Monday, June 17, 2013

kj fokus belia tamil..

kj yg tersangat gedik nak jawatan menteri akhirnya dapat juga selepas najib terpakau terjudi dlm pru13 tidak menunggu masa yg lama untuk menunjukkan kebodohannya sendiri dengan statementnya yg pertama menghentam zahid hamidi.

diikuti dng statementnya terhadap fam dlm mengendalikan isu perlawanan johor menentang pahang di padang berkecuali sehingga presiden fam menyelar semula kj kerana membuat kenyataan membabi buta tanpa usul periksa.  kalau presiden sukan boleh memperlekehkan menteri, yg patut rasa penamparnya adalah najib, yg patut rasa penendangnya tentulah kj.

lepas itu isu perlantikan setiausaha akhbar seorang ahsoh cina yg dikatakan berlatarbelakang  rasis - kj yg liberal dan open tentunya faham dia tidk akan menerima layann istimewa dari musuhnya, utusan malaysia oleh itu adalah wajar berkiblat ke media yg boleh menaikkan imejnya dng regina lee sebagai calon yg sesuai dunia dan  aqirat. pilihan kj adalah keputusan yg paling tepat berbanding dengan menteri2 lain yg kayu belaka. tak seoxford kj.

terbaharu - kj enggan ulas isu 'duit penajaan' kpd fam dng rajuknya kj mengaku dia hanya menteri hingusan, kata2nya tidak akan diberi pethatian. itulah jawapan rajuk tetapi sebenarnya itulah jawapan sebenar yg paling tepat - dlm lain perkataan kj harus selalu bawa hengkecif untuk lap hingusnya yg bertaburan. najib buat naya sungguh kat budak ni.

untuk dilihat kj lebih teserlah dalam pembikinan dirinya sebagai perdana menteri malaysia dalam usia muda puakanya, banyak lagi perkara jika umur menterinya masih ada untuk dilakukannya dlm pendekatan yg berbeza, pelik tetapi boleh diterima untuk terus jadi perhatian media dan kejutan beruk seluruh rakyat malaysia.

dengan kereta rasmi honda atau vw yg bakal menggantikan proton perdana, kj dah patut seret bini ke hulu ke hilir seimbang selayaknya selaku bakal perdana menteri sebiji mcm pm now. jika najib fokus cina, kj wajar fokus pd sekolah tamil...biarlah muhyiddin penat piang dng sekolah melayu, sekolah pondok yg tiada anak elit melayu spt azran airasia.

# apahal aku ni, tulisan ini - anti kj anti najib' why? apa paluli - bukan ada siapun yg baca.

1 comment:

  1. Siapa yang baca ?Adaaaaa.

    REGINA LEE jadi Press .....

    Najib hilang pedoman bagi lesen Besar ke KJ buat suka hati , tanpa sensitif kapada orang Melayu.Nak ambik ati Ah Beng dan bapak nya Ungker Kit ?
    Dong Zhong mesti senyum, sebab, gertak Najib, semua gelabah.

    DEMI demokrasi dalam UMNO ,tunggak BN,KJ wajib di cabar di PAU,wajib di kalahkan secara besaran sebab:

    A:KJ sebenarnya, enak, dalam latihan untuk menjawat Perdana Menteri sebab KJ banyak masa dan ,ramai coffee boys suruhan , juga dapat munafaat bermacam sumber di dalam KBS, sehingga :
    A:MerangkapPersuruhjaya (Pelatih) SPRM (MACC) dalam hal bola sepak yang menjadi bidang kepintaran nya sejak MYTEAM sokong Tony Fernandez.
    1.:Merangkap Presden BAM
    2.:Merangkap Preseden HOKI
    3.:Merangkap Prseden Kayoh Basikal
    4:Merangkap, Acting Preseden Ladies Lawn Tennis.
    5:Jurubahasa Inggeris(OXON Accent) Resmi Hoki Federation.
    6:Chief Negoatitor HOKI Federation.
    7:Chief MORAL POLICE officer BAM.
    8:Chief BELASAH Officer ASUM(sebab Kabinet mesti lulus penyertaan Shahidan.
    9: 2017 punya Games cabinet paper siap dalam 45 hari aja.

