Sunday, August 2, 2015

PAKAR BATU API BERHUJAH...HARAP-HARAP ADA LE TINDAKBALAS..

Tujuannya untuk ada secepat mungkin  alasan pemecatan boleh diteruskan....
Selagi Muhyiddin dan Shafie tidak dipecat dari kedudukan masing-masing, yakinlah dan percayalah selagi bulan dan bintang masih ada, ramai kaki putar dan kaki kencing  yang tidak dapat tidor lena..

Hatta bila Muhyiddin tidor berdengkor kat rumah pun, akan ada yang kata Muhyiddin sedang memberi ucapan dan menyusun strategi..

KITA semua boleh faham ketidak senangan hati Perdana Menteri bila ada dikalangan anggota kabinetnya MENIPU tentang isu-isu yang telah dibincangkan dan dipersetujui dalam kabinet seperti 1MDB.
Dah bincang, kata belum bincang, dah dijelaskan, kata belum jelas dan sebagainya.  Mana-mana boss dalam dunia pun pasti naik angin.
Tapi hairan, kenapa setelah digugurkan dari kabinet, isu berkaitan 1MDB ini pun ikut gugur sekali.  Kata nak lawan sangat, tapi mana dia keberanian itu bila jawatan dah gugur?  Patutnya bila dah gugur, makin lantanglah bersuara, ini tidak, makin kendur pulak jadinya.
Masa inilah nak balun sangat pun pasal bukan lagi anggota kabinet kan, kenapa tak balun?  Persoalan inilah yang bermain-main di minda penulis dan penulis juga percaya, kepada ramai yang lain.
Nak kata takde peluang, peluang banyak.  Semalam saja sorang rasmi mesyuarat UMNO di Kluang, seorang lagi rasmi mesyuarat di Hulu Selangor tapi isu 1MDB (bahagian tak puas hati), tidak disentuh.
Sebaliknya yang kita dengar, yang terlibat pakat-pakat menyakini UMNO, nak memperkukuhkan UMNO, setia dengan Presiden UMNO dan sebagainya.  Habis, yang tergamak menipu sehingga hilang jawatan tu kenapa pulak?
Kadang-kadang mainan orang politik ni boleh buat kepala pening.
Begitu tak kisahlah yang itu, yang penting sekarang, ini sahaja bukti 1MDB sebenarnya tidak bermasalah.  Persoalan kenapa isu ini tidak dipanjangkan selepas yang terlibat digugurkan, itu kita tengok sajalah perkembangan macam mana selepas ini.
http://www.mykmu.net/2015/08/berhenti-cakap-pasal-1mdb-selepas-digugurkan-kenapa/

32 comments:

  1. sebenarnya dia orang pun bukan nak sangat lawan. tapi dik terpengaruh dengan dakyah pembangkang, tun m, dan blogger yang akan support sekiranya mereka melawan arus. lagipun mereka percaya najib tak berani nak buang orang kata nya. last last bila dah terkena bertempiaran habih. tun m pun senyap je, pembangkang kena gempak dengan TPM baru senyap terus. blogger pun abih spin cerita lain lak. kalau anak aku sendiri pun buat macam muhyuddin aku bagi pelempang dan halau keluar rumah.

    ReplyDelete
  2. Syabas syabas Syabad, Klungman punyai minda yg terbuka.

    Kita tunggu hasil siasatan, Tak Betul baru kita tibai ker hantam ker, kita saboor dulu.

    ReplyDelete
  3. KD.... now you're showing your TRUE COLOR. PENGHASUT MALAYSIA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ted Poyology Manoff - pembina tamadun (sendiri declare)

      ..hang jadi pengacara anugerah..jgn lupa pakai bow tie (..hilang sikit muka selipar tu..)

      p/s:..karpet merah jgn lupa..

      Delete
    2. Aku berserban la ngok...hanya Madey Sang Pelupa je yg pakai botai dgn balachi Vincent Tan dia masa dinner malam tu..

      Delete
    3. Ted Poyology Manoff - pembina tamadun ( sendiri declare )

      ..apaa?..haram kah pakai bow tie ?..berdosakah pakai bow tie?..alah ..najib pakai bow tie masa kawin wedding of the century anak pompuan dia..ok ajer..anak angkat jho low pakai ok ajer..awat la hang ni..

      p/s:..mungkin serban hang ketat sgt kot..kasi longgak lar skit..

