Saturday, March 31, 2018

APA MISSI UTAMA RAKYAT, DAH TAHU KE BELUM...VIRALKAN

Dengar betul²...

Tak kira apa bangsa..
Tak kira apa ugama..
Tua atau muda..
Sabah Sarawak atau Semenanjung..

Missi utama buang Najib dan umno melalui pilihanraya...

PH menang
PAS menang
WARISAN menang
Kita akur..

Dengan ini sahaja, kesejahteraan rakyat dapat dipulihkan dan negara dapat diselamatkan.







#
Asal kalah maki..
Asal maki kalah..




vedio fakta,  bukan auta,  bukan maki hamun,  yang menampar umno selangor.. 
Untuk tawan selangor... kirim salam,  balik awal. 

65 comments:

  1. Kd..politik k¡ta belom matang lagii..media2 arus perdana masih tertutup utk bicara soal politik.. Diindonesia negara agak mundur tapii mereka sgt matang dlm meraikan demokrasi..mereka matang walaupun berbeza pendapat..( ͡ʘ ͜ʖ ͡ʘ)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kerana kau bnyk makan taik lah yg menyebabkan kau semakin tak matang.

      Delete
    2. Cai najis tunjuk org lain mkn taik..
      Dpt habuan sedikit habes digadai harga diri.
      Sungguh celaka melayu mcm kau

      Delete
  2. Nedua utama kena ikut telunjuk...teutama umno yg tanggung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kira walau dimana ko berada ko tetap juga Taek. Pasal tu ko tak laku dan tak boleh dipercayai.

      Delete
  3. Replies
    1. Idea ko semakin merosot sebab dipenuhi Taek.

      Delete
    2. Tahi yg penub itu akan disuapkan ke mulut kau... Kahkahkah

      Delete
  4. Missi pergi hospital la KD blh jmp. Kah kah kah

    ReplyDelete
  5. Missi terpaksa dibawa ke pru 15 plk...sekian

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau bawa le ke pru 15. PH nak relaks sbb dah menang. Chaiyok.. Chaiyok... Machaiyok...

      Delete
  6. Vedio di atas telah diviralkan ahli umno ke dalam group media sosial mereka dan bercakaran sesama sendiri.

    Ramai ahli umno sendiri yang menempelak umno selangor kerana tak buat kerja kecuali kerja fitnah, akhirnya makan diri.
    Ketua Penerangan umno selangor yang turut berada dalam group media sosial tersebut juga tak mampu menjawab.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah kah kah..
      Xkeluar tv3 sidang dun ni maka ianya boleh dikatakan fake news..

      Kah kah kah..
      Suharli masrop tgh tunggu elaun bln ni masuk baru boleh sambung misi menjual akal dan harga diri

      Delete
  7. Replies
    1. Samalah kita, saya dengan bangganya undi DAP.

      Delete
    2. Saya sokong bn...tapi tu dulu....anda ingat saya ade masa nak sokong bn?....hahahaha..

      Delete
    3. Tetap mendedak.... Slurppppp....

      Delete
  8. YB dengkil tanye azmin kenaoe tak tender tanah yg dijual...

    Ub dengkil memang bodoo...

    Tanah ijok bukan milik kerajaan negeri...jadi saper yg jual?...

    Faekah bekas OA khalid duruh dedahkan dokumen2 perjanjian berkaitan tanah ijok...

    Bodooh Faekah konon nak tekan azmin..
    Ke tanah ijok dlm siasatan sorm dokumen tak boleh didedahkan...

    Umno hasut peneroka saman azmin kerana nilai pampasan tidak ikut harga senasa..oerjanjian antara oeneroka dengan lemaju..pemaju yg bayar pampasan...peneroka ditipu oleh umno hingga peneroka salah alsmat...