    B:DYMMSultan Pahang ,selaku Presiden sangat sabar dalam issue campurtangan Menteri tak sampai 45hari ( OXON panggil 30 day wonder).(Jerman WUNDERKINDE)

    C:Bukankah mulut Khairi merupakan ahli politik dan menteri yang amat suka campur tangan dalam semua issue negara, yang akibat kan super over governance.
    Wal hal,1M Najib ( bapak sekolah cina),telah mengamal kan government know least.
    D: KJ melawan arus.
    Perangai macam DAP, cuka cari pasal dan memang mencari issue,sebab tak ada
    kerja.,nak lebih Ah Beng dari Ah Beng.
    Teeeeerpaksa ambil superkiasu Regiina,.sebab mau ikut macam Najib yang masih nak ambil hati nak jaga hati kelompok inner circle KJ termasuk Jason Lo """LEts go for Pork CHOPS PORRRK CHOOOOOPS"" bila rasa lapar dan mengajak pekerja melayu islam pergi melihat nya menterkerdarah POOOORK CHOOOOPS".

    Dulu KJ Join in kut ? (nak jaga reputasi liberal nya dan kesamarataan kunun ,

    E:Sibuk main dram di pesta belia ,tendang bola sepak untuk dapat kan cover publisity.

    1 Semenjak jadi SIL, suka Publisiti,mulai masuk cover boy GQ.
    2..Aksi aksi 1M+1M .Lebih Najib dari Najib.
    3. Giat lakon kan P.EM wannabe(macam saperti penasihat ekonomi Negeri Selangor)
    4.Amal New politik macam saiffudin dan adam tanjung malim.
    5.Penaung- KJ Fan kelab dan KJ International Fan Klab(UK Chapter)..
    6.Suka Engage dan inklusive- serupa Najib.
    7.Pamir kan Kelainan - serupa Najib
    8.Merangkap Menteri - Kementerian National Reconcilation
    9.Ucap ucapan Ketua Jurucakap Kabinet
    10.Ucap ucapan Ketua Jurucakap BN
    11.Urus kerja Ketua Kumpulan pencantas Zahid.
    12.Urus kerja Ketua pembangkang dalam kabinet.
    13.Urus kerja Ketua UMUM PR dalam UMNO
    14..Amal kan World view - sukan dan bola sepak macam najib
    15.Tonjol kan peranan sahabat karib AA Rafidah Nor Yaakob dan Tony F Azran dan MUFC.
    16.Sikit sikit sahabat baik PAP .
    17.Terbaik punya kenangan Father 's little boy ,40 years
    ago.( tolong minta kertas tissue)
    18.Idola Harakah.
    19.Loose cannon shoot from the hip Minister for all.
    20.Menteri Kementerian bukan menteri BN.
    21.Banyak latihan dan assignment selaku Trainee No 1 Penolong Perdana
    Menteri . ( Trainee Assistant Prime Minister No 1.)
    22. Mat Super liberal, sama dengan AAX punya kepala.
    23.Banyak menulis suratkapada Majalah Ekonomis UK selaku No 1
    Assistant Foreign minister,(UK Desk)
    24.Merangkap Pelatih Utama SPRM(MACC)
    25.FAM President wannabe Trainee No1.(Sedia Jumpa FAM bila bila aje), Saya menteri tau !!!
    26.Test Market Laboratory untuk Najib (yang tak berani cakap terang terang).
    27. KJ bukan orang Melayu lagi.
    28. Ketua Pemuda hanya sehingga PAU 2013 aje..

    Bukti UMNO mampu bolih dapat berubah nasib SIL.
    Hebat betul Najib 1M 1M4U Volunteer.
    Hebat betul KJ !
    arjuna waspada
    changkat lobak

    ReplyDelete