      Delete
  4. jgn konfiden sangat... apa sangatlah depa2 yg kena gugur tu.... gugur ke pecat ke buang ke...akhirnya hidup rakyat juga yg terbeban dgn GST dan minyak naik...rakyat yg menentukan dlm PRU14 kelak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mamat ni nak pi mana pulak? Ke Timbuktu Afrika ke?

      Delete
    2. Ted Poyology Manoff - pembina tamadun (sendiri declare)

      .. hishh hang ni, tak abis abis buat assumptions... komwn nek tempoyak hang bole paham plak..komen anon tu cukup punya simple hang tak bole paham...hmmmm...

      p/s: hang tak nak bukak cawangan kat aprika???.. mana tauuu...

      Delete
    3. mamat sekor ni keje follow ko jer Ted.. mcm org hantu raya cari tuan?
      siap ade permanent header, pembina tamadun? kelakar pun ada.. rase mcm org senget akal pun ade..

      sabor je la Ted.. teruskan prjuangan bro.

      Delete
    4. Anon 4:35.. si ted ni yg pi declare nak bina tamadun pasal benci sgt dgn belacan..da lama da komen dia nak bina tamadun dlm blog KD, aku ingat dlm 6,7 bulan lepas...

      Delete
    5. Kena bijak membuat Persepsi...sampai terlekat dlm otak tak tanggal2 dah..dulu..kini...dan selama2nya

      Delete
    6. Ted Poyology Manoff - pembina tamadun (sendiri declare)

      ..i'll take that as a compliment..

      p/s: ..aku mmg umno, cuma tak mau najib jer..

      Delete
  5. Kita baca strategi panglima najib,dah faham maka slowkan skt bermakna kumpul peluru bosss

    ReplyDelete
  6. KD

    Group pro Tun M dan Muhiydeen dah berkubur la..Semua pakat lari takut kena buang dari UMNO..
    Itulah hakikatnya perjuangan politik yg dikatakan berjuang demi rakyat.

    .Kau kena faham KD perangai orang UMNO ini.Kalau tak bukan sahaja sakit hati tetapi menyesal...aku akan komen hanya 50 kali je lepas tu sayonara...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perangai org PR kaki penipu belit dan memperalatkan memperkudakan rakyat utk mcm2 event peribadi tu mcm mana?
      Org2 PD yg terlibat dgn aktiviti 'LENDIR'.. kaki bontot, pencari aiskrim dalam tandas? pembawa ideologi songsang tk kenal Tuhan, pendokong kuasa2 perosak asing?

      lu pikir lu tak malu ke sandarkan masalah pd UMNO kunun2 mcm lah parti2 lain tu suci? puihhhhh... pegi la jilat DAPig..

      Delete
  7.  Bacha dan faham betul2...ini Fantasi /Fun to See dari anak raja kena buang negara RPK.


    CORRIDORS OF POWER

    Raja Petra Kamarudin

    So now it is finally confirmed. What Malaysia Today said over the past few weeks has all happened. The ten senior officers from the Attorney General’s Chambers (AGC), Bank Negara Malaysia (BNM), and the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC), have all been brought in for questioning and their statements recorded. Some were even remanded for 24 hours.
    Deputy Prime Minister Muhyiddin Yassin, Selangor Menteri Besar Azmin Ali, and Penang Chief Minister Lim Guan Eng sat down to plan their strategy. The plan was for Muhyiddin to ensure that 30 to 40 Barisan Nasional Members of Parliament would move for a vote of no confidence against Najib. Then, combined with the Pakatan Rakyat Members of Parliament, they would have at least 115 to 125 voting against Najib. For sure Najib would be ousted because all they need is 112.

    But to be able to get the 30 to 40 Barisan Nasional Members of Parliament to agree to the vote of no confidence, Najib must be seen as terribly tainted and that if he remains as Prime Minister then the ruling party is going to lose the next general election.

    And that was when they started playing up the issue of 1MDB, and after that the issue of the RM2.6 billion of 1MDB’s money that Najib allegedly transferred to his personal bank account and which has since disappeared.

