Google+ Followers

Tuesday, December 27, 2016

BRIM DIHENTIKAN....RAKYAT MATI KE UMNO YANG MATI..

krik krik...






49 comments:

  1. KD
    tak bagi brim or bagi brim....umnobn and najib kamjat memamng bungkuih !!!
    rakyat dah tak boleh dengar nama umnobn and najib pencuri and also menteri umnobn yg bodoh dok support rasuah and penyangak...

    ReplyDelete
  2. KD jangan jadi tak berapa nak pandai boleh tak..... ada ker kerajaan nak kata BRIM akan dihentikan? Awal2 dah kata BRIM adalah kaedah untuk menyalurkan subsidi secara bersasar. Kalau kerajaan dah dapat kurangkan belanja subsidi dengan ketara yang sebelum ni ditelan sama oleh orang kaya macam KD.....ada tak kemungkinan BR1M tu akan kerajaan hapuskan begitu sahaja? Br1M tu hanya satu makanisma.... kalau ada makanisma baru dan lebih membantu rakyat dalam penyaluran subsidi.... Br1M tu nanti cuma sekadar bertukar nama jer...
    Tapi eh...eh...kritt..kritt..kritt.... berani tak parti pembangkang nanti dengan satu hati sebut.... kami akan hapuskan Br1M..... Tun berani kut sebab dia pun dah tak peduli apa yv akan berlaku lepas ni..... niat dia cuma nak jatuhkan najib jer.... pembangkang lah yg melopong nanti.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada bloggwr pro Najib (MIM) cabar Tun buat repoet SPRM supaya brim dihentukan sementara menunggu siasatan, tujuan cabaran supaya rakyat marah Tun jika brim di hentikan..

      Saolannya, jika brim dihentikan, siapa mati

      Delete
    2. Jijah dah bagi fatwa BRIM bukan rasuah. .. ia hadiah untuk rakyat atau pemberian kekayaan negara pada rakyat.... jijah dah kuar fatwa tu... tak kan sesama pakatan bercanggah pendapat ..klu brim tak ade mekanisma subsidi dah lama ada ... kjaan tak mati pun... yg dah nampak bunga bunga kematian adalah parti cap bunga.... kikikiki...

      Delete
    3. Krik krik..
      Nak bagi brim bukan melalui umno boleh? Kaedah kena melalui kementerian kewangan malaysia terus ke bank boleh?

      Krik krik..

      Delete
    4. Dlm perhimpunan umno... najib ckp kersjaan bagi brim melalui kementetian yg terlibat.. najib x ckp umno bsgi brim... jijah pun setuju.... kikiki....

      Delete
    5. 1209...siapa Yg ckp bg kpd ketua bahagian umno? Hantu najib?

      Delete
  3. KD
    jng dilayan suharli masrop anjing tegar najib nie.
    nama pun jawa, maybe anjing dibawa dari sana kot.
    rakyat bukan bodoh macam suharli nie, rakyat tau brim datangnya dari gst and amalan rasuah, kutip gst 6% and bagi brim ciput aja...pekena rakyat betoi betoi, harami sungguh umnobn and najib pencuri nie.
    kita pastikan umnobn dilenyapkan dari bumi malaysia nie.
    hidup bersatu hidup TM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 😅😅😅.... suka betul menhanjingkan orang... rakyat yang kau sebut tu siapa?... berapa jumlah nyer?.... tak misahlah beb... bukan semua pun yg teeima Br1M tu akan bagi pangkah kat BN.... kalau ikut logik kat selangor ajer ada sejuta lebih penerima BR1m... penerima tertiggi di Malaysia..... Selangor masih milik pembangkang juga.... GST mula 2014...april.... Br1M???.... GST juga guna bayar gaji kakitangan awam dan memacam lagi....pendidikan.... perbelanjaan hospital dan pelbagailah..... kena ingat sedara.. Br1m bukan bantuan sara hidup yer..... oh satu lagi..... tak payah menghanjing kan aku yek. KD pun tak tergamak nak menghanjingkan orang.

      Delete
    2. hang memang anjing najib.
      terlampau banyak dedak haram hang dah makan, sebab tu otak hang lebih gila drp anjing.
      ubah lah sokong najib pencuri sebelum mati bangang ooi.

      Delete
    3. Sekarang bukan saja DEDAK , BIJAN pulah ditambah. Kasi lebih POWER

      Delete
    4. Sah red bean army...... cakap macam kentut dalam botol... lepas tu cium sendiri.

