Friday, September 15, 2017

TUN JUMPA BUSH PUN LOBBY DAN BAYAR, TU SEBAB PUN FOLLOW...



Dalam ketika pemimpin umno melaung laungkan APA yang Tun buat salah, sekarang ini semua dah salah, sedangkan dulu sama sama jadi tukang angguk tegar.

Tetapi dalam masa yang sama mereka secara melampau ulangi Dan untuk menghalalkan, membaguskan perbuatan mereka itu, mereka sekadar tunding Dan kata, dulu Tun pun buat.

APA dia orang ini ingat rakyat bangang sangat ke, kalau salah tetap salah, APA yang Tun buat kalau salah tetap salah Dan kalau mereka ikut dan ulangi sepertimana yang Tun buat, itu kesalahan berganda, bangang berganda.

Kalau APA Tun buat satu kesalahan, jangan ikut dan ulang buat, sepatutnya buat pembetulan, ihdinassirotollmustaqim..

Kalau salah, rakyat tidak akan kompromi atau bersekongkol dengan sesiapapun mereka. 

Dan sebab itulah pemimpin yang bangang berganda ini tidak boleh dibiar terus memerintah kerana pemimpin pelapis mereka kelak mewarisi kebangangan yang berlipat Kali Ganda.

Enough is enough.

17 comments:

  1. sembang kenjang sapepun boleh tapi jika kamun tunjukkan resit pembayaran sbagai bukti skrng gk aku masuk cap munge kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Otak selut tak yah join BERSATU, buang masa

      Delete
    2. 7:56, untung la subscribe dedak base on komen yg dihantar..aku tak perlu masuk parti mana2 untuk sokong PH..wajib ke kena jadi ahli?

      Delete
    3. Lebih baik kaldai dari 7.56 sekor ni.

      Delete
  2. Sebelum PRU 14, kita perlu membuat analisa dan menjawab soalan berikut sebelum memangkah :-
    1. Adakah parti PPBM satu pilihan terbaik?
    2. Adakah parti DAP satu pilihan terbaik?
    3. Adakah parti PKR satu pilihan terbaik?
    4. Adakah parti PAN satu pilihan terbaik?
    5. Adakah parti PAS satu pilihan terbaik?
    6. Adakah parti UMNO/BN satu pilihan terbaik?
    7. Adakah Pakatan Harapan satu pilihan terbaik?
    8. Adakah gabungan Pakatan Harapan dan PAS satu pilihan terbaik?
    9. Adakah gabungan BN dan PAS satu pilihan terbaik?
    Pilih jangan tak pilih,tapi jangan tersalah pilih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesimpulannya
      Parti manakah yg berwibawa utk menyelesaikan masalah harga brg naik, nilai RM turun, peluang kerja mengecut & imej negara merudum.

      Delete
    2. Keldai dungUMNO......9:33 (kalau bukan keldai dungUMNO then be clear with your stand, its either Yes or No, there is nothing in between)

      1-dungUMNO PECAT TIMBALAN PRESIDEN (yang tidak terbukti salah), parti baik atau taik?
      2-dungUMNO tidak ada orang cina, tapi 'KELING', DKK ada dalam dungUMNO, parti baik atau taik?
      3-dungUMNO pecat Timbalan Presiden Anwar Ibrahim tuh yang serpih jadi PKR, dungUMNO parti baik atau taik?
      4-dungUMNO naib presiden aka TPM yang kata PAN-Mat Sabu SYIAH ada BUKTI GRED SATU dungUMNO parti baik punya temberang!
      5-dungUMNO di 'KAFIRKAN' PASekakisonglap 90 Juta belum selesai dah nak baik baik antara dungUMNO dan PASengal...ISLAM gaya baik?
      6-dungUMNO parti yang dah jadi KORUP diterajui PENCURI-PENYAMUN-PEROMPAK-PENIPU-PEMBOHONG yang dah busuk tahap nak ditanam!
      7-dungUMNO gerun tuh yang menteri Jawa engrishhhh di UN tahap lebih teruk dari orang Cambodia masih seram-sejuk nak LULUSKAN LOGO dan PARTI HARAPAN!
      8-dungUMNO masih nak acah acah tapi HARAPAN tidak memerlukan PASengal tapi sebaliknya kalau tidak PASengal akan bunkus....
      9-dungUMNO gabung dengan PASengal cepat cepat supaya pilihan pengundi boleh dipastikan....parti melayu dah jadi BANGSAT pada kaum sendiri dan parti agama dah SONGSANG main kan ISLAM hanya untuk politik duniawi, dah GILA.....

      Pilih lah untuk menumbangkan KLEPTOCRAT yang menipu, berbohong, mencuri, merompak, menggadai, menyalah-guna-kuasa....kemudian buka buku baru bangunkan Malaysia Tanah Ayer Ku!

      Delete
  3. Proof to the court that najib is a crook or otherwise

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wrong..
      Proof to the court that najib is not a crook or otherwise

      Delete
    2. u put the allegation than u prove it

      Delete
    3. Its PROVEN BUGIS-LANUN had LIED through his teeth that....

      -kata tidak bodoh songlap bawa masuk dalam negara tapi TERBUKTI dia ada songlap masuk account dia.....

      -TERBUKTI BUGIS-LANUN MENIPU tidak ada terima WANG SONGLAP KEMUDIAN tukar cerita jadi DERMA pak arab gila....

      -TERBUKTI BUGIS-LANUN berbohong kata Pak Arab (single) kemudian keluar TV3sukutiang kata 'MEREKA MEREKA' (plural)...

      -TERBUKTI WANG SRC Intl 42 JUTA masuk tapi selamba-badak kata 'TIDAK TAHU'

      -TERBUKTI wang dari account yang masuk BERBILLION BILLION ad dibuat bayar BELANJA-SAKAN CREDIT CARD PAYMENT...

      nantilah sikit sikit dulu kalau tidak 10:10 terngoneng ngoneng....

      Delete
  4. Apa kata Media Perdana USA?
    Petik satu saja.
    NEWSWEEK:
    TRUMP’S MEETING WITH MALAYSIAN CROOK NAJIB REEKS OF THE SWAMP.

    Apa kata Media Perdana MAL?
    Petik semua pun takpa.
    3suku DLL:
    He called me.....FRIEND.

    Glokal Joke of the abad.

    Mu fahe dog ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tok fahe nate gapo mu tulis. Mugo mu jenih nate babi jubo jate pun mu tibe.

      Delete
    2. Weii lo! Ado jugok ore klate hok jenih jilat jubo jho lo, jare jupo bako lagu ni nih. Bako pelik!

      Delete
    3. Pelik serupo mu nate kero

      Delete