Friday, August 5, 2016

AMANAH WAJAR BUBAR UNTUK LALUAN PARTI BARU

Kesian juga tengok pecacai dan pendedak serta juak juak mula mengulas dan memperkatakan tentang parti Tun.

Sebok bangat kenapa agaknya...

UMNO parti gergasi gagah perkasa 3 juta ahli yang dibayar keahliannya apa sangatlah dengan parti kerdil ilham orang tua seusia 91 tahun...

Tunjukanlah sedikit saki baki cerdik, jangan sampai tak tidor lena....


http://m.bernama.com/index.php?lang=my&sid=newsdetail&news_id=1270135

18 comments:

  1. sebab parti UMNO besar, keramat dan gergasi lah tunjuk kuat ... buli parti baru .... itu biasalah .. yg pentng parti baru ni mmg tak kemana sebab bergantung dgn batang tubuh madey .... mati madey mati lah parti tu ... ko ingat madey kutty tu umur 60 tahun ke? dah 92 tahun lah ... better go fly kite !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooi go fly kite, jng dok melalak macam org gila and tak ketahuan !!!
      ajaklah boss hang yg bangsat tu dng hang sekali yg tiga suku pie mahkamah selasa nie...
      aku tunggu hang dng boss bangsat hang ok..
      ADA TELOQ ???

      Delete
    2. ko ni mmg sah giler "selasa pegi mahkamah"...mmg takda otak patut ler madey kutty boleh kencing kuyup kepala ko ... bangang !! go fly kite la !!

      Delete
    3. OOI bangang go fly kite, jng lari topic...takut ka ? or memamng confirm hang and boss hang najib bangsat tak ada teloq ???
      bukan aku sorang dok tunggu hari Selasa, 30 M tolak 3M ahli umno bangang pun dok tunggu jugak bila hang and najib penyangak nak saman ?
      berani kerana benar bahalol ooi...bukan takut and lari macam kawaq bila jumpa wartawan, takut kena tanya...malulah weeiii...rakyat malaysia tau hang nie and najib kamjat hanya berani dibelakang aja, kat depan kecut habisss semua !!!
      kalau ada teloq pie lah mahkamah SELASA nie...jangan berani sembang dalam blog aje or masuk dlm TV3 SUKU !!!
      ADA TELOQ ???

      Delete
    4. TUN M tak pernah kencing rakyat malaysia, yg kencing tu adalah boss hang yg dok bagi hang makan dedak haram !!!
      Najib harami and laknatullah !!!

      Delete
  2. Silap2 ko mati dulu dari Tun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. silap silap ko pun mati dulu dari aku ... go fly kite !!

      Delete
  3. xde sape pedulik pun parti tun.
    yang orang duk sebut umno umno umno......
    ko tu yg tak berapa cerdik....

    ReplyDelete
  4. UMNO tak perlu takut dan risau.
    Parti Melayu yang baru itu tak mampu buat apa-apa kepada UMNO.

    UMNO terlalu kuat untuk dicabar.
    UMNO juga terlalu kaya untuk diperlekehkan.
    UMNO terlalu matang (dah 70 tahun)untuk dipersendakan.

    Cuma hakikatnya, tiada parti politik sesebuah negara akan kekal selama-lama.
    Lihat sahaja di sekeliling kita.

    HIDUP MELAYU

    ReplyDelete
  5. Apa yang UMNO perlu takut, dedak masih ada banyak untuk mempertahankan UMNO. 1MDB dah habis boleh buat lagi 2MDB atau 3MDB. Berbillion-billion boleh disonglap, ahli UMNO masih tetap memuja presiden. Inilah kelebihan parti UMNO, kesetiaan adalah segala-galanya.

    ReplyDelete
  6. Biasa la tu dlm politik...parti baru ka, parti lama ka, orang muda ka, orang tua ka.... tak akan terlepas dari benci membenci, tidak akan terlepas dari maki hamun, tidak akan terlepas dari fitnah menfitnah. Akan ada yg disepak terajang keluar dari parti..maka akan ada yg hari ini kawan, esok lawan,akan ada yg hari ini musuh esok bersekonkol... terutama orang Melayu. Tak kira cerdik ke, bodoh ke. Lulusan universiti ke, lulusan sekolah Arab ke. Itulah realiti politik Malaysia



    ReplyDelete
  7. Betul 8:41:00 macam Tuan KD kita ni hari tu penyokong kuat Umno tapi kerana fitnah 1mdb bertali arus akhirnya dia pun turut membenci Najib.Tapi kerana Najib sebagai Presiden Umno dan enggan turun sebagaimana kehendak orang tua tu dia pun turut sama bantai Umno.Hari ni cuba kita marah ke DAP atau LKS orang tua KD ni pasti adalah antara orang yang akan bantai kita balik.Itulah putaran kitaran hidup didunia ini kepada sesiapa yang belum mengetahui nya.

    ReplyDelete
  8. La kasihan Admin,....ha..ha.
    Admin buka cerita pasal Parti Amanah....tapi pengkomen diskus benda lain
    Apa dah jadi ni Kluangman
    Dulu macam nak rak pertahankan UMNO,hanya nak Ajibgor lingkup
    La ni kempen lingkupkan UMNO.....Melayu mudah lupa
    Ini bukan kes makan dedak lagi,ni kes jilat kahak penjilat Kahak No 1
    Sebagai peminat no 1 you, saya hanya bolih tulis ini ha...ha...ha


    ReplyDelete
  9. Kata TUN M, Baling gelas pun tak pecah. Sekerang Macai guna taktik air mata DUYUNG .

    ReplyDelete
  10. Rasanya kalau dasar penubuhan parti baru diasaskan kepada dendam dan sakit hati, dah tentu akan hancur...percayalah!!

    ReplyDelete
  11. tun m keturunan keling....kaki putar belit....gelojoh...mabuk....haaha

    ReplyDelete
  12. Kalu dah tahu baling gelas pun tak pecah usah lah lagi memecah belahkan orang melayu yang sememang nya sudah berpecah belah,kerana risiko Tun M meninggalkan melayu dalam keadaan yang sangat berpecah belah amatlah besar berdasarkan usia nya.

    ReplyDelete
  13. Melayu perlu dipecahkan utk asingkan yg jujur dan yg curap

    ReplyDelete