Sunday, September 17, 2017

MERAIKAN PERBEZAAN PENDAPAT....BUDAK BUDAK NAJIB TAK BUAT HOMEWORK KE


Bawa masuk Ibrahim Ali semula ke umno lebih value added.




97 comments:

  1. kesian kd. pedih smpai ulu hati nampak hohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pedih smp ke hulu hati?
      Kikikikiki..
      Cai najis budak hingusan cuba cari apa persamaan dan perbezaan antara ibrahim ali dgn mike tyson dlm karier politik masing2.

      Lps tu br phm maksud value added.
      Kikikiki

      Oh lupe cacai najis bkn shj kena jdk bodoh, malah kelihatan bodoh.

      Delete
    2. Eh ehhh betul la! Masa dulu dulu gua ada interview nak jadi ahli umno, pastu dia tanya awak bodoh x? Mesti wa cakap x, terus masam muka dorang sambil koyak borang umno tu..baru skang wa faham!

      Delete
    3. "Masa dulu dulu" tu time Atok 92 menjadi Maharaja le tu.. Sekarang ni semua yg bodoh bodoh tu dh ikut atok terjun dlm kubang taik DAPig's...

      Delete
    4. kesian macy. kononnya nak kata ahli2 umno termasuk pemimpinnya bodoh. maknanya macy bersama2 geng pembangkang lagi la bodoh bertingkat-tingkat sebab nak lingkupkan umno yang dikatakan bodohpun tak mampu. siapa yang lebih bodoh sekarang? kwang kwang kwang...

      Delete
    5. Lingkop x lingkop pun dapatla jugak 53% undi popular! Jaadilahhh!

      Delete
  2. aina & hamidah dh kuar parti bunga. ko bila plak KD? x de faedahnya dok merhoyan hari2 kt blog yg tak seberapa ni ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sape meroyan??????hehehe....aku rasa KD tak meroyan....kamulah meroyan kat blog ni....pergilah kamu kt blog umeno..... hehehe

      Delete
  3. Kat us ari tu x ada sidang media, jadi terpaksa buat sendiri kat sini lepaskan gian! Nnggggggahhhhhahahhahaha ..sorry lawak ari tu x abis lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macy

      Wa caya lu....lu kasi sengat sama donkey monkey dungUMNO...dorang atack sama lu makna nya layanan yang lu bagi menyengat!

      Delete
  4. semua backfire.
    dah mcm bagai tahap melawan rakdir.
    buat apa pun tak betul.
    nk pujuj cina dh tekeluar nk ugut cina.
    fake suppoters kt aorport pun tawar hambar.
    malah , semua dah mula jd joke...
    A9Q7 pun berbaki 2-3%.
    terbitan unggul pun dh cop crook.
    media tempatan dh jadi program lawak sejuk basi.
    semua buat tk jadi...
    Kan itu lawan takdir?



    ...Tapi, tetap lawak, beb, friend,hakhakhak, tui.
    nyahnyahnyahnyah...

    ReplyDelete
  5. Rakyat malaysia terpaksa membayar harga yg mahal utk berhibur!

    Kuala lumpur 18 sept: Calon pelawak antarabangsa merangkap perdana menteri malaysia najib tun razak telah membuat penduduk dunia x kering gusi dgn lawak beliau yg di adakan di usa baru baru ini. Persembahan beliau yg bertajuk " saya akan membantu amerika mengukuhkan ekonomi mereka" telah menjadi fenomena dalan sekelip mata. Beliau yg sebelum ini mengalahkan david copperfield dgn menghilangkan sebuah pesawat penerbangan komersial utk selamanya mendapat pujian dari copperfield yg boleh menghilangkan pesawat hanya untuk beberapa minit. Najib juga terkenal sebelum ini dgn magisnya yg boleh membuat akaun banknya sarat dgn duit tanpa dia sendiri menyedarinya. Rakyat malaysia diberitakan terhibur dan ketawa mengekek ngekek dgn persembahan beliau telah melupakan seketika keperitan hidup akibat tekanan kos sara hidup yg tinggi disbbkan oleh gst. Lawak terbaru beliau ialah membuat seorang lelaki tua masuk kedalam tong yg penuh taik juga tidak menghampakan. Kelihatan juga manjing manjing ( sejenis species kacukan manusia binatang yg hampir pupus hanya terdapat dimalaysia) menari nari bergolek menyalak melolong lolong menyondol sesama sendiri dalam keadaan histeria akibat kelucuan melampau sehingga sesetengahnya tercirit taik hijau dalam seluar masing masing akibat dari fenomena ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya kalau tak berapa mahir atau faham bahasa diplomasi....tak payahlah nak memperbodohkan diri sendiri. Kita kalau nak minta kerja pun atau nak ambil upah atau hendak berniaga... bahasa diplomasi akan menggambarkan kesungguhan... keikhlasan dan harapan kita agar orang boleh bagi kita ruang atau peluang. Contohnya jika kita memohon kerja sebagai jaga bank pun masa interview kita akan kata " saya akan berkhidmat dengan cemerlang demi menjaga nama baik bank dan keselamatannya. Insha Allah pelanggan2 tuan akan gembira berurusan dengam rasa selamat dan selesa"... Setakat jaga sorang jer kut untuk sebuah bank yang besar ..... kalau sesekali dia mc pun atau kekurangan jaga pun tak tutup jugak bank tu... dan kalau dia nak ambik bangla pun boleh ajer.... jadi untuk membolehkan orang yakin dengan permohonan kita sudah tentulah kita akan berdiplomasi (kecuali penulis di atas tidak pernah melalui pengalaman ditemuduga)... atas nama bahasa diplomasi itulah cara sebutnya.... takkan lah masa interview nak sebut gini plak. "Engkau bayar aku aku kerjalah... pandai2lah aku jaga... dah memang kerja aku.... kalau pelanggan nak tanya apa2 bukan susah pun aku tunjuk jer jari kat mesin nombor giliran.... So kau nak kasi aku kerja tak??".... Jadi tuan begitulah kaedahnya... PM Najib adalah pemimpin negara... sudah tentu dia faham kaedah diplomasi ni... lagipun penulis rasa sudah banyak penjelasan dan berita yang memaparkan cerita sebenar pertemuan tersebut.... jadi tak payahlah ek kita buat dosa kering.... kecualilah kalau tuan masih nak bergelak2 lawak sebagaimana Tun dok galak menggelakkan Najib....

