Thursday, September 1, 2011

Ustaz Azizan tunjuk contoh pada Nik Aziz dan Najib.

 KEMSKINI

KUALA LUMPUR, 2 Sept — Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang menafikan beliau ada mendesak atau meminta Datuk Azizan Abdul Razak agar meletakkan jawatan sebagai Menteri Besar Kedah.

“Setakat ini kami tidak membincangkan isu ini, tak timbul soal hendak menggantikan Datuk Seri Azizan, tidak sama sekali,” kata Mahfuz yang juga Ahli Parlimen Pokok Sena.

“Perkara-perkara seperti ini sewajarnya telah dibincangkan di peringkat Dewan Harian atau Lajnah Politik jika benar Datuk Seri Azizan mahu digantikan . . . jadi tidak benar kepimpinan PAS mahu menggantikan beliau,” kata beliau merujuk kepada mesyuarat lajnah terakhir minggu lalu.ASAL

Khabar angin menyatakan Hadi Awang akan mengadap Sultan Kedah untuk menamakan cadangan MB yang baru menggantikan Ustaz Azizan yang mungkin sudah tidak 'fit' untuk menjalankan tanggungjawab yang besar.

Hanya dalam tempoh sebulan selepas terlantar di IJN, Ustaz Azizan sudah ingin mengu ndurkan diri dari jawatan yang menjadi rebutan ramai, satu sikap terpuji yang menerima keadaan dan tanpa tekanan sedia mengundurkan diri, suatu yang sukar dilakukan oleh mana2 MB samada di Kedah atau lain2 negeri.

Jarang benar, orang politik yang sudah ada jawatan dan kuasa mahu turun dengan semudah itu, sejarah menunjukkan begitu ramai yang bermati matian mahu mengekalkan jawatan walaupun dilihat sudah tidak mampu meneruskan. Contoh nyata depan mata ialah seperti Nik Aziz, Anwar Ibrahim dan Abdullah Badawi.

Contoh semasa ialah Najib sendiri.

Di Malaysia, masih lagi ramai yang berkebolehan, mampu dan berwibawa untuk majukan bangsa dan negara. Kedah tidak perlu bergantung kepada Ustaz Azizan sahaja dan Malaysia juga tidak bergantung sepenuhnya kepada Najib.


Posting terdahulu saya berftarik 1hb ogos

Ust. Azizan berundur PAS Kedah kecoh - siapa ganti?

Tekanan dengan sikap pemimpin atasan PAS yang membelakangkan Islam dengan mendahulukan kehendak DAP dan Anwar - MB Kedah terlantar komplikasi jantung dan jika berterusan, beliau terpaksa berundur dengan meninggalkan PAS Kedah cempera mencari pengganti kerana sebelum inipun sudah ada yang memasang hajat.

Tanpa Azizan juga - UMNO Kedah mungkin boleh  meletakkan sedikit harapan untuk bangkit semula. 

YB. DATO’ IR. HAJI PHAHROLRAZI BIN HAJI ZAWAWI Exco Kerajaan Tempatan dan YB. DATO’ HAJI MOHAMED TAULAN BIN MAT RASUL exco Ugama antara yang layak.

No comments:

Post a Comment

ISU PANAS..

https://vt.tiktok.com/ZS8Ljfenc/   Tabayyun   Masih watak PM TEPI...