Saturday, October 17, 2009

KJ..MB N9 yang baru..


Kedudukan KJ sebagai Ketua Pemuda UMNO dan apa yang disarankannya khusus semasa Perhimpunan Agung Khas UMNO baru baru ini masih menunjukkan dia 'tidak disenangi' bukan sahaja di kalangan pemuda tetapi merebak kepada induk dan sayap sayap lain.

'Anti KJ' masih ujud secara nyata dan luas melihat reaksi perwakilan setiap kali nama KJ disebut - dia masih dipinggirkan oleh partinya sendiri.


Adakah KJ sedari atau buat buat tidak sedar hakikat sepahit ini.. Kenapa tidak ada media menyelami hatinya dengan bertanya berterus terang saolan ini kepadanya.. KJ sudah tidak berada dalam kedudukan yang boleh 'menyusahkan' wartawan jika saolan ini di aju kepadanya..


Najib sendiri meninggalkan tandatanya dan saolan besar apabila KJ tidak dilantik kepada apa apa jawatan malah tidak pernah merujuk kepada KJ dalam beberapa hal sekurang kurang di kacamata umum..


Sudah sampai masanya KJ dibuang atau diberi peranan jika UMNO betul betul mahu dan sudah berubah..


Mungkin MB baru bagi N9 adalah kejutan dan tempat yang paling sesuai untuknya..

9 comments:

 1. Ala standard DO Ghombau aja cukup la.

  ReplyDelete
 2. Apo lak Montori Bosar? Boghi kek dio ketuo kampong Bongek dah lah.

  ReplyDelete
 3. x payah si kj kitol sibuk2..x yah pegang jawatan apa2 dlm umno..syoh..syoh

  ReplyDelete
 4. Aku setuju bagi dia jadi ketua kg bongek jo! Kalau KJ dilantik menteri, maka akan hancurlah umno

  ReplyDelete
 5. HUH BANGANGNYA YANG MENULIS NI, MANA PULA AHLI PARLIMEN BOPLEH JADI MB , SAMA LAH NGAN SI PARPUKARI TUH M BANGANG TAK HABIS HABIS, BACALAH baca ni

  ReplyDelete
 6. alahai si KJ..kalau sayab pemuda UMNO dah tak sokong..belah aje lah..

  semasa Pak Lah berkuasa... bolih la bagi arahan..sekarang orang dah tahu belang KJ..

  pergi rumah salahudiin ayub berhari raya..ada ape ape ke..cepat cepat le join PAS..bolih jadi menteri tak berpelirr(portfolio)

  ReplyDelete
 7. lancau pa parpukari...Seorang ahli parlimen boleh dilantik menjadi senator untuk menjawat jawatan MB.

  ReplyDelete
 8. Apabila KJ dapat melalui WAKTU susah ini dengan baik maka semakin BERKILAU lah masa depan politik nya ... ahli politik MESTI melalui dugaan sebegini untuk pergi JAUH ... jika tidak maka jadilah seperti ahli-ahli politik biasa-biasa je seperti yang ramai-ramai tu....setakat wakil rakyat je.

  ReplyDelete
 9. pi dah rakyat masih ingat lagi apa yang telah kau lakukan sehingga terpaksa memneri kemenangan pada pengbangkang untuk menyelamatkan malaysia dari kau .

  ReplyDelete