      Delete
    2. Wak nak citer psl apa sebenarnya wak? Bleh summarize x?

      Delete
    3. Nak cerita pasal jangan letak akal kat lutut....

      Delete
    4. Elokla wak! Tgok dua tiga org kat sini bukan stakat akal kat lutut, tapi langsung x ada akal..org nak kerajaan yg boleh menyenangkan rakyat, dorang pulak mati mati mempertahankan kerajaan yg mencekik rakyat. Tolong nasihat dorang ckit wak!

      Delete
    5. Macy got A+....for such an interesting observation. Keep it up and you will beat mad selan's cummulation GPA handsdown...

      Delete
    6. Betul tu... nak gak dengar atau baca bukti mana yang menunjukkan parti2 yg ada dalam HARAPAN boleh memberi harapan yang lebih baik sebab setakat yang kita nampak tak sekor pun ada kredibaliti yg benar2 boleh meyakinkan rakyat bahawa mereka tidak lebih dari menunggu peluang hendak mencekik rakyat.... setakat gebang bolehlah.... dua tiga hari lagi kita nengok bertapa terkinja2nya mereka kena "jolok"...
      Seperkara yang amat lawak ialah bila tohmahan mengatakan kerajaan yang sedia ada mencekik rakyat.... kita masih lihat rakyat masih mampu berbondong dengan percutian mewah dan santapan2 ala2 hipster yg dah tentu mahal... jika di renung dan dikaji mereka ini hanya bising dan mengeluh hanya kerana bukan tidak mampu untuk memenuhi kemahuan mewah mereka... tapi hanya kerana tidak dapat melakukannya semahu mereka itu sahaja.... dan jika meniti citra keluh kesah rakyat yang terbeban dengan isu2 lama ketika pemerintahan PM ke-4.... makhluk itu sudahpun tersisih dan menyisih secara menyongsang pula dengan sekarang ini memikul beban dosa yang semakin dinampakkan satu persatu dari ketamakannya.... persoalannya kenapa barah itu kini mahu dijadikan sebagai kutil2 dibadan pula? Sanjung yang tiada tolok banding.... yang didendang sebagai penyelamat pula... Kita bersyukur Pak Lah dan kini Najib menjadi PM kita.... yang sedang membetuli kebobrokan itu.... bermimpilah HARAPAN

      Delete
    7. Negars demokrasi wak...klu x cuba mana nak tahu btul x. Klu kerajaan baru tu lagi teruk, lima tahun tukar balik...lagipun boleh lgi teruk dr yg ada sekarang ke agaknya? Tgk kerajaan selangortu elok jer,dah dua penggal, maknanya majoriti puas hati kot. Ikut logik la! Yg beria x bagi tukar tu yg kat atas tu, takut semua terbarai. Tak gitu wak gendut?

      Delete
    8. Ya betul.... negara demokrasi...sebabtu kerajaan sedia ada tak kecoh pun walaupun pp dan selangor milik pembangkang sekarang.... walaupun perak dan trengganu pernah hilang dan meskipun kelantan masih milik PAS.... dah nama pun demokrasi.... tp sejauh mana benarnya pp dan selangor diurus tadbir dengan baik.... tikus sebesar kucing.... sampah bagaikan longgokkan origami... dan macam2 lagi.... dua penggal memerintah tak ada apapun terbarai pemerintahan sebelum ni? bagai yang depa momok2kan... maknanya apa?... melainkan semakin nampak baik punya cilok hasil buatan sendiri yang menunggu masa.... jalan2 tidak juga percuma... pendidikan tinggi masih ada yurannya... nak kata biasiawa.... sama jer.. sekadar pinjaman tanpa bunga... ishhh... takda manalah hebatnya rezeb perbendaharaan bertambah kononnya... nak bangga apa sekadar peruntukan yang langsung tak di belanja.
      Bukan masa nak mencuba kalau dah kredibalitinya sejauh ini pun buat rakyat susah nak percaya.... takut nanti hilang semua baru ternganga. Aksi2 retorik dan hipokrit yang semacam keperihatinan dan kemarhainan lenyap dan timbul bermuaim... tiada lagi memakai boot Phua Chu Kang turun ke longkang... tiada lagi sendu kononnya tolong mencuci baju.... tiada juga lapar rindukan nasi lemak anak dara mahupun mak janda. Yang ada... mencebik2 mengejek kelebihan orang lain sebab diri sendiri .... kain buruk pun lagi berguna.

      Delete
    9. Selangor dan pp dua negeri yg terendah hutangnya dgn kerajaan persekutuan, bonus 2 bln penjawat awam..2 tu cukup dulu untuk permulaan wak gendut!

      Delete
    10. Hang cakap pasal dua bulan bonus ni aku rasa nak gelak sangat2.... cuba hang tanya PBT di selangor.... macamana pening kepalanya dia orng nak bayar bonus bila MB umumkan bonus 2 bulan.... ni blum masuk hujung tahun ni nak bagi bonus budak nak naik swkolah lagi.... skr ni dah start potong perbelanjaan itu dan ini.... sebab apa YDP kata takut nanti tak cukup duit nak bagi bonus bila MB umum.... mmglah dia bagi bonus... sebab lebih 90% kakitangan orang melayu.... cina dah tentu2 sokong Pakatan dah... terutama di SubangJaya... Dan Petaling jaya.... Hutang rendah pun konon jugak... defisit belanjawan tetap lebih..... adehhhhh...

