Sunday, June 9, 2013

Persepsi @ Realiti: Najib sudang hilang kawalan ke atas negara

apa perasaan anda apabila zaman 'beramaran' yg dipopularkan oleh menteri dalam negeri seperti sudah berakhir atau lebih tepat peranan itu diambilalih oleh pdrm.

kini trend popular 'akan' mula digunakan secara meluas dari perdana menteri sampailah ke menteri cabok, menteri baru dan timbalan2 menteri.
'akan dikaji....'
'akan dilaksana...'
'akan disiasat...'
'akan diambil tindakan sedikit masa lagi...'
....berapa banyak akan daaaa.....

selepas pru13 - politik betul2 jadi taik - kerajaan najib hilang kawalan ke atas negara - kebebasan suara betul2 jadi kebangsatan bersuara.

kita kena setuju dng semua kritikan keatas kerajaan kerana kerajaan tidak mengambil tindakan tegas sewajarnya. ia memberi gambaran kritikan itu betul dan kerajaan berada di pihak yg salah.

najib dan penjawab *awam terus berbohong kpd org melayu - najib berjanji untuk mengatasi persepsi tetapi hakikatnya persepsi sudah hampir kpd realiti.

di mana peguam negara apabila majlis peguam kayu berpendapat kebebasan bersuara boleh sampai ke tahap bangsat? adakah peguam negara hanya berminat dng kes khir toyoNo comments:

Post a Comment

OTHER PEOPLE MONEY

  Kenapa Semakin Ramai Dah Mulakan Tabung Emas Di Quantum Metal ? 10 Sebab Kenapa Kita Perlu Menggunakan Ekosistem Quantum Metal. 1. Aset fi...