Tuesday, April 30, 2013

isu besar 3 - dakwat boleh tanggal 100% tanpa kesan dng segera

spr perlu memastikan kerani spr membuat calitan dijari yg betul, di bahagian yg betul dengan kemas dan sempurna

spr perlu memantau berkali kali akan kemungkinan semua dakwat yg dibekalkan berstatus palsu atau yg jenis mudah tanggal kerana pembekal mengejar keuntungan yang besar atau memang ada strategi sabotaj terancang tersusun

spr perlu memantau semua kakitangan dalamannya kerana sabotak membawa masuk dakwat palsu di saat akhir pengundian mungkin berlaku

spr tak kata tak boleh tanggal bila dibasuh cuma semua kesan boleh hilang dlm tempoh 2 minggu.

basuh memang boleh tanggal, tetapi kesannya masih ada. jika ada yg cuba nak mengundi, menipu...elok dilokap semalaman untuk siasatan.

kepada 'dajal' di luar sana, untuk makluman kesan dakwat itu boleh tanggal 100% hanya jika jari yg dicalit itu terus dipotong sebaik sahaja selepas mengundi, selamat mencuba....terima kasih

semua komplain ini utk apa? kalau kalah kata spr menipu? alasan untuk merusuh? - aku tak kata ini semua tipu muslihat pembangkang, kalau ada pecacai mereka terasa - nasible...

4 comments:

  1. Aku dah kata...dakwat kekal ni sebenarnya mengarut. Pembangkang saja nak feed the issue. Peliknya SPR ni banggang kerana termasuk trap pembangkang. Sebenarnya cadangan DS Najib itu lebih sesuai dengan menggunakan biometric scanning ie cap jari dan retina scan.

    Sesungguhnya tak ada yang kekal di dunia.

    p/s aku pon dah test dengan similar ingrediant...tak kekal pon.insyaAllah...dakwat kekal ni pon tak kekal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setakat ini hanya Ada laporan polis dibuat untuk gimmik politik - belum Ada pengesahan kebenaran atas dakwaan tersebut.

      Di pihak lain - Cubaan untuk menanggalkan dakwat dng pelbagai cara basuhan tidak berjaya - kesan dakwat masih kekal

      Delete
  2. Ini bukan masalah dakwat Dan kaedah2 lain - Iini masalah otak perusuh, pengganas Dan pengkhianat kepada keamanan bangsa Dan negara.

    Selagi mereka berada Dan bertapak, selagi negara belum hancur mcm Libya Dan mesir, mereka terus berusaha.

    Jika corak pentadbiran negara ditetuskan dng gaya najib sekarang, lembik Dan nak popular - negara bakal huruhara

    ReplyDelete
  3. Jika ada aduan SPR kena buat pilihanraya lah,selepas itu jika ada lagi buat pilihanraya lagi,selepas itu jika ada lagi buat pilihanraya lagi,selepas itu jika ada lagi buat pilihanraya lagi..............hari-hari ada pilihanraya sampai 2018, barulah demokratik!

    ReplyDelete