      Delete
  6. Kesian macai semenjak tiga minggu ni tak pernah segila ini meroyan nya dari semenjak najib sebelum ke US,semasa di US sehinggalah balik US darjah meroyan nya bertambah hari-hari.Kini peningkatan meroyan semakin berganda dengan pengumuman mat taib rejoin semula Umno dan ainina dan hamidah pula istihar keluar parti.Akhir dalam cap bunga yang tinggal hanya lah 3 M berserta dua tiga macai yang bersahut sahutan di sini.Kah kah kah..... itu la ikut sangat katak tua melompat.Lompat keluar,lompat masuk,lompat keluar,lompat masuk dan lompat keluar lagi akhir nya dalam kandang Dapig ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa kau merapu ni bai, tak berapa nak faham bahasa manjing la, nasib baik ada google translate. Tapi ni yg kluar:

      Grrrrrrrr.. wulf wulf grrrrrrr taik grrrrrr jho lo wulf wul grrrrrrrrr sedap grrrrrrr..wulf wulf grrrrrrrr nak grrrrr wulf wul grrrrrrrrrlagi grrrrrr wulf wulf


      Ada sesapa boleh translate x?

      Delete
    2. Hehehe..

      Salakan bahasa macai PELIHARAAN..
      Menunjukkn bahasa sendiri..
      Sendiri la translate sebab bahasa tu Pakatan Hanjing je yg melolong hari hari..

      Ce translate.. Bg kami faham..

      Delete
    3. MaCY ngah barking.... mengajuk salakan TOP DOG DAP.... now DAP tak payah cakap apa dah.... TOP DOG dia bleh salakkan... untuk semua agenda yang pernah DAP cuba bawa tapi berjaya di sailang oleh hulubalang2 UMNO.... mereka kata kita "kasi melayu screw sama melayu"

      Delete
    4. X pernah gua cakao apa apa psal dap, tapi najib sah pegi menyembah bapak zionis bawak ufti...nak jadi manjing yahudi, buatlah senyap senyap! Nanti diri sendiri yg malu wak gendut!

      Delete
    5. Perbezaannya adalah:

      Najib dijemput Presiden Trump ke White House untuk lawatan kerja juga sebagai seorang sahabat. Membawa bersama KWSP yang membuat pelaburan sehingga RM16.8 bilion yang memberikan pulangan lebih tinggi yang memberi keuntungan kepada para pencarum. Bukan macam Tuan macai, guna dana, pulangnya entah ia entah tidak. Para pencarum la yang rugi.

      Tuan macai membayar pelobi untuk berjumpa Presiden Bush di White House. Pelobi tu pula seorang penipu yang sekarang ni di penjarakan di penjara Amerika.

      Hutang Amerika USD17.9 trilion, hutang Malaysia USD0.877 trilion. Siapa lebih miskin?

      Tuan macai berkawan baik dengan Soros seorang Yahudi dan penyumbang terbesar dana Kerajaan Israel dan Clinton Foundation. Dana itulah yang digunakan oleh tentera Israel ke atas penduduk-penduduk Palestin yang tidak berdosa.

      Delete
    6. Perbezaannya adalah:

      Najib dijemput Presiden Trump ke White House untuk lawatan kerja juga sebagai seorang sahabat. Membawa bersama KWSP yang membuat pelaburan sehingga RM16.8 bilion yang memberikan pulangan lebih tinggi yang memberi keuntungan kepada para pencarum. Bukan macam Tuan macai, guna dana, pulangnya entah ia entah tidak. Para pencarum la yang rugi.

      Tuan macai membayar pelobi untuk berjumpa Presiden Bush di White House. Pelobi tu pula seorang penipu yang sekarang ni di penjarakan di penjara Amerika.

      Hutang Amerika USD17.9 trilion, hutang Malaysia USD0.877 trilion. Siapa lebih miskin?

      Tuan macai berkawan baik dengan Soros seorang Yahudi dan penyumbang terbesar dana Kerajaan Israel dan Clinton Foundation. Dana itulah yang digunakan oleh tentera Israel ke atas penduduk-penduduk Palestin yang tidak berdosa.

      Delete
  7. KD..dgr citernya..kunun Mike Tyson nak bawak 8 exco PKR dan 13 ADUN PAS untuk cross-over..dan seterusnya menjatuhkan kerajaan PH di Selangor..mcm coup kat Perak tu lar..malangnya..bila tiba masanya..hanya Mike Tyson yang muncul..tak tahu lar sapa yang kena kencing dalam kes ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..

      Anon 6:13 Macai TERNAKKN DAPig's mula mereka cerita dn membina persepsi.. Lepas tu fitnah menyusul..

      Hehehe.. Taktik lapok la macai oiiii....

      Delete
    2. Aku rasa boleh agak siapa kena kencing sbb masa lalu kat pwtc ari tu bau hancing perap jenis kencing makan petai punya. Ada pesta kencing sama sendiri ke kat bangunan umno? Sesiapa ada info x, tlg share!

      Delete
    3. Hahaha...