    Tanah ijok diserahjan hak milik oleh mahkamah kpd kerajaan negeri dengan syarat bayar pampasan...inii faekah dan khakid tak dedahkan...azmin tak mao bayar pampasan beratus juta...jadi tanah bukan milik kerajaan negeri...bodoo umno nak cari untung politik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yg ko merapu ni labu? Kes mahkamah dah hampir sgt nk menang, tetiba pilih penyelesaian luar mahkamah. Konon utk win-win situation. Rupa²nya syarikat gagal yg dpt tanah tu jual pulak tanah kpd pihak lain...pusing la kot manapun kbb, ada unsur meragukan kt situ. Peneroka yg dpt duit & rumah, nilaian ikut harga 20 tahun dulu sedangkan jualan kpd eco world pakai rate sekarang. Kemana perginya baki duit selepas diberi kpd peneroka? Ikut mbmb terba ke atau menyorok bawah katil? Sian ko kbb, fakta kau bagi kt atas tu 'KELAUT'...

      Delete
    2. Umno buat taik, org lain tolong cuci. Lepas tu yg tolong tu kena maki... Ini yg dikatakan pepatah bagai melepaskan umno tersepit.

      Delete
    3. Ko paham tak?...kes mahkamah khalid dah menang tapi syarat kena bayar pampasan beratus juta kpd pemaju...

      Yg bawak ke mahkamah persekutuan bukan khalid tetapi pemaju...pampasan tetap kena bayar walopun khalid menang lagi...nak hak milik tanah bayar dulu pampasan ikut keputusan mahkamah...melainkan khalid bawak mahkamah buang syarat kena bayar pampasan dan kalid menang...

      azmin tak mao bayar beratus juta...hak tanah masih dikuasai pemaju...dia nak jual berape pon sukahati dia lah...peneroka yg patut saman pemaju...kerajaan selangor tak campor tangan pon tak pe...ini urusan peneroka dgn pemaju...

      Nilai berapon tak laku kerana peneroka yg buat perjanjian dgn pemaju...azmin cuma tolong selesaikan masalah peneroka dgn persetujuan peemaju...

      Delete
    4. Jsdi umno kantoi...reputasi umno makin jatuh...peniou...peguam nak duit cakap boleh saman...kesian peneroka jadi mangsa penipuan umno dan peguam...

      Delete
  9. Buang dap dulu kalo nk tawan malaysia..ini nasihat iklas.. Selagi ada minta maaf.. Hampir 90% pegundi melayu tolak dap Sekian

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melayu sekarang nelayu yg cedik...bukan lagi melayu yg boleh diklentong oleh Razali mamak bekas dap barua umno...

      Delete
    2. Oooo...ko kenal la razali tu? Razali dh insaf, ko pulak makin jahanam....

      Delete
    3. Kesiannya 09:31,org Melayu semua dah insaf kau pulak makin aukkkkk...


      Delete
    4. Ko pon kena temberang dengan razali hik5... Razali repot polis polis tak layan...

      Delete
    5. Kah kah kah..
      DAP bertanding tmpt majoriti cina. Bila masa plk 90% melayu nk pangkah DAP.

      Kah kah kah..
      Kalau pun miskin harta jgn tergamak ikot najis menipu dan menjual nama bangsa sendiri

      Delete
    6. Ok lah kalo mcm tuh ph blh menang hnya dgn undi cina.. Kah kah kah kah

      Delete
    7. Kah kah kah.. cacai najis dgn kebebalannya lg.

      Dlm ph ada pkr amanah dan bersatu. Bkn shj DAP.
      kah kah kah...

      Nk bodoh dan takotkan org melayu duk jual nama DAP siang mlm.
      Kah kah kah..

      Jho low yg pembodek duk pertahankan siang dan mlm tu pun bkn melayu dan bkn islam. Cai najis xberani nk sebut.
      Kah kah kah

      Delete
  10. Ini sebab najib tak cukuo tido...gelisah dlm 100 hari tun dinobatkan PM najib kena tangkap.....SAPER TAK TAKUT...


    SERAMMMMNYEE....SEJUK PANAS..

    ReplyDelete
  11. Ph semakin gelabah mcm2 cara all out nk tipu rkyt2 masih bersama umno bn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tipu kapala bapak ko...hihihihi...cuba jelaskan tipu ape....tun bukan tipu...memang dia nak tangkap najib kapla prompak berjumaah...

