Saturday, August 1, 2015

MENCARI YANG HALAL ITU WAJIB


NIAT
Pilihlah parti dan pemimpin yang tiada skandal besar.

HIJRAH
Sudah berzaman, pilih yang sama, semakin merosot, selalu failed, kali ini berazamlah untuk pas.




9 comments:

  1. Wakakakah....

    Tulis pandai, diri sendiri pon tak faham apa yg ditulis.

    Kluangman, blogger paling benggong, baghal, boddoh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. komen mcm red bean army jer..

      talam dua muka..

      Delete
  2. tu dia dah nampak belang,,,,

    ReplyDelete
  3. KD , aku lebih prefer saranan dinturtle, Parti Melayu yg baru..berbanding dgn Pas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan pandang rendah pada PAS, Tuang Presidengnya pun dipuji melangit dan tempat bergantung harap Presideng UMNO.

      Delete
    2. KD, aku bukan pandang rendah pd Pas, cuma tak yakin.. pendapat presiden umno/pm hanya longkang tempat yg layak...perhalusi cadangan dinturtle

      Delete
    3. lawak la engkorang ni..ingat PAS parti serpihan ya..alahai PAS ni bukan calan2 parti la..Tanpa bg duit ahlinya sanggup berkorban..

      KD Tun M kata dia kena kencing dgn pemimpin UMNO betul ke?

      KD perjuangan kau sia2 dan hampir ke penamat.Paling baik keluar UMNO cara terhormat sbm dipecat.Malu la wei..

      Sebelum itu aku hanya nakingatkan bulan Julai sudah berakhir dgn pemecatan Muhiydeen Yasin.Kita tunggu bulan ogos pulak siapa yg kena...

      Aku tahu engkorang semua bukan shj lemah semangat tetapi sakit hati yg teramat sangat...apa nak buat Allah masih nak bg Najib jawatan PM.Cuma Allah tarik jawatan TPM..adalah hikmah tu..sayonara
      p/s ..ini kali terakhir aku komen.HA Ha ha

      Delete
    4. Allah tarik jawatan TPM tu sebab nak tunjukkan kebenaran tentang PM kau tu. Kan sekarang nampak terang dan jelas? 1) Dia seorang diktator lembik yang ikut cakap bini untuk cover bini. 2) Dia cuba nak cover semua salah lakunya, dulu IMDB saja sekarang dah termasuk pulak USD700 million. 3) Dia nak pesongkan investigation IMDB, maknanya adalah sebab tempua bersarang rendah. 4) Dia tak boleh dikritik langsung, tak kira di pentas mana.

      Takkan tanda tu pun tak boleh baca. Bodoh betul ko ni. Elok pun kalau tak datang balik. Merendahkan IQ manusia.

      Elokpun bagi undi kepada PAS. Undi Umno dah tak guna sebab Umno Najib bukan Umno dulu-dulu. Undi DAP dan PKR, jauh sekali.

      Delete
  4. Kalau seseorang dakwa kata di dipilih oleh 3 juta org..hendaklah tunjuk bukti yg ia dipilih secara direct oleh 3 juta org ..ada ke bukti tu atau retorik utk klentong lagi tanpa rasa malu?

    lagi lagi pulak bila isu 1mdb ni dah hangat, takut pulak nak buat pemilihan baru..sebab dia sendiri tahu dah betapa dia kini dah "popular" kot..jadi makin takut utk berdepan pemilihan ?

    lagi satu akaun amanah secara faktanya mesti nama organisasi...bukan nama peribadi...kalau single name nama peribadi tu...akaun peribadilah tu! ... kan tun faisal pun sendiri kata apa hal org lain nak tahu akaun peribadi?

    crime minister cash is king... lakonan hari2nya yg tidak secocok fakta membawa persepsi yg buruk..bukan atas sebab org lain..tp atas fakta kelakuanya sendiri yg tak rasa ada malu langsung (no sense of decency at all)

    ReplyDelete