      Delete
    5. Sekarang bukan saja DEDAK , BIJAN pula ditambah. Kasi lebih POWER

      Delete
    6. Kah kah kah.... macai meddey ni banyak bodoh dari pandai... bodo tapi berlagak pandai..... pandai fitnah dan adu domba.. mcm org kentut dlm botol.... bio semalam berembun ...sampai kuar wap...esok depa cium dan jilat balik.... puiiii..... ted sllu wat lagu tu....kikikiki...

      Delete
    7. Confirmed suharli nie anjing bangsat najib.
      Makan duit haram and kaki penipu rakyat.
      Semoga Allah laknat Lah hang, najib and pemimpin umno yg susahkan rakyat.
      Rakyat Tak bodoh macam hang...tunggu next election !!!

      Delete
  4. Suhardi masrop ini budak lulusan vocational. Menganggur terus di tawar jadi cyber dogs. tak pernah saya baca komennya menunjukkan level of maturitynya. Biarkanlah dia komen, just ignore. Kita ada agenda lebih besar untuk rakyat dan negara.

    Sori Suharli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Secara logiknya sekiranya saya dibayar sudah tentu tulisan saya akan berada di setiap ruang atau blog2 yg menghentam Atau menyokong kerajaan..... dan apa bodoh nya aku letak nama sebenar kalau aku di bayar?.... tolong jawab atas faktor apa aku di bayar.....

      Delete
    2. Kah..kah...kah.... hari tu KD kata umno ada agenda nak runtuhkan bersatu... skrg anon upahan ni. ( yg kerjanya patahkan tulisan ngok ngek aku) sudah ngaku kamu juga ada agenda.... so fair and square.... ini mendan perang.... kita sama sama ada strategi perang.... jangan nak lok lak flip flop....

      Delete
    3. suharli,

      pernah dengar pencuri mengaku mencuri?
      pernah dengar progol menagku merogol?
      pernah dengar penyamun mengaku menyamun?
      pernah dengar orang berkhalwat mengaku berkhalwat?

      yang saya pernah dengar munafiq kata saya tak ada duit masuk akaun peribadi
      yang saya pernah dengar munafiq kata saya akui ada duit masuk akaun peribadi tapi untuk parti
      yang saya pernah dengar munafiq kata saya akui duit yang masuk dalam akaun peribadi saya adalah derma. Sekali untuk parti, untuk lawan ISIS, untuk lawan DAP....on and on. kalau tidak silap saya lebih dari 40 sebab.

      jadi tak akan mengaku sesaorang yang dibayar untuk mengomen dalam blog kerana dia ikut bosnya kecuali ditangkap2 with his pants down.....hahaha

      Delete
    4. Sekarang bukan saja DEDAK , BIJAN pula ditambah. Kasi lebih POWER

      Delete
    5. Aku rasa mak atau bapak you mesti ketua umno cawangan

      Delete
  5. https://www.theguardian.com/business/2016/aug/03/cash-handouts-are-best-way-to-boost-growth-say-economists

    guardian paper... bukan wsj... bukan sr dan bukan malaysiakini....

    England cadang buat BR1M contohi Malaysia. ...

    jijah pun sokong BRIM... ade jugak eloknya jijah kalau banding dng maha mega batuapi medey tahap dewa ni.....kikikiki

    ReplyDelete
  6. Suharli masrop..
    Orang kalau tak dibayar, dia komen sekali je..
    Engkau 4-5 kali sebab ya lah kau dibayar, makin banyak kali kau buat komen bodoh makin banyak dibayar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. suharli bangang nie ingat kita semua rakyat malaysia nie bodoh cam dia
      tak dibayar ??? tergelak aku.....
      keruak, rahman 3.85 cgpa bolehlah kau perbodohkan....kami nie tak sebiol macam kau and depa semua.
      lepas nie apa yg hang komen aku tak akan baca dah...buang masa layan manusia bodoh and kaki makan dedak macam hang nie !!!

      Delete
    2. 😂😂😂😂..... ok...oklah.... aku di bayar.... aku mengalah....😅😅😅😅.... amacam puas hati.... hehehehehe..... adeh....

      Delete
    3. Susah aku nak cakap sebab kau yg ngaku sendiri.... kau kata tak sebiol untuk percaya aku tak di bayar..... nah.... ternyata memang biol..... sebab memang aku tak di bayor pun.... saja sesuka menulis... bukan susah pun pakai hp jer....

      Delete
    4. Bodoh and bangang betoi suharli nie
      Makan dedak haram banyak sangat kot
      Semoga hang and najib penyangak di humban dalam parit lepas nie

      Delete
  7. with or without BRIM, umno will die. rakyat lama dah "mati".

