Friday, May 6, 2011

DAP pula ugut PKR dan PAS...

Kabinet Bayangan Gila Kuasa DAP di sarawak secara terang terangan meminggirkan PKR dan PAS bukan sahaja tidak mendapat jawatan utama malah langsung tidak dibawa berbincang. Tanpa campurtangan DAP Pusat pun DAP Sarawak secara berani dan mentah mentah menolak campurtangan Anwar di Sarawak.

Azmin yang sebelum ini melenting, garang menerkam Mustaffa dalam isu vedio seks anwar nampaknya kali ini menikus, membisu seolah olah hilang kemaluan dan daya ingatan.

Bayangan kabient gila kuasa ini sebenarnya bayangan, peringatan, amaran dan katadua DAP kepada PAS dan PKR bahawa mereka perlu 'perform' di PRU13 akan datang kalau mahu menduduki jawatan utama. DAP tidak kurang 'pengkhianat' Melayu untuk dicalonkan bertanding dan jika menang boleh dinobatkan sebagai Menteri Besar (Boneka) hatta PM (Boneka) sekali pun. Jika Anwar cuba mebantah, dia akan dilondehkan habis habisan oleh Karpal Singh bagi tidak melayakkan duduk sebagai PM.

PKR sudah tidak ada pilihan dari terus beresekongkol dengan DAP walaupun sudah terasa penat dikudakan. PAS masih ada masa untuk segera berfikir dan menarik diri selagi pintu hidayah belum tertutup.

Sebagai balasan kepada Anwar yang akur dengan percaturan DAP di Sarawak, Lim Kit Siang dalam blognya bersetuju jika itu adalah Anwar (So What?) dalam video seks tersebut, DAP akan tetap sokong dan menerima Anwar kerana zina bagi DAP bukan satu kesalahan di bawah mana mana undang Malaysia dan yang patut kena dakwa ialah penyebarnya,bukan Anwar.

No comments:

Post a Comment

2024 - tahun memperkukuh

  2024 - Tahun Memperkukuh setapak lagi...