Thursday, August 11, 2016

BERSATU TOP RANKING

BERSATU nampaknya kini sudah meniti dari satu bibir ke satu bibir tetapi itu tidak bermakna skandal terbesar dunia dilupakan.

Tanpa perlu kempen dan tanpa kos iklan,  juak dan barua jadikannya sudah gah seluruh rantau.  Terima kasih.

Dari logo sampailah kepada apa sahaja tentang BERSATU dibelek satu persatu,  kemaruk nak cari silap dan cacat.

Belum pernah terjadi kepada mana mana parti politik dalam dunia,  belum lagi sah berdaftar ia sudah dihebohkan.

Mungkin ada yang berminat nak sertai tapi dedak sudah termakan lebih dari had,  hutang budi kenalah bayar dengan body....

Majoriti pemimpin umno yang sudah expired termasuk ku li meramalkan "sukar". Sukar tentulah kepada orang-orang seperti ku li yang takut dan jijik untuk bermandi peluh bersama rakyat.
Tetapi buat Mahathir, menubuhkan parti baru samalah seperti berdoa mengharapkan malaikat diutuskan untuk membungkam musuh.

Belum apa apa lagi,  secara jujur dan tidak hipokrik, DAP menolak dan menentang penubuhan BERSATU kerana tentunya ia lebih baik dari umno,  baik dari segi pemimpinnya yang lebih bersih dan akan jadi pilihan majoriti Melayu,  hasrat DAP menarik Melayu ke partinya,  terbantut dengan kehadiran  BERSATU.

Pendirian DAP jelas menggambar pemimpin umno yang pura pura menyatakan BERSATU tidak lama,  sekadar memujuk pembohongan diri sendiri.

# Perkembangan terbaru yang menggambarkan Tun sedia berdebat apa saja isu asal menguntungkan takyat merupakan tamparan hebat kerana Najib masih membisu.


16 comments:

  1. Lanun Bugis Nyut Nyut senyap sedang sedap menyunyut...

    ReplyDelete
  2. Malas nak komen.Tajuk mengada-ngada

    ReplyDelete
  3. Blog ketandusan idea.. Lebih kpd menjilat.. Semakin hari semakin suram je blog blog barua cmni...

    ReplyDelete
  4. hahahahaha..kelakar lar KD..dia kata suram..tp sibuk lak nak menempel kat sini..rasanya blog macai najib lagi lar surammm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betoi betoi betoi. Dedakian perangai sebijik mcm jebon.. Dia yang kalut menempek dia plak kata suram.

      Delete
  5. 6.23 n 6.24 pegi mampus la lu... gi la komen bagus nya kat blok UMNO anjing yg dh nk mampus tu... org da tk peduli dgn UMNO... klu ade yg nyokong pn sbb dedak yg klu org siam tmpt aku derang beri mkn kat babi je... dasar UMNO skrg rasuah je yg utama... dr tuan presideng yg terima derma riburibu juta smp la ketua cwgn kucing kurap yg boley dedak sikit dr tuan presideng semua nys mentekedarah duit haram sumber rasuah dn mencilok duit rakyat... patut la berkubur nnt UMNO pd PRU 14 nnt... dn kubur tuan presideng akan dikencing rakyat generasi akan dtg krn menggadaikn harta negara kpd negara asing... termasuk kubor ko berdua... celaka sungguh UMNO skrg dan penyokong2 nya...

    ReplyDelete
  6. Dunia akhirat celaka Lah sapa sapa yg menyokong najib and seluruh ahli umno.
    Rakyat Akan bang kit and laknatullah Lah Wahai najib and pemimpin umno.
    Berjawaplah Kaum atas segala penipuan yg Telah dilakukan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tak eja elok2 sikit. Teruk betul ejaan kamu. Kamu marah sbb di kampung kamu tiada sekolah untuk kamu belajar mengeja dengan betul ke?

      Delete
  7. Dina dah meroyan..heh..heh..tu baru hantar borang, kalau dah mula ambil ahli, Dina meracau..boleh join jing jibbo Kat tampoi..
    Nak tergelok kak chah..hihi..hih..

    ReplyDelete
  8. HA....HA.....HA....SYOK SENDIRI
    Biol punya Admin....
    HA...HA...HA.....Berita Sinar Harian....kajian
    Patutlah dah 2 thn dikantoikan Najib....otak pemjilat kahak

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah....sudah sampai masanya Parti UMNO ditukar kepada BERSATU untuk memerintah. TSMY, percayalah ...ramai yang akan menyertai parti Tuan. Jangan gentar ....anda di pecat dari UMNO. Bukan anda meletak jawatan...anda di pecat. Tindakan speaks everything. Kenapa TSMY tak di benarkan membela diri, sebalik nya terus di hukum.

    Tertubuhnya Parti baru ini adalah kesalahan tangan tangan ghaib. Sekarang terima dan redha lah wahai orang orang UMNO.

    Silakan perjuangan mu TSMY. We are with you Insyallah.

    ReplyDelete
  10. SS lagi anon di atas.
    Apa hal Macai Khairuddin tak nak join
    Camno orang lain nak join,org kuat TDM tak nak join
    Apa hal parti ni,kalau Presiden ada affair dgn bibi orang..bukan Islam lak tu
    Apa lu ingat rakyat bodoh ke macam geng penjilat kahak
    Kena tipu olih TDM...

    ReplyDelete
  11. Dah seminggu berlalu - tajuk-tajuk blog masih lagi
    BERSATU!!!!!!!!!
    Hebat! Hebat!..............MARI KITA BERSATU, kalahkan UMNO!
    PRU14 nanati, saya akan pangkah BERSATU untuk parlimen
    dan party-party lain untuk DUN.
    BERSATU teguh, bercerai roboh!
    BERSATU!!!!!

    ReplyDelete
  12. YES Cik Minah....Of course. Ini adalah harapan bagi generasi kita akan datang. Negara di bebani hutang...anak cucu kita susah pada masa akan datang.

    BERSATU diharapkan dapat mengimbangi semula ekonomi Malaysia.
    Betul zaman ini penjajahan minda berlaku. Itu yang orang yang tidak memahami di jajah minda nya.

    BERSATU teguh, bercerai roboh...HIDUP BERSATU.....HIDUP BERSATU (hehe tak marah ke orang UMNO pakai perkataan Hidup).

    ReplyDelete