      Steady la JING BELAAN DAPig's 6:25..
      Species paling setia menyalak kt sini.. Salakan dh bermula utk mengiyakan cerita rekaan Anon 6:13.
      Species ni akn ulang salak bertubi tubi utk bina persepsi dn terus memfitnah. Ulang tayang bertahun tahun je taktik yg BELAAN ni mampu buat pun.. Bertahun tahun PH - Pakatan Hanjing ni kena berak berganti ganti tentang fitnah NAJIB akan ditangkap klau ke US. Tp tak kena tangkap la pulak, malah diraikn disana oleh US. Skrip, persepsi dn fitnah bertahun lamanya
      hancur dn pupus. Otak macai semakin mengecut la dibuatnya.. Tu pasal la macai setia ni meroyan putar dn pusing ligat dr satu isu ke satu isu.. Isu sampah je yg macai TERNAKKN ni urung secara berjemaah hari hari. Mari sama sama kita lihat Pakatan Hanjing ni pusing lebih ligat lg...


      .

      Delete
    4. Ishh! Ada manjing dah panas telinga la! Chill out bro! Mari kita berhibur..saya ingin membantu amerika mengukuhkan ekonominya..mmmhuahahahahhahahha

      Delete
    5. Bukti otak macai TERNAKKN DAPig's yg sememangnya kecil telah semakin mengecut.. Hehehe. Kesian.. Mempamerkn kecelaruan identitinya..

      Delete
    6. Aisey marah pulak! Rilek la man a/l jing, manjing. Amboiii, smenjak upgrade jdi manjing yahudi ni hang sombong noii! Dulu masa jdi manjing jho blo job, merempat makan taik hari hari, hang tak ingat? La ni dpt makan burger dgn taik yahudi dah mula nak blagak! Dasar melayu tong taik umno!

      Delete
    7. Hehehe..

      Macai TERNAKKN DAPig's dh desperate merapu rapu mengecilkn lg otaknya.. Hehehe.. NAJIB NAJIB .. Apsal le kau ni tak kena tangkap dgn US?? Sebab kau tak ditangkap la maka Macai2 TERNAKKN DAPig's ni dh berputar putar ligat membodohkn diri.. Hehehe.. Kesian..

      Delete
    8. Eee! Seronok betul tgk geng geng bodoh ni! Terhibur betul..kih3 , lawak amerika, pastu tong taik, ari ni apa pulak! Tengah tunggu ni! Sambil sambil tu tgk manjing manjing tengah melolong sbgai selingan! Ekonomi amerika! Mmmmuhahaha.. lawak giler

      Delete
    9. Macai TERNAKKN KESAYANGAN DAPig's merapu rapu lg sambil menyondol nyondol sendirian utk menghiburkn hati TUAN DAPig's.. Mengakurkn kesetiaannya memperjuangkn agenda EVENGELIS DAPig's yg ketandusan isu..
      Mari lihat lg berputarnya si bodoh ni selepas ini..

      Delete
    10. Geng manjing yahudi yg x ada idea utk komen, balik balik pusing ayat yg sama jer... moronnnnn!

      Delete
  8. memang sah meroyan la macaii...

    ReplyDelete
  9. Apakah lawak mad taib dicipta untuk menutup lawak mad trump dan lawak mad mana pula untuk mwnutup lawak mad taib..

    Mad taib di bawa masuk untuk jadi kempen manager pemilihan umno untuk memperkuat Hishamuddin (?)

    ReplyDelete
  10. who's next? hahahaha...
    jangan perlekeh beb. nanti sentap sampai kena telan ubat sakit jantung...

    ReplyDelete
  11. Kikiki.. Tq ds Najib.. Buat gimik sampai puak beruk pakatun meroyan tggu sdg media smlm.. Mcm2 gaya puak ni meroyan.. Mengigil terkncg dlm seluar pun ada.. Nti kita buat lg ds..gimik plg win.. Kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang terkencing x ada, yg kena kencing tu ramai lah kat sidang media tu! Coup de tat yg x jadi! Sampai pak jahid dari perlis bergegas balik, cancelkan dia punya function semata mata nak buat pc org yg larikan duit ke australia masuk semula dlm tong taik umno? Itula yg jdi lawak tu, muka kat belakang masing masing kelat! Gimik my asss!

      Delete
  12. Kalau KD rasa Ibrahim Ali lebih bernilai dari Mat Taib, knp tak pujuk dan tabur dedak sikit utk IA supaya sertai PH?
    Kalau KD ikhlas, berlapang dada dan tidak buruk sangka pd org lain, lantak pi lah sapa yg nak masuk umno pon. Kalau yg masuk umno tu teruk, kredit utk PH. Tak gitu? Sepatutnya KD, Macy, ted manoff dll penyokong PH bersorak gembira dgn kemasukan Mat Taib de dlm umno kerana ia memberikan advantage kpd PH.
    Entahlah, aku pun tak paham mcmana penyokong PH berfikir utk menang pru. Setakat berhujah lebat sembang lebih, tapi rak cukup kertas undi utk atasi BN masa pru nanti, no point.
    Mcm mat sabu, cakap mengalahkan petir, fakta mengalahkan org phd, tapi masih juga tak sedar diri bhw dia kalah 3 kali pilihanraya, hattrick kalah. Bila lagi nak sedar diri?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejak bila Tun jumpa umno kalah..?

      Umno tu pernah bawah kaki Tun dan kali ini memang tertirap habis..

      Delete
    2. Jgn cakap besar, jgn takbur, jgn rasa dah kuat dan cepat sgt hina orang lain.

      Delete
    3. Lupa la tu prk Sg bsr dgn K. Kgsr mahadet tlg kempen.. Terlungkup jgk.. Kikiki

      Delete
  13. Anon 8:17

    Orang yg paling bodoh adalah DAPig's dn PUAK TERNAKKNnya..

    Hari hari tak berhenti berdikir yg semua BN buat terhadap negara adalah bodoh..

    Tapi Puak puak TERNAKKN DAPig's terlupa yg mereka adalah lebih bodoh apabila setiap kali gagal menewaskn org yg mereka sangka bodoh..