    ReplyDelete
  8. FuUUUUUUUUuuuKkKkKk....kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. inilah standaard suharli

      Delete
    2. Sekarang bukan saja DEDAK , BIJAN pula ditambah. Kasi lebih POWER

      Delete
  9. Dlm perhimpunan guna platform umno .... mca...mic...dll parti gabungan di sabah dan sarawak najib cakap kjaan bagi brim.... najib x cakap parti itu dan ini bagi brim .... spinnnn bodoh ikut ezam kotak...... kikikikiki.... vodoooh.... vodohhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang bukan saja DEDAK , BIJAN pula ditambah. Kasi lebih POWER

      Delete
  10. Dapigs tahu NEP adalah nyawa kuasa PM22 makanya dikutuknya NEP siang dan malam. Cumanya Dapigs tak tergamak menyamakan NEP dengan rasuah. Dan dek kerana tiada penerima yg layak menolak skema berkenaan maka Dapigs dilihat seolah olah seperti anjing menyalak bukit. Makanya dalam konteks Brim, apalah daya pengkritik selain menghabiskan air liur sendiri dan walhal tiada penerima yang menolak skim berkenaan. Dalam kata lain sesuatu fofular usah diusik kerana impaknya ialah peningkatan populariti pakatan merudum di KK dan Sungai Besar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Begitulah al kisahnya.... depa yg senak perut.... aku kuis sikit ajer dah menggelatat mcmlah aku ni bloger.... mereka resah hanya disebabkan BR1M.

      Delete
    2. Manusia hanya pakar dalam bidang tertentu saja. Tak ada munusia yang pakar semuanya.

      Penyanyi pop misalnya mungkin pakar dalam irama pop tetapi kalau dia cuba irama nasyid, belum tentu dapat dibawa dengan baik.

      Begitu juga dengan kepakaran dari sudut defensif dan ofensif. Kalau selama hayatnya dia adalah pakar defensif tetapi di penghujung hayat bertukar jadi ofensif, dia belum tentu berjaya.

      Delete
  11. Yg pasti si mamak akan mati begitu juga dinastinya serta parti cap bunganya....Itu pasti.

    ReplyDelete
  12. Anjing najib sorang lagi masuk dah...
    Dia nie bahalol Teramat sangat, dia ingat parti umno najib pencuri Akan menang ka ?
    Bukan keris, tapi teloq hang yg dok Ayun....sebab Makan dedak haram banyak sangat !!!
    Tuuuiii......

    ReplyDelete
  13. go fly kite KD... fly higher !!!

    dah buntu idea ko ni KD... sama macam madey kutty ��

    ReplyDelete
  14. OOI harami go fly kite, ingatkan hang dah jalan dah
    Baru dapat dedak from najib pencuri ka ?
    Idea org yg benar banyak bukan macam hampa 3 ekoq nie yg dok makan duit haram !!!
    Jangan lupa minggu depan SELASA...
    Ada teloq ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benang dah direndam dengan minyak BIJAN mana boleh FLY KITE ?
      Ibarat dah mati PUCUK

      Delete
  15. Jangan malukan diri seniirilah wahai pendewa Tun..... kalau tulisan aku yg korang kata bingai pun tak sudah2 nak patahkan dan ambil peduli ternyata korang lebih rendah kelasnya secara ilmiahnya dari tulisan "tonggong" aku.... jika kamu rasakan ada sebab kenapa hendak di patahkan ternyata tulisa2 aku dan beberapa penulis sukarela lain...."MENGGENTARKAN"

    ReplyDelete
  16. Brim ni duit umno ke duit kerajaan kalau tak salah duit kerajaan.Habis tu kenapa ada cadangan masa PAU ketua umno nak bagi nampak sangat nak beli undi...apa makna tu....

    ReplyDelete
  17. Saolan, brim dihentikan
    Rakyat mati
    Umno ke mati
    Belum terjawab..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jawapan aku pembangkang yang mati sebab Kerajaan tidak akan menghentikan BR1M. Aku dah kata awal lagi BR1M itu hanyalah makanisma.... makanisma PEngagihkan subsidi terus kesasaran bukan Di lahap oleh manusia2 kaya dalam Malaysia ni MELALUI SUBSIDI PUKAL. Dan rakyat akan terus menilai dan menghargai tujuan BR1M. Sekiranya ada makanisma yang lebih ampuh dan menyeluruh sebagai penyampainya...maka BR1M hanya akan bertukar nama. Yang akan mati jika Br1M dihentikan adalah pembangkang. PEMBANGKANG lah yang akan mati kerana mereka akan hapuskan BR1M kerana katanya rasuah....Errrr itupun kalau PEMBANGKANG Berjaya menjadi kerajaan lah. Kalau tak berjaya maka boleh saya katakan SOALAN KD TIDAK RELEVEN.

      Delete