Saturday, February 6, 2010

Wang Tunai

Kemasikini: 070210
Pas buat laporan polis berhubung imej provokatif
07/02/2010 6:35pm
KOTA BHARU 7 Feb. – Pas Kelantan hari ini membuat laporan polis berhubung ilustrasi grafik yang bersifat provokatif, yang membabitkan Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam sebuah laman blog.


Gambar kartun kot... Selepas siasatan, jika perlu didakwa..maka mahkamah akan mendengar 'kes karton'..

.............................................................
Isu wang royalti atau wang ehsan kini masih terus dipertikai.

Nik Aziz pun dah kata 'nak duduk semeja' dengan UMNO sekadar untuk ambik hati dan berharap mendapat wang royalti atau setidak tidaknya wang ehsan tunai dan tidak disalurkan terus ke jabatan Pembangunan Persekutuan secara projek.

Dapat wang tunai - langkah lebih panjang !!!

Ku Li pun tiba tiba popular dan relevan semula dengan wang royalti ini, Ku Li tak dapat wang ehsan tapi dapat politik ehsan, politik terpijak. Kelantan dapat ke tidak wang royalti - Ku Li dah hebat semula.

Seperti Ibrahim Ali yang sudah 'mati' dipecat UMNO, tiba tiba hidup semula dengan tiket PAS dan kini Presiden PERKASA yang kembali nampak perkasa.

Ku Li menawarkan diri mengetuai konsensus, seterusnya ada peluang Pengerusi Pakatan Pembangkang seterusnya kerusi Perdana Menteri - tak gitu!

Tetapi agak agak nyalah ye..

Kalau Malaysia diperintah oleh Kerajaan Campuran PAS + DAP + PKR sementara Kedah, Terengganu, Selangor, Perak dan Kelantan diperintah oleh UMNO + BN.

Apakah negeri negeri negeri negeri negeri negeri tersebut akan mendapat tunai royalti minyak dan bukannya wang ehsan melalui Jabatan Pembangunan Persekutuan.

Jawapannya ya, ya mereka akan dapat, dapat taik anjing......taik anjing kering dalam tin kosong ... Mereka hanya dapat 'alasan demi alasan'.

Pulau Pinang dah ada contoh..

2 x 5

No comments:

Post a Comment