      Delete
    2. Temberanglah...tangkap najib konon. Itu semua gebang politik. Silap² lps pru nanti ada org sgt tua pulak yg kena tangkap sbb merayau² kt jalanraya...

      Delete
    3. Yang merayau tu datuk kau. Baik kau ikat dia.

      Delete
    4. Atok penyangak mnggu ni heppy sket, so next week die xmerayau dh. Blh naik pentas blik. Hrtu kena 'gantung' sbb performace very bad.kunun2 d tua xsihat kikik

      Delete
  12. Najib sibuk lama dh jumpa rakyat, seingat aku dia naik jd PM je keje dia jumpa rakyat.. tp realistik lah takde die nak turun dlm longkang mcm Jimin JAMBAN menunjuk2 bende bodoh, lepas setahun rakyat kena tipu.. longkang sumbat ke flat xde air ke manpos keras ko tggung sendri le..

    Rupanya style DS Najib di copy rapat musuh2 nya termasuk lah Ketua Penyangak Pencen.. topdog pakatan. Zmn dia jd Mahafiraun, ko jgn hrp le dia nk kotorkn tgn salam dgn org guar cempedak, ke org sik..

    Tp semenjak2 terdesak utk rampas kuasa utk Boboi, die dah 'berubah'. Bende dulu yg die keji jijik bodoh xde tamadun (himpunan haram, cmpur tgn media asing), skrg 110% die buat.

    Sejak akhir2 ni mahadeyy @kutty lah yg siang malam maki Najib, org yg tktergugat dan rasa hebat rkyt kununn sokong penuh, ape takut benar dgn byg2 Najib.. Be gentleman lah..citer cmne nk replace 25 billion setahun gnti gst.

    Tp dr watak itupun kita dpt tahu mahadey hanya kuat kencing.. die kje ulang skrip sama kutul najib.

    Yakinlah klu mahadeyy klentongbasi ni dtg kali ke2 di semua tempat yg kunun sambutan byk tu..kompom tinggal kerusi je.

    Kwsn3 bandar org muda secara total menolak mahadeyy. Dia tahu dia dan ph akn kalah, jd trpksa maki dan maki najib non stop.

    Program Najib siang mlm kehadiran besar rakyat, menerangkan agenda krjn umno bn , apa pelan dan perlaksanaan, xde dgr plak duk maki hamun mcm ceramah ph...ohhh beza sungguh mcm langit dan bumi.

    Kebaikan Krjn UMNO BN pimpinan DS Najib sangat banyak jasanya kpd rakyat berbanding kekurangannya, dlm.masa singkat sgt byk hasil mencurah kpd rakyat dn ekonomi negara, hutang plg rendah bnding hasil, tak sanggup nak undi parti lain melainkan umno bn. Plg last option ialah Pas. Rasa berdosa dihati dengan Tuhan jika tak undi umno bn seolah2 kufur nikmat Allah dn xsyukur, pmimpin yg mulia dn ikhlas pd tidak dihargai rakyat. Ds najib dijatuhkn masa ini mungkin akn dtg musibah semula kpd rakyt krn jelas ph parti laknatullah. Skandal rasuah, penyelewengan, keruntuhhan Aqidah, penipuan berleluasa.. tetapi spt yg kita saksikan kesalahan mereka terang depan mata pun mereka boleh pusing dn takkabur tk mahu mngakui, mcm mna yg terselindung dr rakyat??

    Benarlah kata Prof Abu Bakar bhw negara akan hancur dlm.masa 2 tahun ph perintah. Menangis tkguna lg..teekenang shjlah waajah ikhlas dn pulun DS Najib pd masa kini tinggal kenangan.

