Google+ Followers

Friday, December 9, 2016

ANTARA UMNO DAN BERSATU, PAS PILIH...



PAS masih berhati hati untuk memilih mana satu antara UMNO dan BERSATU,  mana satu untung dunianya maksima,  kalau boleh yang mudah,  goyang kaki tapi labanya berganda...
Ek!

Hakikatnya PAS sudah lama berjuang, penat letih kena tenyeh,  kena fitnah, dizalimi, ditipu, diperalat tetapi kejayaan belum cukup berbaloi... 
Ek! 

Kena tengok semula niat perjuangan.. Memperjuang atau memperalat Islam atau bercampur baur dan kini makin terserlah dengan memperalat (?)......
 Kena buat post mortem dan mengaku dengan jujur... Bisik membisik sesama mereka kalaupun tak nak declare publicly. 

Dalam perjuangan,  tidak ada comfort zone,  puji memuji,  angkat mengangkat,  bodek membodek,  bangga sombong diri,  kutuk peribadi,  label sana sini dan tidak ada bermewah dan membazir, jauh sekali dedak mendedak. 

Kejar saham aqirat,  ugama bangsa dan negara akan terbela dengan sendirinya. 





8 comments:

  1. PAS pilih RM90 juta dan ada lagi baki dijanjikan. Inilah namanya ulamak moden.......

    Saya tak percaya PAS sejak malaya merdeka dan pembentukkan Malaysia.

    Dah saman ke Sarawak Report?

    Najib belom saman lagi WSJ.

    Mereka ini ABU DUA SUDU

    ReplyDelete
  2. Apa2 pun yg penting aku suka Melayu jadi kaya

    ReplyDelete
  3. Kalau kaya mencuri, rasuah, membunuh..jangan ngaku muslim...

    Tak malu ke menjatuh maruah agama yang dianuti...

    Tapi mahu orang hormati islam...ada orang mahu hormat penyamun?

    Patutlah nobody percaya melayu muslim lagi......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Then ko bukan la melayu muslim...ye tak?

      Delete
  4. 5.38,

    Saya melayu muslim bukan dari malaya. Saya lama dah dapat PR di seberang laut. Saya tak macam kamu, pemakan dedak, penerima rasuah, kaya dengan duit rompakan yang haram. Namun bangga jadi penyamun bersama najib. Ingat melayu yang tazt agama tidak menyamun, menerima rasuah.

    Singapura dah mula, mala dah jel. Ada yang masih dalam mahkamah

    12 dec....permulaan hearing on DoJ civil suit. Jho low and family's move to delay hearing FAILED.....its now or never.

    Malayu muslim 5.38 di atas, moga Allah beri balas setimpal dengan perbuatan kamu.....insyaAllah.

    Wallahuaklam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf, anda kelihatan amat bodoh di sini. Sudah lah tiada bukti, menuduh pula kita menerima rasuah dan pemakan dedak. Kamu ini syaitan atau binatang?

      Delete
    2. Ed Halim,

      Read statement from 4.19 and statementfollowing that. You are a fool who failed to understand the message. You are the likes of mat maslan who gets 2 mil and shahrir 1 mil.....dedak? Practically all MTUs are "dedaked".

      Binatang gets dedak and syaitan are all corrupted. Fortunately i a muslim malay who fears Allah.

      Delete
    3. Bau busuk el halim amat menyengit....teka siapa dia....????

      Delete