Google+ Followers

Thursday, December 1, 2016

DAP PERLU DITAKUTI OLEH SEMUA ORANG MELAYU...

Orang Islam, orang beriman tidak wajar berfikiran cara orang Melayu berfikir... Kena jaga akidah.

Memadai jaga akhlak,  DAP yang akan lebih takut..



# Tak makan duit haram,  amanah adalah akhlak terbaik Islam. Bukan sekadar DAP,  dunia pun akan hormati.

10 comments:

  1. KENAPA MESTI TAKUTKAN DAP...........???????
    Najib kata KALAU TAKDA UMNO, MELAYU HILANG DI DONIA.
    Adakah UMNO ITU LEBIH BERKUASA DARIPADA ALLAH.......??????
    Kalau jatuh bangun Najib pun kwetentuan ALLAH, mengapa kita
    nak takutkan DAP.......??????
    Hidup mati kita digtentukan ALLAH, jadi GTAKUTKANALLAH SAJHAJA.
    Kita boleh undi DAP, PKR, AMANAH ataupun BERSATU.
    Nasib Melayu di tentukan Allah.
    Kalau Allah kata hilanglah kau Melayu, habislah kita.
    Tapi kalau umno jatuh dalam PRU14, MELAYU TETAP ADA!!!!!

    ReplyDelete
  2. Kalau UMNO jatuh merudum tergolek PRU 14, melayu tetap ADA.. YEZZA

    ReplyDelete
  3. Dulu my forefather pun kata jgn takut PAP... now tgk lah generasi cucucicit...gigit jari je laa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sk s, kualiti melayu di sana yg perlu ditIngkatkan, jangan salahkan PAP.

      ISRAEL pun kecil tapi separuh dunia di bawah kuasanya.

      Delete
    2. Sk S lebih takutkan DAP daripada ALLAH.
      Kalau Melayu takda, UMNO akan hilang di donia.
      Tapi, kalau UMNO takda, MELAYU tetap boleh survive.
      Kalau tak mahu lihat Melayu di Singapura kerana kononnya
      hidup mereka menderita macam orang Rohingya, kita tengok
      Melayu di Ostralia, New Zealand, USA, London atua di
      mana-mana.Di sana takda UMNO to prop up them.
      Mereka survive.
      Allah berfirman, akan sentiasa membantu bangsa yang
      kuat berusaha tak kira Melayu, Cina, Arab atau Yahudi.
      Duduk di bawah UMNO pun kena survive.
      Subsidi dah takda, Biasiswa pun dilupus, bajet untuk
      pendidkan dah ciput, sara hidup tinggi, inflasi naik
      mencanak - takda sayor yang rega RM1..00 lagi tapi
      MELAYU TERUS SURVIVE.
      Kerajana lebih takut kat pengedar dan ikut cakap mereka.
      Mereka kata naikkan harga, Kerajaan patuh ikut telunjuk.
      Melayu terus survive.
      PERLU KE UMNO...........???????

      Delete
    3. ko la yg bodoh. pandai mcm manapun melayu singapore tetap jd no 2. meritokrasi alasan je. skrg cinabeng singapore pun da panas punggung sbb kjaan diorg lyn foreigner sbb lg pandai dr mereka. so ternyata cinabeng pun bukan kaum yg pakai sgt meritokrasi pun. da mmg pegang political power da tentu nak bhgn lebih. tgk kat US mcm mana trump bleh menang. kalo ikut meritokrasi da tentu dia x perjuang spy comp2 amerika kekalkan bisnes kat US. biar je comp2 bukak kilang kat china, produktiviti lg tinggi dan lg murah.

      jentayu

      Delete
  4. Alah jentayuuuuuu.....terimalah kenyataan SEMUANYA KETENTUAN ALLAH.
    Najib jadi PM KETENTUAN ALLAH..
    Matawanga jatuh ketentuan ALLAH, taraf hidup tinggi, ketentuan ALLAH
    Kalau UMNO lingkup pun KETENTUAN ALLAH.
    Kita berserahlah kepada ALLAH.
    Nak buat apa berserah kepada UMNO.
    UMNO bukan tuhan, sedangkan UMNO pun bergantung pada Melayu.
    Takda Melayu, takda umno.
    Takda DAP UMNO takda menda nak diperjuangkan.
    Jadi, terimalah KETENTUAN ALLAH.
    ALLAH MAHA ADIL DAN MAHA PENGASIH.
    KEPADANYA KITA BERSERAH.

    ReplyDelete
  5. Melayu di selatan Thailand pun boleh hidup cik minah oii.Gypsi di Eropah pun boleh survive,Rohingya di Myanmar pun masih belum pupus lagi.Tapi kenapa kau tak tanya kaum kurdish yang masih belum hilang identiti nya terus berjuang bagi memerdekakan wilayah2nya yang telah hilang dan kenapa pula yahudi di Palestine bermati-matian dan sangat tidak malu merampas tanah orang begitu saja untuk mendirikan negara Israel.Jawab nya kerana semua bangsa didunia memerlukan sebuah negara mereka sendiri yang diperintah dan dikendalikan oleh mereka.Jangan pulak kau bandingkan dengan sifat2 mereka yang suka berimigeran.Semua bangsa didunia ini ada kaum nya yang berpindah randah hatta orang Amerika atau England sekali pun.Orang komen kau pun nak komen tapi entah hapa-hapa

    ReplyDelete
  6. Beza cik minah dengan nek tempoyak,dua-dua nya sama bodoh.

    ReplyDelete
  7. Bkn DAP shj. UMNO la ni pun kena takot.
    Jual ipp ke china.
    Jual tanah sg besi ke china.
    Buat hutang baru dgn china 55B.
    Xtau lg apa umno jual kt china.

    ReplyDelete