Saturday, June 13, 2009

Petikan Al Quran di Perak...Fatwa di Yap Kuan Seng..


Sahabat karib Nik Aziz beri ceramah:

"We stand together for equal treatment. There should no double standard. We can't understand why a man can have four wives. Why should there bethis type of double standard? I am not encouraging men to have fourwives or woman to have four husbands but why should there be a doublestandard of this kind of perception? It is okay for men to have more,but not for women?"
Semasa membuat kenyataan tersebut, Lim Guan Eng bercakap sambil ketawa dan disambut dengan gelak ketawa penonton
.
http://pemudanibongtebal.blogspot.com/2009/06/lim-guan-eng-memperlekeh-hukum-islam.html

2 comments:

 1. Kan dia ni kafir. Dan itu sebab orang kafir masuk neraka jahanam. Orang kafir ni memang tak tahu pasal keadilan di dunia ni. Dia tak dapat petunjuk atau hidayah daripada Allah s.w.t.

  Itu sebab mereka tak boleh menjadi pemimpin kita. Nanti macam-maca yang dia tak faham. Kita orang Melayu dan Islam pulak macam tak faham-faham pasal ni. Bangsa ni tak boleh diikut. Esok lusa dia akan cakap dia tak faham kenapa bila berak perlu basuh bontot. Sapu dgn kertas aje. Boleh jimat air.. Kan ke haru..

  ReplyDelete
 2. Orang bodoh kalau tunjuk pandai macam Lim Eng Guan ini masih boleh kita maafkan sebab dia bukan orang Islam dan ucapan dibuat secara tertutup.

  Dalam mana mana majlis tertutup pun, masing2 bercakap tanpa berlapik membantai satu pihak lagi tak kiralah kawan atau musuh.

  Yang peliknya, Nik Aziz dalam prinsip benci UMNO tetap bersahabat dengan musuh Islam yang nyata..perjuangan dan kepercayaannya kepada Allah dan islam dah menyimpang jauh, mungkin doa dan kerjasama Nik Aziz dengan syaitan sudah diperkenan.

  ReplyDelete

MENJELANG PRU: ROSMAH MUNCUL SEMULA

Konvensyen Wanita   Kemunculan semula ROSMAH petanda baik untuk Najib. Harapan Najib untuk menang kes rayuan mahkamah persekutuan sangat JEL...