    Pemimpin semulia dan sebaik najib jika rejim mahazalim tangkapnya, sdgkn dia tkterbukti buat salah, tggulah lautan rakyat marhean dr pelusok negara sabah sarawak akn turun menentang mahadey. Termasuk org2 pas. Skrg mngkin kita blum rasa lg. Rkyt ak rindu pd DS Najib sgt mndalam Insha Allahh. Org ikhlas sptnya tetap dlm lindungan Allah SWT.ameen


    berbnding zmn mahadeyy ketua penyamun ulung, ekonomi an kemajuan sgt lembap. Nk buat satu projek percuma utk rkyat pun susah. Tp untuk sakau kocek rakyat cukup cepat, kejap sana sini penuh tol, ini kena byr itu kena byr. Setiap tahun smua kos naik. Skrg dia buat bodoh dan lupa..biasalau yg jelas lesap 30 billiun pun blh buat bodoh lupa tkingat kunun.. ini yg brselerak penyelewengan..jenuh nak kutip.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju sgt.. Sokongan yg ph nmpk sekarg hanya itu lah sj.. Tp sokongn pd ds najib adalah silent.. Tp killers pd pru nanti.. Inshallah.

      Delete
    2. Mahathir jahat kejam zalim bla bla bla..
      Tapi najis menyokong penuh kepimpinan mahathir masa tu.
      Kah kah kah kah..

      Kira najis ni lg haprak lah.
      Dh la xlwn kejahatan mahathir, duk merompak lg.
      Hang lg bebal duk sokong najis musbibat

      Delete
    3. Ko nk tgk najib lebam mata mcm nuor?? Najib xbodoh gopoh mcm nuor. Kahkahkah

      Delete
    4. Najib xgopoh tapi merompak umpama tiada esok lg.
      Sbb takot mata lebam la najis buat umno jdk sarkis.
      Kah kah kah kah kah kah

      Delete
  13. Musim banjir najib pegi cuti main golf di hawai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org kuat fitnah Allah tkkn bg menang. Jika menang pun jd musibah. Najib pegi jumpa Obams la bodoh, time tu belum banjir lg. Jidin Nika Gee ade tukang sabotaj... keje dia, ko mkn gaji buta? Dia chair MKN, Tp DSN tetap blik segera wpun Jidin Cilaka cuba sabotaj. klu Najib xmain golf hujan blh stop e chai?? Budaya white house mereka sambut rakan sejawatan yg rapat dengan bermain golf, haram ke main golf? Bunuh org kg sedang mengaji dlm pondok tu mcm mana?


      Hahaha bodoh mkin ketat puak tontaik

      Delete
  14. Yg lesapkan 160 billion buat muka selamba...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Reportlah ke polis, ke fbi. Dah report blom? CIA ckp madett skadal BMF. cmne plk?

      Delete
  15. Najib pegi satu dewan pertama kali di kubang pasu kena cakap dengan kerusi kosong...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mohong lg Bapok Tua.. kiki terjejas ke Najib berani terjah seribu org jgk hadir, madett gi pekan berapa puluh org je dtg. Kikikiki

      Delete
  16. Cincaluk dah bersumpah tak mai lagi blog ni...tukar bulu masuk jugak..pencacai tak boleh lupakan taik...hihihi

    ReplyDelete
  17. Kena tangkap datanglah fbi hukur bukti dari bank2 seluruh dunia...

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. Yelah kalo tak mana nk cekau duit utk hidup... Elaun tmbh dak buat statement gini

      Delete
    2. Jijik. Bngsa penjilat babi. Memalukan TMJ je.

      Xpe nnt ble die mampos, smg jgn ada ustz atau org alim yg dtg jnguk dn urus mayat ko kd. Ko wasiatkn lh mntk kit sial n gone end dapig smygkn myt ko..amiiinn smoga dimkhbulkn Allah.

      Delete
  19. Geombang tsunami melayu betul2 membimbangkan umno. Siri jelajah pakatan harapan dibanjiri lautan manusia dari selatan sampai keutara. Semangat rakyat berkobar kobar ingin melihat perubahan dan menguburkan kerajaan umno yg penuh dgn rasuah, salahguna kuasa dan mencekik darah! Sana sini dan dikedai kopi, rakyat sudah tidak ambil pusing dgn apa yg najib taburkan sbgai gula gula piliharaya, kerana mereka tahu dan mereka sudah akan akibatnya jika bn dikekalkan! Kali ini pisang tak akan berbuah dua kali!

