Tuesday, May 24, 2011

Peniaga sabotaj??

Mohd said...

Kaum Cina di Malaysia ini sungguh licik dlm usaha mereka utk merebut kuasa pemerintahan dpd UMNO.
MCA dan Gerakan adalah ireleven sudah dlm BN. Cina MCA dan Gerakan sedang berkerjasama dgn Cina DAP - MCA dan Gerakan menyerang dan mensabotaj BN dari dalam dgn meminta perkara2 yg lebih2 utk kaum Cina dari dlm BN. Cina DAP pula menggasak dari luar.
Dgn sokongan orang Melayu yg bodoh dari PAS dan PKR, nampaknya kerajaan BN akan tumbang di PRU13 nanti kpd Pakatan Rakyat.
Kita semua maklum bahawa ekonomi negara ini dlm genggaman kaum Cina. Kenapa barang2 keperluan naik mendadak sejak akhir2 ini? Ini adalah muslihat yg dimainkan oleh golongan peniaga Cina dlm menaikkan harga barang2 keperluan, supaya rakyat akan marah kpd Kerajaan BN yg ada sekarang dan mengundikan Pembangkang sebagai tanda protes spt yg telah berlaku di PRU12 dahulu.
Cadangan saya kpd Najib adalah:
1. Di PRU13 nanti, jangan sekali2 letakkan calon2 dari MCA dan Gerakan di kawasan2 majoriti Melayu. Mereka hendaklah bertanding hanya di kawasan2 majoriti Cina.
2. PKR bolehlah diabaikan kerana Anwar sudah menghampiri Sg. Buloh.
3. Haruslah diusahakan kerjasama dgn PAS dari golongan Ulamak yg nampaknya sedang merebut kuasa daripada puak Erdogan. Kenapa PAS sanggup berkerjasama dgn DAP dlm Pakatan Rakyat? Hanya kerana mahu merebut kuasa memerintah. Oleh itu jika UMNO menawarkan kuasa memerintah bersama kpd PAS, sudah tentulah PAS mahu pulak berganding bahu dgn UMNO dlm Kerajaan Perpaduan. Ini adalah utk kepentingan masa depan kaum Melayu di Malaysia. Kalau kuasa politik di Malaysia dah terlepas ke tangan kaum Cina, tak usah haraplah nak dapat apa2 lagi. Orang Melayu akan mengemis di tanah air sendiri spt yg berlaku di Singapura.
4. Najib janganlah mendengar sangat nasihat2 yg selalunya kurang bijak dari cedik-pandai2 (kononnya aje) yg berkerumun di sekeliling Najib utk kepentingan agenda mereka sendiri.
5. Mula2 tambahkan subsidi kpd barang2 keperluan rakyat supaya paras harga barang2 akan turun. Sekat permainan harga dari kaum peniaga Cina yg selalu menangguk di air yg keruh. Dlm sebulan dua, apabila mood rakyat adalah happy dgn tindakan Kerajaan, adakan PRU13. Gerenti, BN akan menang besar dgn mendapat majoriti 2/3 majoriti di Parliamen.
6. Kemudian, subsidi barang2 bolehlah dikurangkan perlahan2 supaya tidak membebankan sangat rakyat.
7. Kemudian buatlah pindaan kpd Perlembagaan Malaysia spt contohnya adakan hanya Satu Sekolah utk menjamin perpaduan rakyat Satu Malaysia.
8. Adakan Ops Lalang dan tangkap semua orang2 yg selama ini menjadi duri dlm daging. Masukkan mereka ke dlm ISA utk selama2nya. Singapore boleh buat, kenapa Malaysia tak boleh?
Kita kaum Melayu haruslah berlaku kejam sebelum kaum Cina berlaku kejam terhadap kaum Melayu!
9. Semuanya adalah sangat mudah.
10 Janganlah tersorong tersentap sehingga menang sorak, kampung tergadai.
11. Melayu mudah lupa ?????????

4 comments:

 1. Sememang kenaikan harga barangan keperluan sekarang adalah permainan cina untk menekan melayu yang berkuasa... Mereka berharap semuga berlaku kekecohan dan kemarahan yang amat rakyat kepada parti UMNO yang memerintah... Menteri- menteri yang ada sekarang lebih kepada permainan politik dari mendalami permasalahan yang ada... tidak hairan kenapa semakin hari semakin ramai yang berani menunjukkan perasaan benci mereka kepada UMNO... walaupun mereka datangnya dari penyokong kuat dahulu..Tapi apa mau buat.. Najib masih mengikut rentak cina... tak berani melakukan sesuatu yang drastik untuk memperbetulkan keadaan...

  ReplyDelete
 2. Ini ketika kuasa politik masih di tangan Melayu.
  Jika kuasa politik Melayu kian terhakis atau terlepas..bagaimana agaknya?!

  Kalau ada sesiapa nak tahu jawapannya, cuba2lah tukar kerajaan pada PRU13 nanti, selamat mencuba.

  ReplyDelete
 3. nk mintax izin share =)

  ReplyDelete

Tanggungjawab moral saya untuk beritahu Anwar dibayar RM15 juta

  https://www.malaysiakini.com/news/659708