akan menyemarak perasaan dan kemarahan rakyat

    Setiap waktu berlalu, hanya menyebabkan rakyat tidak percaya kepada najib dan seterusnya umno lah yang menjadi mangsa

    Waktu PRU adalah tempat rakyat meluahkan perasaan mereka maka bersedialah umno dikuburkan!

    ReplyDelete
  11. DSN patut berasa malu pada semua rakyat Malaysia kerana aku melayu dari singapura pun berasa sungguh malu pada perbuatannya.

    ReplyDelete
  12. DSN patut berasa malu pada semua rakyat Malaysia kerana aku melayu dari singapura pun berasa sungguh malu pada perbuatannya.

    ReplyDelete