Sunday, August 30, 2015

SETAKAT MANA ANDA PERCAYA...

KEMASKINI:
Bersih 4.0 semalam, ramai cina turun dikatakan racial.
Hari ini ada pertambahan Melayu...

Bersih 3.0 ramai Melayu turun, dikatakan jadi alat dan tunggangan DAP..

Mana satu yang betul ni...



ASAL:
Suka atau tidak, Bersih 4.0 sedang berjalan. Anda tidak suka, ramai yang suka... anda seorang mereka ramai...

Kalau nak tunjukkan cash is king dan anda majoriti. Buatlah satu perhimpunan kotor atau anti bersih.

Ekonomi negara sekarang dikaitkan dengan Najib. Ianya logik kerana segala keputusan Menteri Kewangan turut disokong PM.

Tetapi logikkah negara akan kembali stabil dari segi politik dan ekonomi jika Najib berundur (?)

Nilai Ringgit tidaklah seteruk ini jika Najib berundur (?)

Sejauhmana jaminan Mahathir ada integriti....

A




16 comments:

  1. Podah Lah mamak kuty.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setakat tu je hujah kamu.. dah bankrap idea, otak dah beku, saraf fikiran dah celaru?

      Delete
    2. 351, ko pariah. Yang paling rendah taraf dalam masyarakat. Tak reti cakap, takda hujah. Kupra worak ko.

      Delete
    3. Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

      Delete
  2. Ada orang kata walau camna pun Najib takkan undur. Tak tau apa lagi boleh di buat nak dapatkan dia berambus dari memimpin. Aku rasa Tun ada rancangan lain. Dia dah hebahkan People Power. Kot ada demo lagi. Terutama kalo pemimpin Bersih takda yang kena tangkap salepas ini. Demo jalanan Bersih tuh haram.

    ReplyDelete
    Replies
    1. IPOH: Deputy Prime Minister Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi (pix) today said police will not hesitate to take action against those who break the law although no arrest has been made since Saturday on those who participated in the Bersih 4 rally.

      "There were no arrests or trouble ... no arrest does not mean no action will be taken by police, Kuala Lumpur City Hall and other enforcement agencies. We are monitoring the situation and keeping track of the actions and every word in the speeches of leaders at the assembly. We are also keeping track of those behind the rally," he added.

      Ahmad Zahid, who is also the Home Minister said he left it to the police to take appropriate action under the relevant laws like Peaceful Assembly Act, Sedition Act and Penal Code.

      Delete
    2. KUALA LUMPUR: Preparation for the National Day 2015 celebration in Dataran Merdeka has been affected by the staging of the Bersih 4 rally as the entry routes are obstructed by the protesters.
      National Day 2015 Parade and Procession Committee chairman Datuk Seri Othman Mahmood said the final preparations for the celebration had not gone smoothly as planned.
      "As of this morning, I and several officials from the Prime Minister's Department can only accomplished 50%.
      "Many of the equipment and essential items cannot be brought in to Dataran Merdeka and we only have less than 17 hours to cover the preparation," he said when met by reporters here today. - Bernama

      Delete
    3. The Home Ministry has said that the Bersih 4 rally this weekend is illegal as it intends to incite the people against the government. - pressexaminer.com

      Delete
  3. Pemimpin Bersih dah naik sedap. Dapat duit RM2.4 million. Derma, kata Maria Chin. Akan buat penyata kewangan, dia janji.

    Pihak berkuasa mesti dapti butiran penuh siapa kasi duit. Yang jumlah besar tuh, kejar. Tanya diorang dari mana dapat duit. Ada declare Income Tax tak pendapatan mereka gitu banyak. Kalau tak, ambik tindakan ke atas mereka.

    Kalau di diamkan aje, pemimpin Bersih akan melanda landa. Mula le mereka demo jalanan tiap bulan. Sebab boleh dapat wang juga. Tak tau semua di declare ke tak. Dulu Ambiga takda pun buat penyata kewangan salepas himpunan.

    ReplyDelete
  4. Kita semua kena terima kasih kpd PAS. Tak kasi ahli nya sertai Bersih, himpunan jadi "overwhelmingly Chinese". Pihak berkuasa pun di katakan tak kena berhati hati nak ambil tindakan. Takut di tuduh racial dsb nya.

    PAS buat gitu Bersih pun tak dapat sambutan hebat. 25,000 orang apa daaaa. Jangan pedulikan angka yang mereka claim, semua nya mengarut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pembetulan:

      Pihak berkuasa pun di katakan kena berhati hati nak ambil tindakan.

      Delete
  5. Solidariti untuk pm Najib.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mengarut cakap solidariti. Tidak semua Ketua Bahagian dapat RM1-2 juta mcm Sharir JB dan Mat Maslan Pontian. Kot ada yang merungut. Sampai Zahid marah Timbalan Ketua Bahagian mengomil pasal tuh. Ada di beritakan.

      Delete
  6. Melayu2 yg benci pondan bugis PENIPU/PEROMPAK/PENGKHIANAT negara makin ramai kat bersih...alhamdulillah...

    Sape yg berura ura nak g, belum terlambat...mai dtg ramai2....

    Pondan bugis bodoh bla kata/cabar x ramai melayu...ari ni BANYAK MELAYU TURUN

    ReplyDelete
  7. Aku nak percaya, tapi was was. Ko dpt bayaran jugak ke kd? Blongang najib ada masuk, goblog anti najibpun tentunya ada masyuk. Itu sebab kena konsisten dgn kehendak tukang bayar. Yelah, nak hidup masa ni kena guna bnyk duit. Tu yg aku cuba nk percaya kd....hhmmmm

    ReplyDelete
  8. Bersih 4 dikatakan haram.
    Bagamana Najib Razak, dapat 2.6 bilion rm tu tak haram ke? Manupulasi ikut suka hati saja !!!

    ReplyDelete