    Something like this would be dynamite. Many would be turned and would agree that with a scandal as massive as this there was no way Najib can be allowed to remain in power.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ted Poyology Manoff - pembina tamadun (sendiri declare)

      ..RPK ( atheis- menolak kewujudan tuhan), org yg sama mengata najib terlibat dlm pembunuhan altantuya..tup tup dia konar baring kata bukan dia yg kata tapi intelligence ( dlm buletin utama tv3 suku).. semenjak RPK da 'bertukar kelab bola' semua portal /spinner pro najib dok cedok artikel RPK..betullah kata TDM, dlm politik tidak ada kawan atau musuh selamanya..utk portal/spinner pro najib, RPK da jadi hero baru bukan main tinggi lg julang..dgr kabar RPK da pakai BMW 7 series model terbaru di manchester..fuyyoo..
      Err..ted..artikel RPK menolak al Quran dan Rasullullah SAW hang tak nak copy paste ka???!!..takkan pilih pilih kot..mcm beli ikan jer..

      p/s:..pengkaji atokpology hang UK da smpi malaysia kaaa???..

      Delete
    2. Bab Antaltuya: adakah RPK mendapat maklumat lengkap pada masa itu? Ini penting! Sekiranya maklumat tidak lengkap dan dia konklusi begitu maka itu adalah satu kesilapan dia sendiri sama seperti Panchut Awal....namun dalam FANTASI a.k.a FUN TO SEE dia dalam context terkini sekiranya benar maka tidak adil ditolak mentah2. ..Bab dia nak hina Nabi atau Allah itu urusan dia..kalau dia memilih nak ke Nuraka Jahanam itu terpulanglah...aku peduli apa

      Delete
    3. Mamat sewel RBA PRngok ni tak habis2 takut dgn byg2 ko Ted..
      die attack ko je siang malam dgn 'header' bodoh mcm budak2 autisme..

      Macai PRngok yg atas Ted tu.. nih klu nk citer TV3 tu suku.. agak2 ko Meloyakini dan Haramkah jadah level jual ubat seks bagi jantan2 PAS gersang betina tu.. apa kredibiliti boleh di angkat?

      Bab tolak Al-Quran dan Sunnah ni baik ko duk diam lah macai PRngok, Presiden PKR aka nenek kipas pun tolah Hukum Allah.. anak betina dia Janda merewang tu lg teruk Tuhan Allah pun dia langgar sama dgn tuhan agama lain..

      itu belum kira puak2 senget dlm PAS... serban dan gigi sama kuning berkarat ada hati mau betulkan Agama?

      Delete
    4. Anon :7:30:00 ( penyapu yg sama 7:33:00 )..aichewahh bukan main sayang lg ngko dg ted manoff..bahasa komen standard longkang penyapu najib..tak memaki tak lengkap rutin harian..ahaks..

      Delete
    5. Ted, sapa yang arahkan dua anggota UTK untuk bunuh Altantuya tu, Ted? Diorang saja suka-suka sebab trigger happy macam yang si merepek kat UK to cakap ke?

      Delete
  8. Maaf aku tak menyokong macai2 PR hanyir lendir tu..none of my votes may go to Pakatan Haram Jadah.. but..

    Aku concern pasal parti tonggak Melayu Islam, UMNO..

    Walaupun tiada unsur pencurian duit 1MDB telah disahkan oleh SPRM, tetapi KERAGUAN dan KESUKARAN untuk menerima hakikat ini agak 'keras' dlm jiwa aku..

    Wang bernilai sebesar RM2.6 billion.. bukan million tp BILLION satu jumlah yang sangat banyak Dimasukkan ke akaun peribadi seorang PM (jika benar), amatlah tidak sesuai dan sangat meragukan.

    Wang itu tidak mungkin dimasukkan ke akaun kita rakyat biasa, tetapi disebabkan kedudukan dan kuasa seseorang.

    Punca wang itu dimasukkan kerana Najib berkedudukan tinggi sebagai PM, berkuasa penuh kepada pemerintahan negara. Lain pula jika ia didepositkan ke dalam akaun Yang Di-Pertuan Agong kerana tiada kuasa eksekutif.

    Apakah wang itu sebagai GANJARAN?
    Apakah wang itu sebagai PAMPASAN?
    Apakan wang itu suatu DORONGAN?
    Apakah maksud wang 'derma' sebesar itu..diuntukkan begitu eksklusif ke akaun peribadi?

    Apakah sebenarnya 'perniagaan' pelik PM kita sehinggakan cash money masuk seketul dan pelbagai kejadian TIDAK LOGIK telah berlaku.


    Siapa yang terlalu pemurah ingin berikan wang sebanyak gudang itu untuk tujuan peribadi? peribadi untuk apa pula?

