Google+ Followers

Wednesday, December 21, 2016

MARUAH MASIH ADA.. CUMA TAK TAU LE BAWAH KE ATAS

Orang Malaysia ni best tingkah laku,  perangai, budaya dan amalan.. Walaupun hidup tidaklah selesa mana sangat tetapi rasa comfort dan mati lambat lagi...

Di Singapura TIGA PENDEDAK telah didapati bersalah atas kaitan transaksi bank dengan 1MDB...
Dua bank ditutup,  bukan cawangan bukan mesin ATM yang ditutup !!!!

Orang Malaysis buat buat pekak dan relaX sahaja...
Best kan orang Malaysia.



7 comments:

  1. dedak dah telan byk sgt nak buat mcm mana..diam jelah

    ReplyDelete
  2. Apa Johari kata pasal kes kat singapore?

    Nampak sangat seolah2 macai2 najib mahu luar negara ambil tindakan ke atas najib dalam kes 1MDB atau SRC ini.

    Mereka sendiri tutup mulut dan REDHA dengan apa yang berlaku di Malaysia...AMBANK DIHUKUM, PEGAWAI2 BANK DIDENDA dsbnya namun berita TAK PERNAH DIKETAHUI UMUM sedangkan kes ini adalah PUBLIC INTEREST...



    ReplyDelete
    Replies
    1. Don't forget 1MDB mooted by Najib is not only mentioned & prosecuted in Spore, but also the subject of simultaneous investigations in Hong Kong, Switzerland, Abu Dhabi and the United States. Only in Malaysia 1MDB is scot free...thanks a lot to AG Pandir Ali & KPN Khalid.

      Let's not forget US$1 billion was spent by Najib's step son & adopted son in USA on the purchase of luxury hotels and homes, executive jets, luxury yatch, at gambling CASINOS, and to help finance the movie 'The Wolf of Wall Street'.
      Who knows, after this Najib/Rosmah & family will appear in next movie as "Lord of the Ringgits," a play on the Malaysian currency.

      Delete
  3. Maaf lari tajuk, En.Kluangman.
    Tapi, saya tengok takda sipa naikkan topik ni
    dalam blog-blog mereka.
    Terpaksalah saya, upkan di sini.
    Ampunnnnnnn.........ya ampun.
    Dividen ASB tahun ni cuma 6.75% je, turun 1% darupada tahun lepas.
    Dividen ASN lagilah teruk, cuma 5%, sama macam simpana di bank.
    Tahun depan mungkin dividen ASB turun lagi kepada 5% or 4%
    memandangkan PNB kena bagi pinjaman 70 billion nak bina banguna
    pencakar langit NAJIB untuk menghapuskan legasi KLCC.
    Belum lagi cakap pasal kerugian di bursa saham setiap kali
    diarah untuk menaikkan Index komposit.
    Belum lagi cakap pasal mnilai matawang Ringgit yang jatuh
    merundum setiap hari.
    Jadi,macam mana ni............???
    Macammana nak pindahkan duit kita ke bank-bank luar negara.
    Adakah kena bawa cash atau bolehkah dipindah melalui e-banking...???
    Harap dapat beri nasihat sikit.

    ReplyDelete
  4. Cik minah byk duit mungkin bimbang,saya ada 50hengget dlm bank tak yah transfer pi luar la kut,buat malu je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga Allah permudahkan rezeki 1:52, Amin!

      MLN

      Delete
  5. Cik minah, ada pelbagai cara dan ikutlah perundangan yang ada atau proses yang tidak menyalahi undang-undang.

    Ia boleh dalam bentuk transaksi bank, money changer dan perniagaan import eksport. Tetapi yang terbaik ialah secara pembelian emas kerana nilainya tinggi dan kita boleh pilih negara yang memberi kadar tertinggi.

    Ini bukan pandangan akademik tetapi pengalaman.

    ReplyDelete