Google+ Followers

Sunday, December 11, 2016

PAKATAN HARAPAN LINTANG PUKANG


Siapa yang penjarakan Anwar sekarang (?)



Tidak dinafikan PAU yang dikawal telah menunjukan penyatuan satu suara perwakilan khusus menyokong Presiden parti.

Cuma kekurangan penyertaan Solidariti Rohingya UMNO+PAS dan surat palsu perletakan jawatan Zahid agak mencemar.

Lebih teruk bila kerajaan berdiam diri ketika Istana Negara kekurangan kerusi untuk Tun Dr Mahathir.
Alangkah budiman dan hebatnya Najib kalau ada budibicara dan menghantar satu kerusi untuk Tun Dr Mahathir di Majlis Pertabalan.

Berbalik kepada penyatuan UMNO dan lintang pukang Pakatan Harapan dan BERSATU,  apalagi yang ditunggu, pilihanraya sudah boleh diadakan besok..

Cakap dan action biar sekata.. kali ini biarlah kami nak tabik spring UMNO




# Surat layang politik di Malaysia bukan benda baru,  tapi kali ini surat palsu TPM letak jawatan akan disiasat PDRM,  why so serius?

16 comments:

  1. All exit points in the country must be closely monitored.

    There is always the possibilty the M01 Pirate should just throw-in the towel having bought time...there must be deal struck somewhere for the Bugis Pirate to safely abdicate knowing dUMNO is sinking faster than they thought!

    Idi Amin himself exiled and died in Saudi Arabia. Nawaz Shariff too hibernate there before being resurrected.

    Idi Amin Malaysia?

    ReplyDelete
  2. The outcome of 12th dec hearing could be decisive as to which options najib will pick.

    ReplyDelete
  3. Just thinking why ulama tak pernah nasihat MO1 dan kuncu2nya menghayati characters of prophet mohammad saw. Atas mimbar jumaat yang lalu, umat islam diSURUH ikut ajaran nabi tapi perlakuan MO1 dan kitchen cabinetnya bertindak the opposite of perlakuan nabi mohammad saw....di mana silapnya???

    ReplyDelete
  4. Ayat perli boleh jadi ayat betul tau. Rasanya macam nak sejukkan hati je. Kalau penulisan surat palsu itu dianggap serius dan akan disiasat, apa masalahnya. Benda2 jahat ni perlu dicegah...tak gitu kd. Takkan ko nak galakkan pentotok-pentotok parti baru cap bunga dan serpihan pas tu buat kerja jahat menulis surat layang? Kalau boleh biarlah mereka yang terkeluar dari umno dan pas tu orang yang baik2 belaka. Yang jahat biar kekal dalam parti lama....kan kan kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. The writer/s are wetting their pants now. Whilst umno love to accuse oppositions in particular Bersatu, latest info seems to indicate it wad the work of umno guys pitting zahid and hisham......

      I am apoliticak but that is politic of umno

      Delete
  5. Hari ini pula blogger pro umno speculates yang DAP pilih mukhriz, bukan muhyiddin jadi PM. Mengapa.... untuk menyokong tohmahan mereka dari awal yang tdm mahu anskny mukhriz jadi PM. Nampak tak?

    Itu sebab saya katakan poisen pen letter was done by umno men themselves.

    ReplyDelete
  6. Sdra Othaman,

    Apa pendapat anda, ada beranikah KJ menjawab tuduhan mukhriz pasal surat letak jawatan? Kalau tuduhan itu fitnah, ada kemungkinan KJ tampil untuk saman mukhriz?

    Yang pasti, berani kerana benar, takut kerana salah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Coba anda baca tajuk dari blog mykmu..
      MEREKA CEMBURU KERANA SAYA MESRA DENGAN PM - ZAHID.

      Secara logiknya dalam sesebuah organisasi, internal jealousy is common....

      Have you heard VP Samsung jealous of SVP Apple close to President of Apple?

      The most logical position MUST BE VP Apple is envious of SVP Apple for his close relationship with President of Apple. This makes sense.

      So taking this cue, the writer/s of the poison pen MUST have come from within....tak kira position in umno, not opposition.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Salam & good greeting to you bro 4:34 pm.

