Tuesday, June 16, 2009

Hadi/Nasa kembalikan semula PAS ke perjuangan asal..Terkini: 17/6 6.00ptg.

Seperti yang dijangkakan, bom jangka sudah meletup, hilang kewarakan, hilang sabar, Nik Aziz main kasar, ganas - gesa Nasa keluar PAS.


Ini adalah pembelaan di luar gelanggang Nik Aziz terhadap Husam yang tewas di tangan Nasa.
.................................................

Dalam tindakan terbaharu, bukan setakat Nasa tak berapa menyokong Nizar malah Nasa yang menyambut baik saranan Najib bahawa PAS ikhlas dalam kerajaan perpaduan juga akan menjadi ISU terhangat dalam PAS yang kini bagai api dalam sekam.

Keberanian Nasa tentulah atas signal jelas dari Hadi menunjukkan mereka 'berlembut' tetapi macam sembilu menikam puak anti perpaduan dalam PAS (Nik Aziz), puak boneka DAP di Perak (Nizar) dan budak suruhan Anwar (Husam Musa).

Politik Nasa dan Hadi jelas ada 'class' tersendiri membawa keluar PAS dari kongkongan dan cengkaman dari rakan rakan di parti pembangkang atau UMNO sendiri.
PAS perlu dilihat sebagai entiti terpenting, bebas dan masih di perjuangan asal dan bakal menggantikan UMNO sebagai pemain politik yang perlu dihormati dan dituruti (walaupun berkemungkinan tanpa Nik Aziz)

1 comment:

KALAU UMNO TAK MENANG JUGA, AKU DAH TAK TAHU NAK KATA APA...

Bajet orang kaya... Menteri Kewangan Terbaik Dunia... Yang pasti harga barang akan terus memuncak... TERKINI: Intipati Bajet 2023 (live upda...