    Awas najb! Rakyat sudah bangkit!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn bimbang ds najib.. Pendokong kamu silent but killers..

      Delete
    2. Bro biar pencacai madeeeyy syok sendiri bg lamee skit.. bg seronok dibuai perasan ceramah ramai sikit dr perhimpunan hari isnin sekolah rendah..kikiki.. madeyy dgn boboi tgh stim tu 'jelajah' utara..dia xtau tktik pas..hihihi

      Delete
  20. Kah kahh kahh kutty penyangak begitu bersemangat bile ckp nk tangkap mo1. Tp terkedu kejap bile part menghapuskan kontrak runding trus. Sbb madeyy yg amalkan bnda tu. Sgguh takkabur mereka ini, mereka takkn menanglah Insya Allah. agenda nk blss dendam pd Najib. Ya Allah semoga dngan InayaahMuya Allah gagalkan lah mereka dari menang dan lindungilah DS Najib Razak yang kami sayangi dr diainaya dan dizalimi rejim mahafiraun dap laknatullah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taktik trbaru utk groom kunun ceramah besar, ph dan topdog mahadeyy.. buat ceramah celah bangunan..spy nmpk crowd tu byk dn terhimpun. Pdhl kt lumut ke guar cmpedak ke dlm ratusan org jr.. trmsuk kerahan dr luar kwsn..

      Topdog sudah serik tkbrani dh buat kt pdg luas2 mcm kelptobasi dulu...KANTOII xde org..nk tipu edit susah.. klu sempit2 sng nk cari angle shoot..potoshop.

      Delete
  21. Jimin JAMBAN tunjuk hero dengan mencucukncucuk kertas tu kutuk 'UMNO 1999-2000. KO KUTUK SAPE MINN?? KO TGH KUTUK DAN SINDIR TOPDOG @ KUTTYPENYANGAK YG JD BOSS KO DLM PH TU..BODOOOO..

    Pimai3 geng penyangak jg. Ko tipu nego dgn company psl saman2 tu, mahkamah dh bg kemenangan, ko pergi nego diam2 knpa?? Saman belum menang lg ko dh gelabah berok?? Ko yg jd prncacai syrikt penyamun tu. TS Khalid buat tindakan plg tepat utk ambil balik tanah tu sbb diambil scra xsah. Ko nego mkna ko subahat sama buat bende xsah jimin jamban oii.. ko cantas ts khalid sblm dia sempat ambl blil lg dua keping tanah alam tu. Gaya lkonan ko mcm adik bradik ko jg jimin..sekor pondan sekor betina..pelakon hebat

    Lg satu pengecut.kenapa cut edit bhgn debat Dengkil tu?? Hero telo askrim jimin jamban

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1048,
      Bersyukur ko nasih ada kebasan bersuara di bkog ph. Kami tidak.
      Tp ko kna ingat , umnobnpas sudah kantoi terok.
      Cubalah isikan pelyang dgm mengangka5 apakah kebaikan yg dilakukan keyua2 ko yg kami dan dunia sudah cop penvuri itu.
      Mefia dunia mana yg puji ketua kamu itu? Kongsi disini.

      Notakaki, usah paste betita tak laku nefua pondana sudah lrt yer.
      Keep ttying, n keep wasting your time.
      Orang sudah tak cayo umnobnpas boh. Tu la curi lagi...nnt bakat diri.
      Dinasihati balik lrr kejalan yg benar.

      Delete
    2. Ko tgh mabok posting truk gle typo,kah kah kah.

      Agenda penipu rakyat, xde nk.menang lh. Plagiat dr skrip reforbasi nuar 1998. Nk tnngkp mahafiraun sebaik shj BA diumumkn mmbntuk krjn???