    Bila BN mengatakn Puak PH - Pakatan Hanjing adalah BODOH.. Terbukti kebenarannya kerana yg PANDAI akn terus menang..

    Bila PH - Pakatan Hanjing mengatakn BN bodoh.. Terbukti sebagai membodohkn diri dn cuba berlagak pandai demi menutupi kedunguan otaknya menerima kekalahan Dr org yg mereka sangka bodoh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selama mana calon umno pernah bertanding dengan calon DAP..

      Yak berani kan..
      Tolak calon mca, mic bertanding dengan DAP..
      Punya le penakut..

      Delete
    2. X bodoh ke kalau org dok cekik leher kita dgn segala cukai tapi kita masih tersenyum lebar siap marahkan org bangun memberontak! Itu bukan bodoh biasa biasa, tu dah bodoh tahap dewa...bodohhhhh!

      Delete
    3. Anon bebal 8:48 berbicara tunjuk kebodohan..

      Tengok cermin dulu sebelum mengeluarkn ayat bodoh..

      DAP berani ke lawan UMNO???

      Delete
    4. Anon 854, kalau calon umno tak berani lawan DAP, kenapa membebel dan burukan DAP.

      Kalau DAP buruk jomlah masuk gelanggang DAP, tewaskan calon DAP..

      Calon DAP pernah bertanding menentang calon umno di raub, dan calon umno kalah..

      Delete
    5. Nak burukan DAP, itu kerja mca dan mic sebab mereka akan bertembung sesama mereka.

      Nak burukan AMANAH, itu kerja orang PAS, calon mereka yang berentap sesama mereka..

      Umno jangan sebok dengan amanah dan pas..

      Umno akan berdepan dengan BERSATU dan PKR..itu pasal goyang kuat oooooo

      Delete
    6. Adalah lebih bodoh bila keMAHAZALIMan selama 22 tahun diangkat kembali jd ketua.. Menjulang BAPAK PENYAMUN (bkn aku kata ye..ni mat sabu..anwar..kit sial yg dh sekelambu dgn korang yg lafazkn) utk melawan isu samun???

      Nk sangat mulut dn pergerakkn terkunci ke bila MAHA FIRAUN kembali ISA utk kepentingan kuasa mutlak dia..

      Berapa byak lg duit rizab negara utk diperjudikn dgn sesuka hati..

      Berapa banyak lg nk bailout company family dn kroni..

      Berapa banyak lg Company dn GLC yg sengaja nk diBANGKRAPKAN..

      Berapa byk lg markas penentang dia yg nk diserang seperti memali..

      Berapa ramai lg anak cucu kita yg nk dirosakkn aqidahnya seperti anak perempuan sulungnya..

      Berapa banyan lg kuasa RAJA RAJA MELAYU yg nk dihapuskn..

      Berapa ramai lg perpecahan org Melayu yg nk dilakukn..seperti S46 dn PKR dn terbaru PPBM dizamannya Dan angkaranya..

      Eh letih la nk tuliskn kebejatan atok 92 ni.. Belum lg nk tulis DAPig's menghina RAJA RAJA MELAYU.. Hina Islam dn Hina Melayu..


      Semua diatas tu cerdik ke klau menyokongnya??

      Delete
    7. Hehehe.. Macai bebal ni dh sentap.. Rilex Jing.. Syoknya layan kau merapu rapu tunjuk bodoh sebab dh takde isu pun.. Putar lg Jing.. Biar nmpak lebih bodoh lg..

      Hehehe...

      Delete
    8. Hello bai, cuba kencing dlm tempurung, pastu tilik muka tu sendiri! Najib tu cuba citer x ada yg kurang, malah lebih. Walaupun aku sendiri anti tun, tapi kurang kurang zaman dia subsidi ada, gst x ada, brg murah. Bagi rakyat yg x ada kepentingan apa apa, itu yg dikira! Lagipun tun tu kalau ph menang pun x ada org nak angkat dia jadi pm lagi, kalau jadi pun x lama! Kalau dia jadi pm skali lagi pun apa salahnya, bukankah dia tu bapa pembangunan? Bukan aku yg cakap, tapi geng umno yg cakap sebelum dia kluar umno!

      Delete
    9. Chief Khadam PELIHAHARAAN DAPig's meyalak tunjuk kesetiaan di komen 9:33..

      Jing dh kencing ke dlm tempurung tu dn tilik muka sendiri? Pastu sapu sikit sikit kt muka tu supaya mintak2 boleh jd cerdik sikit..

      Subsidiary di zaman atok tu utk rakyat ke? Siapa dibelakang yg sakau bayaran subsidi yg x masuk akal tu?? Hampas je bg kt rakyat.. Untung bg kt family dn kroni..

      Gst mmg betul tak ada.. Tp Jing buat2 lupa ke menatang SST tu?? Ape yg tidak dicukai dlm sistem SST tu? Ce bg tau.. Zaman tu bapak kau bawak moto kapchai je jing.. Tu pun kena bayar road tax la jing.. Lg kau nk sembang kencang???

      Tak payah la nk julang BAPAK PENYAMUN tu lg..

      Atok tu mmg bapa pembangunan dn pernah berjasa tp jasanya dilakukn dgn berkepentingan utk family dn kroni dia la Jing..

      Otak beku tu dh boleh berfungsi sikit tak? Atau kau pilih nk menyalak tunjuk bodoh lg ?

