Wednesday, September 28, 2011

Poknik merempit...

Kekuatan PAS kini sudah seperti nyawa2 ikan, kalau tanpa title dan status ulama yang masih tinggal saki baki, PAS tidak lebih seperti UMNO malah lebih teruk kerana barisan pemimpin lainnya hanya seperti kayu-kayu reput yang dimakan anai2 - kalau ada yang seumpama 'jati dan balak' yang bernilai - tolong sebutkan siapa?


Menyedari hakikat itu Tok Garu seperti mat rempit bingkas corner baring, lipat maut menempik dengan tiba2 bahawa hudud akan terus dilaksanakan demi menyelamatkan PAS yang sudah berada di hujung tanduk pada PRU13 kelak.


Nyata gaya 'stunt' yang dilakukan oleh poknik seperti memberi nafas semula kepada PAS.

Jadi, nilaikanlah sendiri keihklasan mereka samada untuk Islam atau untuk survival politik?

#
Kenyataan bersama yang bertaraf anjing kurap yang terjatuh dalam longkang najis selepas terlanggar tembok tetapi menyalahkan tebing.


" Mesyuarat PakatanRakyat juga mempertegaskan bahawa kami tidak akan terheret dengan mainanpolitik terdesak Umno-Barisan Nasional untuk memecah belahkan kesatuan Pakatan Rakyat. Kita percaya penuh di atas kematangan dan kebijaksanaan rakyat untuk menilaisuasana ini."

Walaupun Hadi dan Anwar itu kelihatan macam orang Islam tetapi mereka gagal jinakkan seekor kapir kurap..

No comments:

Post a Comment

POLITIK INDAH DARI ANWAR

  Perdana Menteri Anwar Ibrahim menegaskan proses tata kelola kerajaan pimpinannya tidak boleh lagi berlaku kelulusan perolehan tanpa tender...