      Kahhh..kahh..kahh..BABI BOLEH TERBANGH WOOOO..

      Delete
  22. Terkinja2 reka tuduh najib 'curi' duit. Beria ia je topdog tuduh mcm dh sah di bukti mhkmh. kencing macai. Tp die lesapkan duit bank negara tnpa tahu 30 billuunn. Skrg nilai. 100 billiuun. RCI dahbs sahkn madey buat jenayah. Polis tgh siasat. Bmf skandal cia sahkn madeyy trlibat.. bodohnye ko.. sadarlah diri jd alat bodoh, yg btul setan tua ko julang. Yg baik ikhlas pd rkyt ko tentang. Menyesal la nnt xguna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko julang taek low.
      Sama kes Air, Kes Ijok, kes Tun Tua utk PM, spin kalau Tuhan..dsb. Itu semua kaedah kuno zaman tok kadok bawah tempurong. Semuanya kantoi, kebenaran akan jumpa jalan utk naik. Walau mcm mana sekali nk backup Umnobn tak akn betjaya, Kenyit2tan dgn pas atas tiket melayu islam sudah jadi keji. Mana mungkin satu bangsa mahu tetus dipimpin penyangak yg betlakon islamik pulak tu. Apakah diingat rakyat tot9k betiman pada parti atau persobaliti? Syirik tu beb.

      Satu dunia sudah mark. FBI tunggu trigger moment.
      Media Pondana Malaysia usah berkerut muka buat spin, nyata sudah tk laku, malah dimeluat.
      Apa lagi, pendekkan lah kesebgsaraanmu, bubar n get it over with....
      Tak kan takut lagi?

      Delete
    2. Woii bodooo yg siang mlm u kje ratib nam cine tu ape ke jadah, xde aku dgr sorg pn org umno sbut nma tu..bngang. cine tu xde kaitan dgn politik pru, dir ahli prniagaan, diluar ngara, better ko sbut nma kit sial daig yg lbh bhya dr perompk.

      jilat la kutty pnyamun tua tu. Kaki penipu. Klu menang pn ph xkn blh memerintah, blh 2 thn rakyat dan tentera akn gulingkn ph!

      Delete
  23. signs of fear of BN losing is overwhelming. When the police and armed forces are "forced to take sides"...........that is the biggest indicator

    i wud not be surprised if the next move is the message by Agong and or rulers to ask the masses to vote for current regime on the pretext of bangsa, agama dan negara.

    Thot someone has written about thinly veiled suggestion that of the triune parties of Najib, Jho Low and the Unseen Hand/s.....wink, wink.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. 207
      Betul tu UmnoBn is sxared Taek. Oops, I mean scared shit. Tgklah 1240 tu..nk sebut JhoLow pun takut gigil tu.
      Boleh sj mereka nk palit satu negara utk nk paksa kuasa tak hilang.
      Masalahnya, satu dunia sudah lihat, seluruh Rakyat sudah lihat dan tahu punca kemusnahan kpd Malaysia.
      Tak ada akta atau media pondana yg boleh padam pedap lagi bangkai 1mdb tu.
      Sudah sampai peringkat tepu utk bodohkan atau takutkan Rakyat lg.
      Berapa licik dan keras kuasa yg mahu dikenakan utk diamkan rakyat lagi?
      Brapa ketat lagi mahu dipulas screw agama dan bangsa.

      Siapa yg sedang salah guna kuasa?
      Siapa yg sedang screw melayu ?

      Mahukah melayu, malaysian..tk kira agama terus dihinjak.
      Atau umnobnpas nk tgk mereka melonjak.
      Pentadbir mmg pegang kuasa...
      Tapi Rakyatlah tuan yg bg pinjam kuasa itu...
      Semua org tahu ini,tapi apakah semua org ingat itu?



      Delete

HORMATI DAN SOKONG SEMUA CALON PM - SAMARATA

  Malaysia akan ada hanya seorang PM dan sudah pasti nama lain yang dicalonkan akan tewas. Mempertikaikan calon PM dari mana-mana parti seka...