      Delete
    10. Manjing bodoh cuba tunjuk pandai. Dah duduk dlm kandang x tau dunia luar! Sbb tu x tau keadaan sekeliling. Dulu makan tahik jho lo, skang upgrade jilat jubor yahudi, kembang hidung rasa pandai sama pandai ngan mat selan. Tapi bebal bertingkat tingkat! Kalau kau nak tau manjing bodoh, keadaan kat luar ni, semua org mengeluh, pendapatan x bertambah tapi perbelanjaan bertambah. Manjing bodoh mesti x baca suratkabar, atau klu baca sure tak faham. Bank bank mengeluarkan statistik simpanan semakin kurang. Maknanya org menabung semakin kurang. Cuba teka puncanya semua ini? Manjing bodoh mana boleh teka! Gst lah barua yahudi! Dulu beras sst 15 masih ada dan murah skang ni kemana pegi? Lubang puki mak kau? Kononnya utk org org yg layak, tapi senyap terus! Keluarlah kandang tu, jgn ashik meyalak mentekedarah dedak jer. Kalau bodoh tu simpan utk diri sendiri boleh x hah! Manjing yahudi bebal tak ada bapak!

      Delete
    11. Ni manjing bodoh aku betulkan skit kau punya bodoh tu! Subsidi bukannya subsidiary! Bodoh x skolah!

      Delete
    12. subsidiary!!??? kehkehkeh...senak perut aku siot....sungguh terserlah kepandaian dia.

      Delete
  14. 8:48

    Boleh atau tidak utk PRU akan dtg, PH hantar calon DAP utk bertanding di Shah Alam yg ikut kelazimannya di wakili oleh calon umno?
    Tak payah tunjuk kemaluan di tempat awam, malu Blogger KD.

    ReplyDelete
    Replies
    1. X payah.. sejarah dah buktikan kit siang kalahkan ghani...

      Delete
  15. Di shah alam, bukan setakat calon DAP, letak monyet pun umno kalah..

    ReplyDelete
  16. Patut la banyak terdengar kes-kes kematian sebab tercekik sejak dua menjak ni ya...rupa nya kerana cukai.Macy jom kita pindah ke Zimbabwe sebab rakan atok yang memerintah kat sana nama nya Mogabe memang tak kenakan cukai pada rakyat nya jom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mencukai orang dengan kadar zalim kerja Qarun..

      Setiap kali matahari terbenam darjat Qarun tenggelam 7 hasta ke dalam bumi..

      Yang perangai qarun moden, maruahnya jatuh merudum setiap kali rakyat menyumpah.

      Delete
    2. Ostat bebal dwistandard ni dh kluar fatwa..

      Sokong PH = Pahala = Syurga

      Sokong BN = Dosa = Neraka

      Dh sesat berani pulak nk menyesatkn..

      Fatwa kau ni bagus tp kau letak salah tempat la Ostat..

      Delete
    3. Itulah, kalau dikatakan bodoh kang marah! Hakikatnya macam tulah!

      Delete
    4. 9.35 camni je la, jangan sokong pemimpin merompak menyamun berbohong dan beri habuan dedak haram kepada macai2nya.

      InsyaAllah selamat aman bahagia dunia dan akhirat.

      Delete
    5. 12:37

      Cam ni je la.. Jangan sokong pemimpin yg dh terbukti dgn keMAHAZALIMannya selama 22 thn..

      Jangan sokong pemimpin yg budayakn kroni dn family dizaman pemerintahannya..

      Jgn sokong pemimpin yg menggunakn ISA secara kejam dn leluasa bg sesiapa juga yg menentang keputusan dan perbuatannya utk berkuasa secara mutlak..

      Jangan sokong pemimpin bodoh yg bangkrapkn banyak company dn GLC dizamannya..

      Jangan sokong pemimpin yg memecat semua timbalannya dn sesiapa yg menentangnya dgn kesedaran akn memecahkn perpaduan org melayu..

      Jangan sokong pemimpin yg dh jd banduan pun atas kesalahan MELIWAT.

      Jangan sokong pemimpin yg menghina Islam.. Raja Raja Melayu dn Melayu.

      Jgn sokong pemimpin yg menghalang usaha untuk memperkasakn Islam..

      Jangan sokong pemimpin yg menyokong agenda LGBT.. PLURALISME.. COMANGO DLL yg amat menyesatkn..

      Byk lg klau nk dibicarakn tp ini je buat masa ni


      In Sha Allah selamat di dunia dn akhirat..


      .

      Delete
  17. Mungkin najib nak alihkan kenyataan beliau "malaysia ingin memperkukuhkan ekonomi amerika" kot?

    Tu yg najib buat "pengumuman penting"

    Ropa2nya muhd taib nak join balik umno najib buat kerja maksiat, rompak wang rakyat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum tu Mike dah wassap Jibby, plan kantoi Datuk! tapi apa boleh buat dah dicanang satu Malaya ada important announcement masa PC. Jibby bengang gile. Kena control macho tahap maksimum tu. Aduyai..asyik2 kena main je lately ni..Sian Jibby..

      Delete
    2. Itu andaian dari Pakatan Hanjing je.

      Delete
  18. Malaysia ingin memperkukuhkan ekonomi amerika? Kah kah kah kah!

    Cuba tanya pencarum kwsp, adakah mereka bersetuju dengan cadangan najib ingin menggunakan wang mereka untuk "mengukuhkan ekonomi amerika?"

    Kah kah kah kah....

    Boleh buat undian tak keatas setiap pencarum kwsp?

    Kah kah kah kah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni sekor lagi jenis menyondol tak kira tempat. KWSP ada bhg pelaburan luar, kau tak tau ke? Apalah bodoh sgt, siang hari pun menyondol juga khinzir ni.

      Delete
  19. Bukan la 9.31 pm itu strategi pm najib untuk buat gimik bagi mencetuskan gelombang gila babi kepada geng Pakatan dari pemimpin sampai ke macai nya hihi

    ReplyDelete
  20. Najib ingat aset 1mdb, kwsp, kwap dan sebagainya milik umno kot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia ketua kerajaan laa, apa yg bodoh sgt kau ni?

