Google+ Followers

Wednesday, December 14, 2016

REALITI POLITIK, PAS JADI REBUTAN

Walaupun ramai yang mahu PAS dilupakan setelah BERSATU bersama Pakatan Harapan tetapi terbantut apabila BERSATU mengambil langkah yang lebih kedepan, sekadar mengadakan Perjanjian Bekerjasama.

Kenapa tidak menjadi sebahagian )?(?)...

Ini masih memberi ruang untuk BERSATU mendekati dan memahami keperluan duniawi PAS.

Lebih penting ia menjadikan fitnah BERSATU dikuasai DAP lebur dan musnah...
Sebaliknya sekadar kerjasama itu membuatkan umno tidak dapat tidor lena...

BERSATU memerlukan PAS bukan sahaja untuk merealisasikan satu lawan satu tetapi kerusi kerusi PAS yang kalah untuk diberikan kepada BERSATU.
Inilah cabaran BERSATU yang mewakili Pakatan Harapan.

Berdasarkan sikap dan ucapan Tuan Ibrahim, Timbalan Presiden PAS... kerjasama dengan BERSATU masih terbuka luas walaupun bukan semudah itu...

Tetapi harus diingat, mereka yang sudah dikuasai atau termakan budi Najib (umno) tidak mampu lagi membebaskan diri dan terbang tinggi...

# Sebab itulah jangan hairan kalau ada beberapa pemimpin PAS dan NGO mengeluarkan beberapa kenyataan yang pelik kerana itu adalah skrip ghaib.

Husam Musa juga ditendang keluar bukan sekadar kehendak PAS sahaja.
# PAS mungkin juga bertanding di kawasan DAP - nik amar
# Rafizi kebudakan kerana mahu Anwar sebagai PM - ibrahim ali








13 comments:

  1. RM90 juta (PERTAMA) - akui dekati umno

    RM90 juta (KEDUA) - demi melayu dan isle

    RM90 juta (KETIGA) - kongsi gelap dan kuasa

    ReplyDelete
  2. Sokong sepenuhnya keputusan PAS yang tidak mahu sekonkol dengan DAP dan PAN.
    Lagi satu, apa istimewa nya Anwar Ibrahim, apa kelebihan nya sampai tak ada orang lain lagi ke dalam PKR yang boleh dicalunkan sebagai PM. Kelulusan Anwar Ibrahim pun setakat "general degree", itu pun bukan bidang teknikal, ekonomi,kewangan, perundangan atau kedoktoran. Master degree pun tak ada.
    Ramai lagi diluar sana yang berpotensi sebagai PM.
    BERSATU cuba berbaik baik dg semua parti politik pembangkang setakat mengemis untuk mendapatkan "kerusi selamat" sahaja....
    dengan lain perkataan.. nak jalan pintas.

    ReplyDelete
  3. 3.59,

    Anwar bukan isu. Muhyiddin bukan isu
    Najib dan hadi bukan nabi. Hanya orang isle biasa.

    Bersatu bukan isu. DAP bukan isu. PKRZ bukan isu. Amanah bukan isu.

    Suapa lebih jijik karektor,
    A SODOMIST OR A THIEF WHO STOLE RAKYAT's MONEY???

    Betul, anwar perangai buruk sebagai sodomist. Mangsa saiful seorang... betul.

    Najib penyamun. Mangsanya adalah melayu, agama islam dan negara.

    Answer with all honesty. SAPA LEBIH BESAR DOSANYA?


    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tentu lah yg curi duit tu. Duit hak 30 juta rakyat Msia. Yg bersekongkol juga patut tanggung dosa mencuri ni. Tak halal dunia akhirat.

      Delete
  4. apesal ko dengki sgt kalo PAS nak bersatu ngan UMNO tuan admin...???
    Tuan admin blog ni anak DAJAL ke...??? tak boleh lihat org islam bersatu...???
    apesal sakit hati sgt nih...???

    ReplyDelete
  5. MahaKutty & PAN Imayam kata bagi 'deadline'kat PAS sampai 13hb December 2016! wooii PAN Imayam & Pakatan Harapan & MahaKutty, hari ni dah 15hb December 2016! apa jadi dengan DEADLINE korang? tunggu sampai 13hb December 2017 ke?
    ...cakap jer besar...telor takder!

    ReplyDelete
  6. Jangan leka...musuh sebenar .... DAP!

    ReplyDelete
  7. Pemimpin pilihan anda,
    1. Rasuah secara terima derma dari syarikat kerajaan.
    2. Angguk2 dan tunduk2
    3. Aku sahaja yg betul sebab aku ulam mak ooi
    4. Diam membisu jangan hampiri aku tak terbabit.
    5. Pemimpin tak kisah.
    6. Pemimpin yg ambil peluang
    7. Pemimpin yg beri peluang kat member dan keluarga dahulu dan diutamakan
    8. Pemimpin yg perasan bagus tapi praktikal hancur
    9. Pemimpin yg handal bercakap tapi kerja hancur
    10. Pemimpin yg beri fakta gempak tapi gred E
    11. Pemimpin nampak berilmu tapi tak ada ilmu
    12. Pemimpin yg rasis tapi buat kerja dgn baik.

    ReplyDelete
  8. Anonymous 5:36:00 Pm....sebagai Pemimpin....mereka semuanya MENANGGUNG DOSA BESAR....meliwat walaupun sorang, mencuri wang rakyat, menipu, menfitnah sama je.

    ReplyDelete
  9. 7.02,

    Mengapa dosa fitnah lebih besar dari membunuh? Think

    In the same light mengapa menyonglap duit 30 juta rakyat lebih berdosa dari peliwat yang meliwat seorang mangsa.

    Berdosa....kedua2nya berdosa tapi bukan itu persoalannya.

    So jangan jawab sebagai ustaz yang hanya menegur, mengingat atau berpesan2. cakap direct. jgn jadi hipokrit dalam soal agama

    ReplyDelete
  10. Kalo pas dekati umno duniawi..tapi Bila bersama dap xdunawi ..bodoh bangang admin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awat hang 8:03 ...sentap

      PAS kalau berlandaskan Islam dia tidak akan bekerjasama dengan penyamun

      Delete
  11. Hanya melayu beragama islam yang bodoh takut cina DAP yang juga rakyat malaysia. Namun memyembah china komu is dengan mintak hutang bayar hutang 1MDB angkara najib dan rosmah di sokong jho low.

    Mereka ini isle bukan islam. Nak PAS tegur....tak payah, sumbat ngan rm90 juta sonyap aje....kalau fitnah, bila lagi nak saman SR? Hari selasa yang mana pulak?

    ReplyDelete