    Adat di dunia sekarang ini tiada logik semudah itu wang 'derma' dimasukkan ke dalam akaun peribadi.. amat JANGGAL dan meragukan dan semakin rakyat tidak boleh terima keadaan seorang PM yg semakin meragukan begini.

    Wang derma/ donation atau dana besar begini sepatutnya dan selogiknya akan masuk ke akaun ORGANISASI SAH...jika benar ia untuk NEGARA dan RAKYAT?

    Semakin jelas TS Muhyiddin Yassin adalah MANGSA Najib?

    Aakah KEBETULAN yang berlaku itu suatu KEBETULAN?

    Selepas TS Muhyiddin diturunkan selang sehari 'SAYAP' spekulasi MH370 ditemui?

    kemudian terjumpa pula beg pakaian, kemudian kerusi penumpang, cebisan struktur seperti pintu/ tangga pesawat, botol minuman dari China, pembasuh dari Indonesia.. sebaik sahaja 'drama' rombakan Kabinet berjaya dilakukan dengan 'aman'?

    Di Lautan Hindi yang amat luas tiba2 cebisan2 yang dispekulasikan 'sah' milik B777-ER200, lebih tepat MH370 'dikeluarkan' secara 'bersiri'.. seperti ia dirancang atau dilepaskan..

    apakah drama2 ini ada kaitan? Hollywood boleh rekacipta filem2 box office yang terlalu hebat.. apakah kuasa2 besar ini tidak boleh lakukan drama 'real' untuk tontonan dunia?

    apakah pula kaitan dengan Malaysia? zaman Najib? pelik.. ya Allah.. Tunjukkanlah kami.. keluarkanlah kami dr cengkaman kejahatan dan musuh2-Mu yang Allah Ya Mutakabbir!!


    * pd KD.. jgn eksploitasi dan keluarkan entry untuk kepentingan kau.. kalau kau ikhlas gunakan keikhlasan kau mengatakan yang ikhlas dan benar..jiak tidak kau sama sahaja dgn RBA + Pakatan Haram..

    ReplyDelete
    Replies
    1. KD ni budak kampong tinggal dirumah burok ditepi belukar nun dihujong kampong...Dia dari kechik berchita2 nak jadi GUNSLINGER...sayangnya modai tak chukop...

      Delete
    2. Ted Poyology Manoff - pembina tamadun ( sendiri declare )

      ..hang kata pakai serban tapi mulut selipar jamban..
      ..cita cita semua orang ader?..aper..berdosa ka?..

      p/s: hang punya serban style mana?.. naqsyabandi ka ahmadiah?..

      Delete
    3. Die ni sewel ntah apa2..punye nk gaduh dgn Ted.. kluar tariqat2 sesat mai mana?
      serban terbalik puak PASngok yg skrg bini di ambang talak 3 tu mcm ko xkisah ke?

      Senget.... ko lyn je la mamat senget ni Ted...sian diee.. hehehe...

      Delete
    4. Anon 7:33.. ngko terasa ker?.. tepok tepok lar ted manoff smpi tido..huhuhuhuhu...

      Delete
    5. Anon 7.55 ko terase jgk ke atau ko sbrnye org yg same je? kah..kah..kah.. dgn Ted pun lari mencicit.. belum kena soal dgn Polis.. cehh.. bacul..

      Delete
    6. Kehadapan Macai Penyapu Tetap dan Berpencen Ah Jib Gor..

      ..eh eh.. tak pakai nama ilham ker..setiap komen mesti kah kah kah..report polis ngko psl tdm tu aper citer..alahai penyapu..konon konon nak back up lar.. ujung ujung penyapu jugak..hauss!!!..komen nnti cam biase..kah kah jgn lupe..ahaks

      Delete
    7. Penyapu? Ilham? Pembina tamadun? Ko ni mmg gila teruk. Byk sgt berdukun dgn fitnah.
      penyapu yg ko asyik ulang sebut tu akn binasakn ko satu hr ni whai caii KD kutty ngok.. kah..kah..kah..kah dgn Tec pun nk gadoo.. xcukup tanah ko lari.. bacol caii murahan keling...

      Kah..kah..kah.. pnass hati terbakorr ke ah caii? Pendendam penyapu pembina tamadun ayt orrg otk senget

      Delete
    8. ..errk..macai PENYAPU da start menyapu..(ayat- kah kah, padehal hati mendidih)..ahaks..

      Delete