      Delete
    2. Sebagai Ketua kerajaan apakah tanggungjawab dan amanah yg diberikan oleh rakyat? Adakah merompak menyamun berbohong dan beri dedak haram sebagai amanah yg diberikan?

      Delete
    3. Betulllllll...

      Hooreyyyyy.. Sebagai ketua kerajaan yg beramanah kita kena lenjan duit negara dengan bermain forex sesukahati.. Negara hampir melingkup dikerjakannya.. Pastu buat bodoh je dn kata "saya tak tau".. Amanah dari kacamata Pakatan Hanjing..

      Delete
    4. Takder plak rakyat dizalimi seperti hari ni...

      Delete
  21. Penyertaan semula Muhammad Muhammad Taib ke dalam Umno seharusnya melibatkan lapan Adun PKR bergabung bersama 12 Adun Umno dan 13 Adun PAS serta bekas Menteri Besar Selangor Khalid Ibrahim untuk membentuk barisan 34 Adun bagi membentuk sebuah kerajaan di Selangor. – Gambar fail The Malaysian Insight, 18 September, 2017. 

    Ia sepatutnya lebih daripada sekadar Muhammad Muhammad Taib masuk Umno semula semalam. Beliau sepatutnya membawa bersamanya lapan ahli dewan undangan negeri (Adun) dan menyebabkan pentadbiran Mohamed Azmin Ali tumbang. Namun kerana ada campur tangan daripada pihak berkepentingan yang berkuasa di Selangor, akhirnya, Presiden Umno Najib Razak hanya ada Muhammad seorang untuk muncul pada sidang media yang digembar-geburkan pada pukul 5 petang di Kuala Lumpur. 

    Sumber memberitahu The Malaysian Insight rundingan untuk membawa Muhammad, 72, pulang ke pangkuan Umno dan menarik masuk lapan yang yang lain itu diuruskan oleh orang tengah dan bukannya perdana menteri sendiri. 

    "Najib dimaklumkan semuanya lancar tetapi apabila beliau tiba, hanya Mat Tyson ada di situ," kata seorang sumber parti kepada The Malaysian Insight, dengan menggunakan nama gelaran popular bekas Menteri Besar Selangor itu.

    "Rundingan terbantut kerana ia tersekat di peringkat tertinggi apabila didapati Mat Tyson termasuk dalam rundingan itu," kata seorang sumber lain kepada The Malaysian Insight. 

    Perkembangan itu membawa kepada pengumuman yang pendek dan hambar semalam Muhammad kembali ke pangkuan Umno, biarpun kehadiran hampir semua anggota Majlis Tertinggi Umno hadir sama mencetuskan desas-desus serta spekulasi peralihan sebuah kerajaan negeri atau rombakan dalam parti menjelang pilihan raya umum yang harus diadakan sebelum Ogos 2018. 

    Difahamkan percaturan politik penyertaan semula Muhammad ke dalam Umno melibatkan lapan Adun PKR bergabung bersama 12 Adun Umno dan 13 Adun PAS serta bekas Menteri Besar Selangor Khalid Ibrahim untuk membentuk barisan 34 Adun yang sudah cukup untuk membentuk sebuah kerajaan di Selangor. 

    DUN Selangor mempunyai 56 kerusi. Kenapa lapan Adun PKR itu mahu meninggalkan parti mereka tidak didedahkan, kata sumber Umno yang mengetahui percaturan tersebut. Pemerhati politik berkata langkah membawa Muhammad dan lapan Adun mengulangi episod yang berlaku di Perak pada 2009 ketika mana tiga Adun Pakatan Rakyat (PR) melompat keluar daripada kerajaan yang memerintah dan menyokong Barisan Nasional di DUN Perak yang mempunyai 59 kerusi. 

    Ia menyebabkan kerajaan PR yang mempunyai 28 wakil rakyat tumbang. Sultan Perak kemudian mempelawa BN yang mempunyai 28 Adun untuk membentuk kerajaan negeri setelah ia mempunyai majoriti tipis susulan tindakan tiga Adun yang lompat parti itu. Pemerhati juga berkata langkah Muhammad semalam membayangkan hasrat Najib dan Umno untuk mengguna pakai jalan yang sama seperti di Perak untuk mengalahkan seteru politiknya di Selangor. 

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ia menyebabkan kerajaan PR yang mempunyai 28 wakil rakyat tumbang. Sultan Perak kemudian mempelawa BN yang mempunyai 28 Adun untuk membentuk kerajaan negeri setelah ia mempunyai majoriti tipis susulan tindakan tiga Adun yang lompat parti itu. Pemerhati juga berkata langkah Muhammad semalam membayangkan hasrat Najib dan Umno untuk mengguna pakai jalan yang sama seperti di Perak untuk mengalahkan seteru politiknya di Selangor. 

      Muhammad empat penggal menjadi wakil rakyat Batang Kali (1982-1999) dan Menteri Besar Selangor antara 1986 hingga 1997 apabila beliau letak jawatan berhubung kes mata wang di Australia. Beliau keluar Umno untuk menyertai PAS pada 2013, empat tahun selepas tidak tersenarai dalam Kabinet Najib pada 2009. Beliau meninggalkan PAS selepas dua tahun dan menyertai PKR pada 2015. Muhammad berbalah dengan Istana Selangor apabila berkahwin secara sulit dengan adinda kepada Sultan sekarang pada 1987 di Thailand. 

      Beliau dan puteri Selangor itu, Tengku Puteri Zahariah Sultan Abdul Aziz Shah, kini sudah bercerai. Dalam satu wawancara dengan Utusan Malaysia dua tahun lalu, Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah menyentuh tentang beberapa menteri besar negeri itu tetapi membuat kenyataan yang keras tentang Muhammad. 