      This 'fOXFORD' KJ is as sly as a fox. Equipped with academic extraordinaire, he can opt to be good guy, bad guy, or completely neutral... but sorry it seems he's always crafty, clever, and cunning. His sly nature sometimes results in untoward activities. So it's not uncommon to see him portrayed as thief or con-artist. In other words, he's a classic Trickster Archetype. He's 'too clever'; another term for Too Clever by Half is "outfoxing himself". Henceforth, this sly fox invoked under the phrase "crazy like a fox" for when the brilliant plan seems crazy to anyone who isn't quite as brilliant. His track record on how he became INSTANT MILLIONAIRE, wooing daughters of 2 potential PMs (DS Anwar & Tun Dol), buying votes to be elected as UMNO Youth Chief and sometimes 'playing dumb-dumb to play safe'....are all self-explanatory....!! Furthermore, he is yet to prove his significant contribution to the Malays, Islam and the nation. Ex playboy model who dreams to be the youngest PM in Malaysian history.

      I don't think he has the gut to respond the allegation made by Mukhriz.

      Delete
  7. “Saya berdoa agar orang yang membuat fitnah tersebut cepat-cepat bertaubat. Semoga ALLAH mengampuni dosa mereka,”

    Itulah kata2 shahidan kassim.

    Sebagai rakyat melayu beragama Islam saya kata,"“Saya berdoa agar orang yang menyamun wang rakyat melaui 1MDB dan SRC dan mereka yang melindungnya cepat-cepat bertaubat. Semoga ALLAH mengampuni dosa mereka kerana menzalimi rakyat,”

    ReplyDelete
  8. Apa yang Shahidan cakap itu betul, tetapi dia juga patut berdoa seperti apa yang anda dan seluruh rakyat doakan.

    ReplyDelete
  9. Pusing kok mana pun,takan mengubah najib tu pencuri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang nih 2 perpuluhan 6 billion BETUL.......masakan tidak? Tun M, anda 6:43, saya dan juta lagi ada mengatakan dia PENYAMUN, PENCURI dll.....tak juga di saman nya!

      OK lah, kita orang rakyat kecik ajer....WSJ? Dah berapa SELASA dahhhhhh....setahun setengah beb! Sarawak Report? The Edge, ABC Australia, NYT, Bloomberg, FT, Reuters dan banyak lagi akhbar termuka dunia termasuk China Morning Post (surat khabar dari CHINA yang si Lanun masih tagih diberi hutang dan lelong segala nya)...semua FITNAH sekor PENYAMUN bersamun dengan 40 Keldai nya ie barisan kayu cabinet lah katakan......tak juga disaman saman fitnah tuh hoi!

      Ahli dUMNO mana? MT dUMNO mana? MCA, MIC mana? Gerakan? Wei.....murah sangat banyak tuh semua cukup senang kena beli!?

      Delete
    2. Saya sehaluan & masih berpegang kata2 anon 6:43 pm, "Pusing kok mana pun,takkan mengubah najib tu pencuri".

      Menyentuh ttg 'Lintang Pukang', siapa yg sebenarnya selama ini lari lintang pukang? Bukankah selama ini Najib & gerombolannya semua lari lintang pukang tak sanggup bersikap gentleman/berhadapan dgn Tun Mahathir di sesi 'Nothing To Hide' & sesi press conference di Dewan Rakyat baru2 ini berhubung 'salah gunakuasa Speaker Dewan, Pandikar Amin'.....???? Mereka hanya berani cakap besar berdegar-degar di belakang atau di masa ketiadaan Tun Mahathir.....BENAR-BENAR PENGECUT....!!!


      Apakah ini petanda sejarah buruk akan berulang? Dalam catitan sejarah, Kerajaan Melayu Kesultanan Melaka jatuh tumbang & dijajah oleh bangsa Feringgi apabila pemimpin berwibawa bernama Tun Mutahir dihukum bunuh oleh Sultan Mahmud dek hasutan, pengkhianatan & tamak haloba oleh pembesar2 istana, terutama Raja Mendaliar, Pateh Karma Wijaya & si Kitol.

      Melayu mudah lupa.....!!!!

      Delete
  10. Othman sudaa masuk kt sni plaa.Othman pe citer Putra Merdeka tempat ko berkubang dh tada posting baru
    Nampak beralih kubang plak ye..!

    ReplyDelete