      "Yang banyak tukar adat ini ialah Muhammad Muhammad Taib. Macam penganugerahan darjah kebesaran tidak lagi melalui Dewan Diraja, tetapi Exco sahaja luluskan terus, bagi darjah kebesaran. 

      "Terus terang, saya tidak hormat pada Muhammad Taib. Dia buat kekayaan ketika berada dalam Umno, kemudian masuk PAS. Kemudian apabila PAS kelam kabut, dia keluar dan masuk PKR. Kalau dia masuk mana sekalipun, macam mana hendak hormat sebab dia banyak melompat. 

      "Kalau orang tidak ada prinsip jadi pemimpin, memang goyanglah. Kita mesti teguh. Kalau kepercayaan kita betul, periksa dan ulang periksa dan jangan berganjak bila sudah buat keputusan," titah baginda. – 18 September, 2017.

      Sekian.

      Delete
  22. 9.49 pm ingat status najib tu macam mat sabu...kah kah kah kah tolol sungguh patut laaa orang panggil macai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yg tolol? Aset 1mdb, kwsp, kwap tabung haji dan sebagainya milik najib? milik umno ke?

      Delete
  23. Minta maaf bebanyak yer, tok tak faham siapa macai. Yang tok pernah dengar ketua pemuda umno, kj pernah sebut minta ahlinya jadi macai demi pertahankan presiden aka pm najib. So, macai tu untuk penyokong najib, dedak tu penyokong bn dan pas. Penyokong ph hanya dilabel dapig jer. Sila guna dengan betul supaya atok tak salah faham bila baca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tok, apa kabar? Skang ni macai dah naik pangkat jadi manjing atas prestasi kerja mereka yg outstanding dan kebebalan yg maksima. Harap maklum, berjuang demi negara!

      Delete
    2. 11:35

      Si Specis Kurap Peliharaan DAPig's ni menyalak tentang diri sendiri..

      Hehehe.. Bertahun tahun kau kumpul kebebalan ni.. Sebab tu takkn pernah ke Putra Jaya.

      Yg kurap mcm ni layak utk menyalak dn berguling guling je dijalan raya..

      Delete
    3. Kesia ko berguling guling atas jalan! Teruk jadi manjing najib ni kan!

      Delete
  24. Walau pun aku pun setuju dengan pendapat sesetengah pembahas disini yg mengatakan cerita G8 tu cerita dongeng dan rekaan semata2 tetapi sejujurnya bagi kita pihak pembangkang perlu juga berwaspada.....kemungkinan juga ada kebenarannya!!??.....kalau difikirkan masakan sebodoh itu Najib membuat persiapan kalau hanya untuk menyatakan tentang kemasukan kembali Mat Taib seorang kedalam Umno.Melainkanlah Najib tu seorang yang yang tersangat bangang!!....

    Saya amat yakin dan percaya yang Najib pada awalnya menerima berita yang amat mengumbirakan tetapi amat kecewa apabila realitinya amat mengejutkan beliau.....kita boleh perhatikan dari body lenguagenya!!....kesian Najib dikencing oleh orang2 kepercayaannya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. "kesian Najib dikencing oleh orang2 kepercayaannya....."

      Apa nak diherankan bapa kencing berlari anak buat kencing akrobatik.

      Delete
    2. Macai macai Pakatan Hanjing menyebarkn lg rekaan ceritanya dgn membina persepsi.. Bertubi tubi mengulangi taktik lapuk semata mata utk memfitnah dikesudahannya..

      Tak serik serik lg ke Puak Puak PELIHARAAN DAPig's ni utk menyalak dan melolong di jalanan utk menayangkn tahap kekurapannya setiap kali selepas PRU ???

      Taktik lapuk la Pakatan Hanjing oii... Takkn menang la guna taktik mcm ni.. Ce tunjuk cerdik walau sekali je...

      Delete
    3. Fitnah ke rompakan keatas 1mdb dilakukan oleh najib? Atas sebab diplomatik, peradaban hubungan luar negara amerika, Doj menggunakan panggilan pemimpin rasmi malaysia no 1 atau mo1, rahnan dahlan dah sahkan mo1 adalah najib.

      Delete
    4. Baca kenyataan Rahman Dahlan berkenaan MO1, ambil maklumat-maklumat yang terpilih, lepas itu sebarkan MO1 ialah Najib. Itulah dasar putarbelit yang termampu dilakukan oleh tuan macai dan macai-macainya. Sebab itulah pengaduan di DoJ Amerika, England, Switzerland, Singapura, Hong Kong dll yang menuduh Najib curi wang 1MDB gagal untuk mendakwa, menangkap dan memenjarakan beliau.

      Najib tidak mencuri wang 1MDB, tetapi wang IPIC yang sebenarnya dicuri oleh orang-orang kepercayaan IPIC itu sendiri. Bersekongkol pula dengan orang-orang dari Amerika, England dan pengkhianat-pengkhianat dari negara ini. Bila tembelang hampir nak pecah, dituduhnya pula Najib. Tetapi sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua, siasatan senat, DoJ dan FBI ke atas Clinton Foundation akan mendedahkan konspirasi ini.

      Kalau benar tuan macai dan macai-macai ada bukti yang kukuh kenapa tidak menamakan terus Najib adalah MO1 dalam pengaduan-pengaduan ke DoJ? Sebab tuan macai tahu IPIC yang hilang duit bukannya 1MDB. Pengaduan-pengaduan DoJ adalah fitnah terancang untuk menjatuhkan Najib tetapi sehingga kini ia gagal dan terus gagal, InsyaAllah.

      Delete